Noutati

Demolarea constructiilor costa

Demolarea constructiilor costa

06 aprilie, 2006

NE-AM INTERESAT PENTRU TINE Nu intotdeauna este rentabil sa cumperi terenuri care au constructii demolabile, deoarece desfiintarea acestora te poate costa foarte mult In diverse publicatii imobiliare, la rubrica de vanzari terenuri apar adesea anunturi cu terenuri pe care se afla constructii paraginite, nelocuibile. Sunt tentante pentru cumparatori, in special pentru pozitia buna a terenului pe care se poate ridica o constructie noua. Este posibil sa fie o afacere buna, dar ati luat in calcul banii necesari demolarii constructiei vechi de pe teren? Banii pe care ii dati pentru obtinerea autorizatiei de demolare este posibil sa depaseasca cu mult castigul pe care l-ati obtinut cumparand terenul respectiv. Nu mai vorbim de alergatura si timpul pe care le pierdeti pe la primarie. Mai mult decat…

mai mult >
3,7 miliarde euro pentru termoficare

3,7 miliarde euro pentru termoficare

06 aprilie, 2006

Guvernul a pus la cale inca un plan prin care, pana in 2009, ar urma sa fie reabilitat integral sistemul de termoficare. Programul aprobat ieri estimeaza ca pentru refacerea sistemelor de distributie, contorizare si reabilitarea termica a cladirilor ar fi necesare circa 3,7 miliarde de euro, bani ce ar urma sa fie obtinuti, in cea mai mare parte, dintr-un imprumut garantat de stat. Consiliile locale si asociatiile de proprietari ar urma sa solicite, sub forma de imprumut, sumele necesare pentru reabilitare. In cazul asociatiilor, rambursarea creditului ar urma sa se faca in 15 ani, rata fiind inclusa in factura de intretinere. Sursa: Evenimentul zilei

mai mult >
Edilii Capitalei vor retea de trenuri japoneze proiectata de romani

Edilii Capitalei vor retea de trenuri japoneze proiectata de romani

05 aprilie, 2006

Traficul infernal din Capitala i-a trezit pe edili, care pregatesc Bucurestiul pentru Europa cu un proiect ce va lega, in maximum 5 ani, Capitala de Aeroportul Henri Coanda cu ajutorul unei retele de trenuri suspendate. Linia rapida va conecta reteaua de metrou a Capitalei, prin statia de metrou 1 Mai, de Aeroportul Henri Coanda, facilitand schimbul de pasageri intre Gara de Nord si cele doua aeroporturi. La sapte ani de la inaugurarea ultimei linii de metrou in Bucuresti (tronsonul cuprins intre Gara de Nord si Piata Chibrit), edilii pregatesc un tronson subteran de 4,7 km si unul de 8,95 km, cu trenuri subterane si supraterane de tip monorail, cu o singura sina, care vor functiona pe baza de perne magnetice. Investitia se ridica la 300 milioane euro si va fi asigurata de municipalitate printr-un…

mai mult >
Locuinte de lux cu facilitati de credit - Proiectul Baneasa prinde contur

Locuinte de lux cu facilitati de credit - Proiectul Baneasa prinde contur

05 aprilie, 2006

Noul cartier Baneasa ofera 3.000 de locuinte la standarde de lux, ale caror preturi ating 1.500 de euro/mp, fara TVA. Locuitorii cartierului vor beneficia si de cea mai mare zona comerciala din Europa Centrala si de Est. Cel mai mare proiect privat din Romania aduce pe piata locuinte moderne, confort, standardele secolului XXI. Apartamente, case insiruite, vile individuale, in total 3.000 de unitati locative care se vor intinde pe un milion de metri patrati. Locuitorii acestui cartier vor avea si centre comerciale mall, hypermarket, magazin de mobila, bricolaj, articole sport, galerii de mobila, desfasurate pe o arie de 170.000 de metri patrati. Proiectul include si o suprafata de birouri de circa 120.000 de metri patrati. In total, noul cartier Baneasa va fi dezvoltat pe 224 de hectare si…

mai mult >
Constructiile au urcat anul trecut cererea de mobila pe piata locala

Constructiile au urcat anul trecut cererea de mobila pe piata locala

05 aprilie, 2006

Cei mai castigati au fost importatorii Piata de retail de mobila va creste anul acesta cu numai 10%, de doua ori mai putin decat cresterea de anul trecut. Productia de mobila ar putea inregistra in aceste conditii o noua scadere in lei, asa cum s-a intamplat si anul trecut, deoarece cea mai mare parte a cresterii consumului va fi absorbita de importuri. Productia de mobila s-a apropiat anul trecut de 1,2 miliarde de euro, in crestere fata de 1,1 miliarde de euro in 2004, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR). Cresterea in euro a pietei este de fapt aparenta, spun jucatorii din piata, fiind datorata aprecierii cu 10% a leului fata de euro. In realitate, datele arata o diminuare a valorii productiei cu aproximativ 3%. "Dupa mai multi ani in care productia de…

mai mult >