Noutati

Casele din lemn sunt mai ieftine, dar nu au cautare

Casele din lemn sunt mai ieftine, dar nu au cautare

31 martie, 2006

Locuintele din profile usoare, venite de pe continentul nord-american, nu au cucerit inca Balcanii. Romanii prefera sa locuiasca in case din zidarie, mai scumpe, insa considerate mai sigure. Lemnul are cautare mai mult pentru casa de vacanta, decat pentru resedinta permanenta. In schimb, casele romanesti din profile usoare merg bine la export. Romanii sunt reticenti atunci cand vine vorba de casele din lemn. Dan Ioan Popp, presedintele companiei Impact, spune ca structurile usoare tip sandvici, care costa cu cel putin 10% mai putin decat cele traditionale, sunt considerate prea scumpe pentru gustul clientilor. "Nu in ultimul rand, romanii sunt conservatori si prefera zidaria portanta", adauga Popp, care a renuntat sa mai construiasca locuinte din structuri usoare, in urma cu cativa ani. Profilele…

mai mult >
Expansiune imobiliara in comunele din jurul Capitalei

Expansiune imobiliara in comunele din jurul Capitalei

30 martie, 2006

Vanzarile de terenuri in Jilava au crescut cu 20% fata de anul trecut Zona limitrofa de sud a Capitalei a devenit inultimul an interesanta pentru potentialii cumparatori. Preturile terenurilor din Bucuresti, determinate si de restrangerea ofertei, ii indreapta pe cumparatori spre comunele din Ilfov, in special spre sud, unde preturile sunt inca cele mai avantajoase, iar zona are potential de dezvoltare. Fie ca e vorba de persoane particulare sau firme, cu planuri mari de constructii, investitorii cumpara pe capete terenuri in Jilava. La "sosea", intre 40 si 80 de euro/mp În comuna Jilava, tranzactiile cu terenuri au crescut, anul acesta, cu aproape 20% fata de anul trecut. Nu se mai achizitioneaza in scopuri speculative, cum s-a intamplat in alte zone, ci in proportie de 90% pentru constructii.…

mai mult >
Subventii pentru locuinte

Subventii pentru locuinte

30 martie, 2006

Tinerii cu venituri reduse vor primi si in acest an un ajutor financiar din partea statului pentru cumpararea de locuinte, in cuantum de 5%-30% din valoarea imobilului, a decis guvernul.In acest an, subventia maxima, de 30%, va fi acordata persoanelor cu un venit mediu net lunar pe membru de familie de pana la 520 lei (5,2 milioane lei vechi). Pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie de pana la 710 lei, subventia va fi de 5%. Sursa: Evenimentul zilei

mai mult >
Constructorii de locuinte merg catre clasa de mijloc

Constructorii de locuinte merg catre clasa de mijloc

30 martie, 2006

Afacerile cu locuinte se indreapta spre clasa mijlocie, dupa ce proiectele de lux au fost in ultimii ani unele dintre cele mai profitabile investitii imobiliare. Noile microcartiere rasarite in afara asezarilor urbane atrag din ce in ce mai multi cumparatori, care lasa apartamentele vechi de bloc pentru locuintele moderne sipreturile, cuprinse intre 600 si 1.000 euro/mp in cazul apartamentelor noi, au un cuvant greu de spus. Timisoara se dezvolta spre nord Evolutiile din ultimii ani i-au convins pe constructorii de locuinte ca trebuie sa-si reorienteze afacerile spre alte zone. Cum terenuri libere in interiorul oraselor sunt din ce in ce mai putine, periferiile au devenit tinta spre care s-au indreptat banii investitorilor. Asa s-a intamplat, spre exemplu, la Timisoara, unde complexurile rezidentiale…

mai mult >
Zeci de case in pericol in Vrancea

Zeci de case in pericol in Vrancea

29 martie, 2006

Alunecarile de teren au afectat 20 de gospodarii Alunecarile de teren din zona montana a judetului Vrancea au afectat, sau au distrus pana acum peste 20 de gospodarii. In catunul Sipotele din comuna Andreiasu de Jos alte doua gospodarii sunt in pericol. De asemenea, alte 80 de gospodarii din aceeasi zona sunt in pericol de a o lua la vale. Echipele Sistemului de Gospodarire a Apelor se complac in a face doar constatari, neluand si masuri concrete pentru remedierea situatiei. "Am primit informari ca au avut loc alunecari de teren si in catunul Sipotele. Urmeaza sa se deplaseze acolo o echipa de specialisti. Au fost si la Coza si la Andreiasu unde au constatat avariile, dar nu poti da solutii imediat, deoarece nu prea ai ce face. Nu poti sa muti muntele din loc", a declarat neputincios prefectul…

mai mult >