Noutati

Facturile romanilor la intretinere, mai mari cu 50% decat ale europenilor

Facturile romanilor la intretinere, mai mari cu 50% decat ale europenilor

15 iunie, 2006

Din nepricepere si interese ascunse, edilii au ratat procesul de incalzire a apartamentelor Romanii platesc cu 50% mai mult decat europenii pentru caldura si apa calda, din cauza ca autoritatile au subfinantat, in ultimii ani, proiecte care vizau contorizarea individuala a locuintelor si risca sa ramana in coada Europei si dupa integrare. In pragul integrarii in Uniunea Europeana, Romania este mult in urma statelor europene in ceea ce priveste masurile de reducere a consumului de caldura, din cauza autoritatilor care au blocat proiecte de milioane de euro. La 31 iulie 2007 expira termenul de contorizare individuala a tuturor apartamentelor din Romania. Romanii platesc aproape dublu decat majoritatea europenilor pentru energia termica si apa calda consumate, din cauza ca procesul de contorizare…

mai mult >
Dobanda fixa sau variabila?

Dobanda fixa sau variabila?

14 iunie, 2006

CE SPUNE LEGEA Un detaliu important in alegerea unui credit Dezvoltarea uimitoare a pietei financiare din Romania in ultimii ani, multiplele posibilitati pe care le ofera bancile consumatorilor directi de a recurge la imprumuturi si credite, au tentat populatia sa apeleze la mirajul finantarii primite de la banca. Oferta este foarte larga si tentanta, este mai usor sa ne cumparam bunuri sau sa ne construim case pe banii bancii, decat sa muncim o viata si sa achitam cash. In schimb, trebuie sa rambursam banii bancii, in timp ce putem sa ne folosim de bunul respectiv. Si cum nimic nu este gratis, finantarea de la banca nu face nici ea exceptie de la regula. Pretul pe care il platim pentru dreptul de a utiliza capitalul ce ni se acorda este dobanda, fie ea fixa sau variabila. DOBANDA FIXA Dobanda…

mai mult >
Reabilitare in zece ani

Reabilitare in zece ani

14 iunie, 2006

Jucatorii de pe piata imobiliara sint sceptici in ceea ce priveste proiectele de anvergura in centrul istoric. Centrul istoric nu va fi prea solicitat de marii developeri. Reabilitarea cladirilor din aceasta zona fie pentru inchiriere, fie pentru a locui in ele, se va face in urma demersurilor unor persoane fizice sau ale unor companii si va fi o operatiune de durata. Cazurile in care developerii incep un proiect de revalorificare a unor cladiri din centrul istoric al Bucurestiului ramin deocamdata destul de izolate, asemenea initiative fiind incetinite de mai multi factori, spune Mihai Plaesu, Consultant Senior in cadrul departamentului Birouri si Investitii al DTZ Echinox. Greutati invocate Conform lui Mihai Plaesu, principalele obstacole in implicarea unor developeri de talie internationala…

mai mult >
MFP imprumuta 3,5 mld. euro pentru reabilitarea termoficarii si a locuintelor

MFP imprumuta 3,5 mld. euro pentru reabilitarea termoficarii si a locuintelor

14 iunie, 2006

Ministerul Finantelor Publice va contracta credite in valoare totala de 12,17 miliarde de lei (circa 3,5 mld. euro) pentru a finanta programul de modernizare a sistemului centralizat de incalzire si de reabilitare termica a locuintelor, aprobat de Guvern la inceputul lunii aprilie. Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader, a declarat marti ca valoarea totala a proiectului este de 13,419 miliarde de lei. Fondurile vor putea fi utilizate incepand cu 2007 si sunt destinate administratiilor publice locale, pentru rentabilizarea sistemelor de furnizare si distributie a agentului termic si pentru reabilitarea termica a locuintelor. In cadrul Ministerului Administratiei si Internelor va fi infiintata o unitate de management a proiectului. Sursa: Ziarul financiar

mai mult >
Amenzi pentru proprietarii care se opun consolidarii cladirilor cu risc seismic ridicat

Amenzi pentru proprietarii care se opun consolidarii cladirilor cu risc seismic ridicat

14 iunie, 2006

Asociatiile de proprietari care nu se vor conforma solicitarilor primariilor pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat vor fi sanctionate cu sume intre 1.000 si 3.000 lei, a anuntat, ieri, ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely. Prin modificarea Ordonantei 20/1994, primariile au obligatia de a trimite o notificare catre asociatiile de proprietari in vederea inventarierii tuturor acestor cladiri in termen de noua luni, a spus Borbely. Sper ca prin aceasta masura sa sensibilizam atat proprietarii, cat si primariile. In prezent, o consolidare nu este posibila daca proprietarul nu este de acord. Intentionam sa modificam legea, pentru a permite inceperea lucrarilor de consolidare, daca exista acordul a 50% plus unu din proprietari, a adaugat ministrul. Bani de la…

mai mult >