Noutati

Tondach tinteste vanzari de 27 de milioane de tigle

Tondach tinteste vanzari de 27 de milioane de tigle

29 martie, 2006

Tondach Romania, membra a grupului austriac de materiale de constructii Tondach, va investi anul acesta cel putin 1,5 milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie la fabrica din Sibiu. FacilittIile de productie vor creste, in urma acestor investitii, cu aproximativ 40-45% incepand cu anul viitor, potrivit reprezentantilor firmei. In prezent fabrica din Sibiu produce 12 milioane de unitati anual. Conducerea Tondach Romania estimeaza pentru acest an o crestere de aproximativ 35% a vanzarilor, crestere raportata la o cifra de afaceri de 8 milioane de euro in 2005. "Anul trecut am vandut 20 de milioane de tigle pe piata romaneasca, o parte dintre acestea fiind produse la Sibiu, iar restul fiind importuri de la alte unitati ale grupului. Cele mai bine vandute produse au fost cele…

mai mult >
Autostrada Soarelui tripleaza valoarea terenurilor din Fetesti

Autostrada Soarelui tripleaza valoarea terenurilor din Fetesti

28 martie, 2006

Informatia ca se va da drumul circulatiei, fie si numai pe un singur fir, pe tronsonul Drajna-Fetesti din Autostrada Soarelui a pus pe jar piata imobiliara locala. In prezent, prea putini dintre fetestenii obisnuiti sunt optimisti cand se gandesc ca "vine Autostrada". In primul rand, acela nu va fi decat un drum ingradit, pe care masinile vor trececu peste o suta pe ora, soferii grabiti catre litoral (sau catre Bucuresti) fiind multumiti ca au conditii occidentale de trafic. In plus, intre oras - zona locuita - si carosabilul Autostrazii e o distanta apreciabila, deci, la prima vedere, orasul nu va avea mare lucru de castigat. Cunoscatorii sunt insa de alta parere. Preturile vor creste exponential Fetestiul e singurul municipiu pe langa care va trece, tangential, Autostrada Soarelui. Acum,…

mai mult >
Case ieftine in regie proprie

Case ieftine in regie proprie

27 martie, 2006

Construirea unei case in regie proprie conduce la o economie de bani care poate ajunge chiar si la 30-40% din valoarea locuintei. Diferenta de pret provine din manopera si din TVA - ul de 19% pe care firmele de constructii il adauga la nota de plata. Cine doreste sa-si faca singur o casa trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si sa aiba suficient timp. Primul pas pe care trebuie sa-l faca este sa cumpere un proiect intocmit de un arhitect. Nu este o problema, majoritatea atelierelor de arhitectura au deja proiecte "la cheie", care sunt livrate impreuna cu lista si devizul de materiale necesare. Costa 3.000 - 4.000 de euro si ofera o oglinda a cantitatilor tuturor materialelor necesare, precum si a costurilor estimative, dar este obligatoriu si pentru obtinerea certificatului de urbanism si…

mai mult >
Primaria Capitalei pune umarul la scumpirea apei potabile

Primaria Capitalei pune umarul la scumpirea apei potabile

27 martie, 2006

Dupa ce pretul apei potabile din Bucuresti s-a dublat in luna ianuarie a acestui an, specialistii municipalitatii pregatesc o alta surpriza utilizatorilor serviciilor de apa si canalizare din Bucuresti. Apa se poate scumpi, din nou, daca proiectul de hotarare privind aprobarea unor lucrari de reconfigurare a retelelor de apa si canalizare de pe strazile Tudor Vladimirescu, Soseaua Viilor si 11 iunie, precum si a sistemului de colectare si evacuare a apelor din zona Pasajului Marasesti va primi girul consilierilor generali in prima sedinta din luna aprilie. Pentru ca investitia de peste 2 milioane euro nu poate fi suportata din bugetul municipalitatii, Primaria s-a adresat societatii care detine serviciul de alimentare cu apa si canalizare in Capitala, Apa Nova, care va asigura proiectarea,…

mai mult >
Soarele si pamantul reduc factura la gaze

Soarele si pamantul reduc factura la gaze

27 martie, 2006

Investitia se amortizeaza in 5 - 6 ani Puse la treaba, cu investitii initiale destul de importante, energiile gratuite ale soarelui, pamantului si vantului reduc factura la energie electrica cu pana la 70%. Comparativ cu centrala pe gaz, costurile sunt mai mici cu aproximativ 30%. Cresterea exploziva a pretului la gaze a transformat tehnologiile neconventionale in optiuni interesante atat pentru pensiuni sau sere, dar si pentru locuintele individuale. Chiar daca pentru clima romaneasca independenta energetica a unei case este inca un deziderat, o factura anuala de trei ori mai mica si o amortizare a investitiei in 5 - 6 ani sunt tentante. Solutiile, personalizate Fiecare client are nevoie de o solutie personalizata, spun specialistii. Uneori, investitii minime in izolatie sau montarea unui…

mai mult >