Noutati

Lucrari neautorizate, sanctionate cu amenda

Lucrari neautorizate, sanctionate cu amenda

11 aprilie, 2006

Inspectorii Serviciului Disciplina in Constructii sector 6 au amendat cu 8.000 RON cativa proprietari de apartamente din strazile Drumul Taberei, Raul Doamnei, Aleea Istru, Vasile Burla si Dobroieni pentru extinderi in locuinte si imprejmuiri ilegale fara autorizatie. Potivit Legii 52/2006, amenda poate ajunge la 100.000 RON. Sursa: Gardianul

mai mult >
Beneficiarii ANL cer Cotroceniului sa stopeze escrocheriile din cazul «Henri Coanda»

Beneficiarii ANL cer Cotroceniului sa stopeze escrocheriile din cazul «Henri Coanda»

11 aprilie, 2006

Peste 4.000 de beneficiari ai locuintelor construite de ANL au adresat o scrisoare deschisa lui Basescu, in care reclama o serie de ilegalitati si abuzuri comise in cazul construirii cartierului „Henri Coanda“. Semnatarii scrisorii, printre care se afla Dorin Cocos, Roxana Bichel, Radu F. Alexandru, Oliviu Gherman, acuza politicieni si functionari publici de ascunderea „hotiilor“ unui „escroc pe nume Ion Radu Fotino“. Directorul ANL, Gheorghe Popescu, ne-a declarat ca a intervenit deja in procesul de la Tribunalul Bucuresti si a depus si o plangere penala. Nume «grele» apar in lista de semnaturi dintr-o scrisoare deschisa catre presedintele tarii Clientii ANL ii cer lui Basescu sa intervina in cazul «escrocheriilor din Henri Coanda» Un grup de peste 4.000 de persoane, beneficiare…

mai mult >
CASE MAI IEFTINE DIN BETON ARMAT MONOLIT

CASE MAI IEFTINE DIN BETON ARMAT MONOLIT

10 aprilie, 2006

Te-au speriat preturile de 800-1.500 euro pe metrul patrat practicate de firmele de constructii? Poti avea o casa cu 480 euro pe metrul patrat. Acesta este pretul de pornire pentru un metru patrat construit al unei case realizate prin tehnologia italiana "Concrewall", bazata pe utilizarea betoanelor monolite. SIMPLU SI REZISTENT Elementul de baza al sistemului este panoul obtinut prin asamblarea unei placi de polistiren dur intre doua plase metalice. Prin asamblarea a doua panouri simple rezulta un panou dublu , in interiorul caruia se toarna beton, formandu-se, astfel, miezul de beton armat monolit (rezistenta mare la cutremur). Acest sistem de constructie este deja folosit in Romania (Corbeanca) de firma Adami, ai carei reprezentanti afirma ca pretul de 480 euro/metru patrat include dotarile…

mai mult >
Programul guvernamental \

Programul guvernamental \"Termoficare 2006-2009\", un \"pansament\"

10 aprilie, 2006

Gigacaloria se va scumpi in mod accelerat Programul "Termoficare 2006-2009 - calitate si eficienta", pentru care Guvernul va imprumuta 3,4 miliarde de euro, urmareste nu numai diminuarea pierderilor si contorizarea consumatorilor din sistemul centralizat de incalzire, ci si diminuarea efectelor scumpirii accelerate a gigacaloriei, pana in 2007. Astfel, pentru ca populatia sa nu plateasca, prin costul real al gigacaloriei, uriasele pierderi ale ineficientului sistem centralizat, autoritatile se grabesc acum sa se indatoreze masiv, pe 15 ani, pentru a investi in echipamente si conducte. Chiar daca guvernantii nu vorbesc in mod explicit despre majorarile iminente de preturi, ei le recunosc in hotararile oficiale ale Executivului. Astfel, potrivit Hotararii de Guvern pentru aprobarea Strategiei…

mai mult >
Tarife - Plata gazelor la kWh

Tarife - Plata gazelor la kWh

10 aprilie, 2006

De la 1 iulie anul viitor, gazele naturale vor fi facturate in echivalent kW-ora (kWh), prin intermediul unui coeficient de conversie (circa 10 kWh/mc), si nu doar in functie de volumul de metri cubi consumat, potrivit directorului comercial adjunct al Distrigaz Sud, Marc Hirt. "Consumatorii vor plati calitatea gazelor, puterea calorica, si nu doar cantitatea", a adaugat oficialul francez. Totusi, plata se va face plecand tot de la cantitate, iar calitatea ramane o problema, caci nu exista un organism independent de control al acesteia. Multi consumatori se plang ca "pe teava vine aer, si nu gaze". Dan Pantilie (foto), director in cadrul Distrigaz Sud, spune ca aerul nu are cum sa intre in conducte, dar recunoaste ca "exista o diferenta de calitate intr-un punct sau altul al retelei, care…

mai mult >