Noutati

Cum se poate infiinta o asociatie de proprietari?

Cum se poate infiinta o asociatie de proprietari?

26 aprilie, 2006

CE SPUNE LEGEA Suntem din nou intrebati cum se constituie o asociatie de proprietari, ce alte cerinte si demersuri trebuie intreprinse (exceptandu-le pe cele prevazute de HG 400/2003 despre care am tot discutat in numerele anterioare ale suplimentului de fata) pentru constituirea unei astfel de asociatii, cine inregistreaza asociatia si unde se face acest lucru, ce proceduri si costuri presupune aceasta inregistrare? Toate raspunsurile dumneavoastra la aceste intrebari sunt cuprinse in Ordonanta de Guvern nr. 26 de la 30 ianuarie 2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare, bineinteles, coroborand informatiile din acest text normativ cu cele destinate constituirii asociatiilor de proprietari, cuprinse in HG 400/2003 pentru aprobarea Normelor Metodologice…

mai mult >
Expertizarea energetica a cladirilor, obligatorie din 2010

Expertizarea energetica a cladirilor, obligatorie din 2010

26 aprilie, 2006

NE-AM INTERESAT PENTRU TINE Incepand din 1 ianuarie 2007 va intra in vigoare Legea nr. 372/2005, privind performanta energetica a cladirilor. Aceasta reprezinta transpunerea integrala a Directivei nr. 2002/91/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind performanta energetica a cladirilor. Conform articolului 13 din aceasta lege: "Certificatul de performanta energetica a cladirii se elaboreaza cu respectarea legislatiei in vigoare pentru cladirile prevazute la articolul 7 (locuinte unifamiliale, blocuri de locuinte, birouri, cladiri de invatamant, spitale, hoteluri si restaurante, sali de sport, cladiri pentru servicii de comert si alte tipuri de cladiri consumatoare) care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate". Cu alte cuvinte, aveti nevoie de un asemenea certificat ca sa va…

mai mult >
ANL va construi 9.000 de locuinte sociale pentru tineri

ANL va construi 9.000 de locuinte sociale pentru tineri

25 aprilie, 2006

Guvernul se imprumuta pentru a construi, pana in 2008, 9.000 de locuinte sociale care vor fi inchiriate tinerilor cu venituri reduse. Finantatorul principal al proiectului - in valoare totala de 210 milioane de euro - este Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), care va acorda statului roman un credit de 140 milioane euro, pe 20 de ani, din care 5 ani perioada de gratie. Bugetele de stat si locale vor acoperi restul sumei. Primariile se vor ocupa de achizitionarea terenurilor si de viabilizarea lor, iar Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va finanta documentatiile tehnico-economice ale investitiilor. Autoritatea responsabila pentru ducerea la bun sfarsit a proiectului este Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), care va contracta prin licitatie lucrarile de…

mai mult >
Statul revine in forta pe piata caselor

Statul revine in forta pe piata caselor

25 aprilie, 2006

Guvernul se va imprumuta pentru a construi locuinte sociale. Noul fond locativ va fi impartit, dupa 2007, de autoritatile locale. Romania va imprumuta de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei 140 de milioane de euro pentru a finanta, in perioada 2006-2007, proiectul de constructie a 9.000 de locuinte sociale care vor fi inchiriate tinerilor. Contractul cadru de imprumut a fost aprobat in ultima sedinta a Guvernului, arata Mediafax. Costul total estimat al proiectului, prevazut sa se deruleze pe o perioada de trei ani, este de 210 milioane de euro, excluzind taxele si impozitele datorate pe teritoriul Romaniei, se arata intr-un comunicat al Guvernului. 30% de la buget Imprumutul reprezinta 70% din valoarea totala a proiectului si este acordat pe termen de 20 de ani, din care cinci ani…

mai mult >
Bani europeni pentru locuinte sociale

Bani europeni pentru locuinte sociale

25 aprilie, 2006

Romania va imprumuta de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei 140 de milioane de euro pentru a finanta proiectul de constructie a 9.000 de locuinte sociale, care vor fi inchiriate tinerilor. Imprumutul reprezinta 70% din valoarea totala a proiectului si este acordat pe termen de 20 de ani, din care cinci ani perioada de gratie. Diferenta de 30%va fi acoperita de la bugetul de stat si de la bugetele autoritatilor locale. Sursa: Evenimentul zilei

mai mult >