Noutati

Cererea de lux a dublat preturile caselor

Cererea de lux a dublat preturile caselor

05 mai, 2006

Cele mai profitabile imobile sint cele din zonele centrale si adiacente acestora. Primaverii, Aviatorilor, Floreasca si Kiseleff au confirmat asteptarile pietei imobiliare. In majoritatea, preturile cresc din cauza ofertei din ce in ce mai reduse, conform unui raport Eurisko . In perioada 2002-2005, preturile de cumparare a imobilelor din zona Primaverii-Aviatorilor au ajuns de la 1.100 de euro/metru patrat construit, la nivelul lui 2002, la 2.150 de euro/mpc, in 2005, preturi fara TVA. Zona Primaverii-Aviatorilor este preferata atit pentru vinzare, cit si pentru inchiriere pentru faptul ca ofera siguranta, datorita resedintelor prezidentiale si diplomatice pazite de jandarmi, dar si a constructiilor de inalta calitate, precum si a spatiilor verzi. In zona Kiseleff, preturile au crescut de…

mai mult >
Amplasarea constructiilor in zona cursurilor de apa

Amplasarea constructiilor in zona cursurilor de apa

04 mai, 2006

CE SPUNE LEGEA Fara autorizatia de constructie, proprietarii isi asuma riscurile IGNAT ANDREI, inspector-sef IJC Neamt Amplasarea altor categorii de lucrari decat cele specificate anterior se poate aviza de Compania Nationala Apele Romane in cazuri speciale, numai cu acordul riveranilor si dupa realizare anticipata a masurilor pentru evitarea pericolului de inundare si asigurare a scurgerii apelor. Planurile de urbanism se reactualizeaza de regula dupa o perioada de cinci-zece ani pe baza tendintelor de dezvoltare a localitatilor si evolutia manifestarilor fenomenelor naturale in perioada de observatie. In ceea ce priveste stabilirea zonelor de risc la inundatii, aceasta se realizeaza la ora actuala prin studii de inundabilitate, care cuprind prelucrari statistice ale parametrilor de curgere…

mai mult >
Administratorii de bloc, buni de plata

Administratorii de bloc, buni de plata

04 mai, 2006

Administratorii de bloc care nu au depus situatia financiara pe anul 2005 pana la data de 1 martie 2006 risca amenzi cuprinse intre 100 si 500 RON. De la inceputul anului, 561 de asociatii de proprietari din sectorul 3 au depus, la Serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari, situatia elementelor de activ/pasiv. Administratorii care nu s-au prezentat la primarie pana acum sunt asteptati la sediu de luni pana joi. Sursa: Gardianul

mai mult >
Trei sferturi din asociatiile de proprietari nu au predat actele financiare

Trei sferturi din asociatiile de proprietari nu au predat actele financiare

04 mai, 2006

Administratorii asociatiilor de proprietari care nu au depus pana la data de 1 martie situatia elementelor de activ/pasiv pe anul 2005 suntasteptati sa predea situatia financiara la Serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari. Numai un sfert din asociatiile din sectorul 3 au predat aceste documente autoritatilor locale, sustine Mihaela Alexandru, seful serviciului, la Primaria Sectorului 3. Din pacate, legislatia prevede obligativitatea depunerii acestor documente, insa nu sunt reglementari si pentru sanctiuni. Desi au trecut mai bine de doua luni de la data-limita, unii administratori inca se lasa asteptati. De la inceputul anului si pana in prezent, 561 de asociatii de proprietari au depus situatia elementelor de activ/pasiv la Serviciul Relatii cu Asociatiile de Proprietari din cadrul…

mai mult >
Impozit de 2% pe tranzactiile imobiliare si de 3% pe cladirile firmelor, de la 1 ianuarie

Impozit de 2% pe tranzactiile imobiliare si de 3% pe cladirile firmelor, de la 1 ianuarie

02 mai, 2006

De la 1 ianuarie 2007, impozitul pe cladirile apartinand persoanelor juridice se va majora pana la 3%, in timp ce tranzactiile imobiliare vor fi taxate cu 2% din valoarea declarata. Specialistii avertizeaza ca aceste masuri nu vor avea efectul scontat asupra bugetului, ba, din contra, va genera cresterea fenomenului evazionist. Cresc preturile, scade competitivitatea Propunerea Ministerului Finantelor Publice (MFP) de a da posibilitatea autoritatilor locale sa majoreze impozitul pe cladirile apartinand firmelor, inclusiv pe halele si spatiile de productie, pana la 3%, nu este vazuta cu ochi buni de specialisti, care atrag atentia ca nu numai ca nu se vor strange mai multi bani la buget, ci poate duce la relocarea unor fabrici, dupa ce investitorii vor alege alte tari pentru afacerile lor.…

mai mult >