Noutati

Asigurarea obligatorie a locuintelor, o piata de 163 mil. euro pe an

Asigurarea obligatorie a locuintelor, o piata de 163 mil. euro pe an

14 aprilie, 2006

Proprietarii de locuinte vor fi obligati, incepand cu anul viitor, sa cumpere polite de asigurare impotriva calamitatilor naturale, potrivit unui proiect de lege care va fi elaborat de Guvern si experti ai Bancii Mondiale. Suma minima asigurata va fi de 20.000 de euro (70.000 de lei) pe an, cu o prima de asigurare anuala de 20 de euro (70 de lei), iar riscurile asigurate vor fi cutremurul, inundatiile si alunecarile de teren. Acum trei ani a mai fost discutata asigurarea obligatorie a locuintelor, insa proiectul a esuat. Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in Romania exista peste 8 milioane de locuinte, astfel incat business-ul pe care il va aduce companiilor de asigurari aceasta polita obligatorie ar putea fi de 163,5 milioane de euro. Aceste polite vor asigura…

mai mult >
Casele, asigurate obligatoriu

Casele, asigurate obligatoriu

14 aprilie, 2006

Toti proprietarii de locuinte vor fi obligati de stat sa se asigure impotriva calamitatilor. Suma maxima asigurata va fi de 20.000 de euro. De la 1 ianuarie 2007 proprietarii romani vor trebui sa cotizeze anual pentru a-si asigura locuintele in fata cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren. Vor fi asigurate obligatoriu numai constructiile cu destinatie de locuinte, nu si bunurile din interiorul lor si nici dependintele. Autoritatile spun ca nu va mai fi vorba despre o taxa ascunsa in impozitul pe cladiri, asa cum era inainte de 1995. Practic, plata impozitului pe cladiri includea si asigurarea pentru locuinta, a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, cel care a facut de fapt si anuntul. In noul sistem, fiecare proprietar va putea opta pentru o companie de…

mai mult >
Asigurarea locuintelor, din nou obligatorie

Asigurarea locuintelor, din nou obligatorie

13 aprilie, 2006

Toti proprietarii de locuinte vor fi obligati ca, de la 1 ianuarie, sa incheie politie de asigurare. Guvernul a stabilit ca valoarea minima a asigurarii va fi de 20.000 de euro, valoare la care prima anuala ce urmeaza a fi platita de catre asigurat este de 20 de euro. Ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, a precizat ca executivul intentioneaza sa subventioneze plata acestei prime pentru persoanele care beneficiaza de ajutor social. Din consortiul care ii va asigura pe romani urmeaza sa fie invitate sa faca parte toate societatile de asigurari acreditate. Sursa: Evenimentul zilei

mai mult >
Complex de vile de 3 mil. euro la Sibiu

Complex de vile de 3 mil. euro la Sibiu

12 aprilie, 2006

Compania de constructii Conelt Sibiu va investi aproximativ trei milioane de euro pentru construirea unui complex rezidential in zona de vest a municipiului, a declarat directorul general al firmei, Constantin Trihenea. "Ansamblul va fi construit pe un teren de 10.000 de metri patrati situat in cartierul Turnisor si va fi compus din 17 vile unifamiliale si doua vile colective, cu cate 6 apartamente fiecare", a precizat Trihenea. Potrivit acestuia, investitia va fi finantata din surse proprii si din credite bancare. Vilele vor avea suprafete desfasurate cuprinse intre 140 si 280 de metri patrati. Pretul unei constructii fara finisaje va fi situat intre 120.000 si 180.000 de euro, inclusiv TVA si pretul terenului. Locuintele unifamiliale vor fi construite pe parcele de aproximativ 420 de metri…

mai mult >
Antreprenorii au ridicat piata materialelor de constructii

Antreprenorii au ridicat piata materialelor de constructii

12 aprilie, 2006

In ciuda faptului ca anul acesta preturile materialelor de constructii vor cunoaste o majorare de pana la 10 procente, piata materialelor va fi una dintre cele mai dinamice din economia autohtona. Potrivit unui studiu CB Richard Ellis, 2006 va fi anul constructiilor in Romania, ceea ce explica evolutia ascendenta a pietei materialelor de constructii. Aceasta din urma "este normal sa creasca, pentru ca urmeaza in mod firesc trendul constructiilor", ne-a spus Dan Cristescu, vicepresedinte al Casei Sociale a Constructiilor. Se pare ca cererea ridicata la materialele pentru constructii mai este cauzata de ceva. "Anul trecut a fost un an foarte ghinionist din punct de vedere meteorologic. Au fost inundatii, surpari de teren si nu s-a putut construi. Pe de alta parte, anul acesta sunt puse la punct…

mai mult >