Noutati

Mobila la jumatate de pret

Mobila la jumatate de pret

20 martie, 2006

Pe modelul hainelor chinezesti care au invadat piata autohtona, un nou val de produse la preturi de dumping si de o calitate indoielnica ameninta sa produca pagube importante producatorilor autohtoni. Este vorba despre mobila care, potrivit asociatiei de profil, a inceput sa dezechilibreze tot mai mult balanta comerciala. Din datele Asociatiei Producatorilor de Mobila (APMR), anul trecut, importurile totale de mobila au crescut cu 49% fata de 2004. "Nu avem inca probleme deosebite, dar trebuie sa actionam din timp. In alte state, fenomenul a devenit insa ingrijorator", ne-a declarat Aurel Rizea, presedintele APMR. Acesta a dat exemplul Italiei si Germaniei, care au solicitat dejasprijin de la UE in vederea limitarii importurilor de produse din Asia. Potrivit lui Rizea, mobila chinezeasca ce…

mai mult >
Producatorii de mobila sunt suparati pe Romsilva

Producatorii de mobila sunt suparati pe Romsilva

20 martie, 2006

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) reclama faptul ca Romsilva comercializeaza masa lemnoasa la un pret mult mai mare decat cel practicat in strainatate. Potrivit Asociatiei, pretul de adjudecare pentru cherestea ajunge cu pana la 60% peste pretul de pornire al licitatiilor organizate de regia nationala. "Acest lucru incurajeaza importul de cherestea (din Croatia, Germania) la unele esente, pretul din tarile vecine ajungand mai ieftin in Romania", spun oficialii APMR. Acestia au avut la finele saptamanii trecute o intalnire cu vicepremierul Gheorghe Pogea pentru identificarea solutiilor pentru rezolvarea problemelor cu care industria mobilei se confrunta pe fondul deprecierii monedei europene. Producatorii de mobila spun ca, desi productivitatea muncii in…

mai mult >
Autoritatile, in dezacord cu UE in privinta pretului energiei

Autoritatile, in dezacord cu UE in privinta pretului energiei

20 martie, 2006

Autoritatile statului contrazic rapoartele Uniunii Europene (UE) potrivit carora preturile la energia electrica sunt mai mari in Romania decat in cele mai multe state europene. Mentionam ca potrivit Oficiului de Statistica al Uniunii Europene - Eurostat, energia electrica pentru consumatorii casnici si industriali este foarte scumpa in Romania fata de celelalte state europene. Pretul energiei electrice pentru consumul casnic in Romania, exprimat in indicatorul puterii de cumparare (PPS) la 100 kWh, este aproape dublu, adica 9 euro, fata de cel platit de britanici, finlandezi, francezi, maltezi sau norvegieni. De asemenea, pentru consumatorul industrial, pretul energiei electrice ajunge in Romania la peste 11 euro/100 kWh. Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) sustine…

mai mult >
Producatorul de mobila Remex dezvolta modele proprii pentru profituri mai mari

Producatorul de mobila Remex dezvolta modele proprii pentru profituri mai mari

17 martie, 2006

Producatorul de mobila Remex SA din Reghin estimeaza pentru acest an afaceri si profituri in crestere, dupa ce dificultatile de anul trecut au determinat o schimbare partiala a strategiei. "Vom investi in crearea de modele proprii, care pot fi vandute pe pietele mai multor tari in vederea cresterii profitabilitatii si a evitarii fluctuatiilor pietei. Vom mentine insa politica de creare a rezervelor financiare, de circa 500.000 de euro, si de materii prime, rezerve care ne ajuta sa trecem peste perioadele dificile", a precizat Ioan Joarza, directorul general al companiei. Compania estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 4,6 milioane de euro pentru acest an, in crestere de la 4,2 milioane de euro in anul 2005, si un profit de 0,8 milioane de euro, fata de 0,5 mil. euro anul precedent. "Vanzarile…

mai mult >
Avem cea mai scumpa energie electrica din Europa

Avem cea mai scumpa energie electrica din Europa

17 martie, 2006

Energia electrica pentru consumatorii casnici si industriali este foarte scumpa in Romania fata de celelalte state europene, potrivit Oficiului de Statistica al Uniunii Europene. Pretul energiei electrice pentru consumul casnic in Romania, exprimat in indicatorul puterii de cumparare la 100 kWh, este aproape dublu fata de cel platit de britanici, finlandezi, francezi, maltezi sau norvegieni. Sursa: Gardianul

mai mult >