Noutati

Autorizarea unei constructii costa un sfert din deviz

Autorizarea unei constructii costa un sfert din deviz

06 martie, 2006

Taxele, comisioanele, onorariile - imposibil de ocolit Construirea de la temelie a unei case este o afacere care, la final, costa mult mai mult decat investitia in materiale de constructii. Constructorii spun ca aprox. 10% din devizul lucrarii sunt bani cheltuiti pe acte. Daca se transforma in bani si timpul pierdut pe la diverse institutii, in goana dupa actele necesare, care poate dura chiar si un an, rezulta o suma care depaseste calculul initial. Mai exista insa si situatia in care planul de afaceri este dat peste cap din cauza ca alesii locali nu aproba proiectul urbanistic. Primele opriri: notariat si agentie imobiliara Notarul si agentul imobiliar sunt primii care taxeaza tranzactia cu terenul cumparat. Presupunand ca investitorul a achizitionat un teren de 10.000 mp intr-o zona rezidentiala,…

mai mult >
Pentru a depasi socul interzicerii subventiei la caldura,

Pentru a depasi socul interzicerii subventiei la caldura,

06 martie, 2006

Trei miliarde euro pentru izolare si contorizare Obligativitatea de a elimina subventiile la plata energiei termice, cu incepere din ianuarie 2007, si alinierea pretului gazelor naturale la nivelul celui international, dau batai de cap guvernantilor. Aceasta masura va lovi populatiadefavorizata si, in general, toti consumatorii casnici. Pentru contracararea efectelor negative, un grup de lucru constituit la nivelul guvernului elaboreaza in aceste zile Programul de termoficare 2006-2009, a carui finantare va depasi 3 miliarde de euro. "Nu o sa mai avem un pret national de referinta al gigacaloriei, ci unul local de referinta, pentru stimularea producatorilor de energie termica. De asemenea, cautam solutii pentru sprijinirea populatiei cu venituri scazute care nu poate acoperi factura la energie…

mai mult >
Case controlate prin computer

Case controlate prin computer

04 martie, 2006

Locuintele inteligente, carora le poti regla de la birou temperatura si lumina sau care te asteapta cu mancare gata facuta, au ajuns si in Romania. Casele din cartierul Sydney Residence, ridicate de compania australiana South Pacific Group, ofera proprietarului posibilitatea sa regleze temperatura, lumina sau muzica din fiecare camera de pe un computer care poate fi accesat de oriunde. De la munte, de la birou sau din orice alt colt al lumii. DOTARI. Ansamblul este amplasat in zona Tunari, in imediata apropiere a padurii si a lacului. Sydney Residence ofera patru tipuri de locuinte. Cea mai mica are o suprafata de 142 mp, cu un teren de 170-185 mp si doua locuri de parcare in strada, iar cel mai mare tip de casa are 225 mp si un teren de 180-200 mp. "Locuintele au bucataria si baia mobiliate…

mai mult >
Scumpa harta a tarii

Scumpa harta a tarii

04 martie, 2006

Ascensiunea preturilor la apartamente s-a manifestat in toate marile orase din Romania. Daca in Bucuresti preturile au crescut mai mult decat dublu in numai doi ani, nici in celelalte localitati acestea nu s-au lasat mai prejos. Astazi, potrivit specialistilor imobiliari, un apartament din marile resedinte de judet nu costa mult mai putin decat unul din Capitala. Pentru a afla unde exista cele mai scumpe apartamente, am luat 10 orase reprezentative din toate zonele tarii - in calcul nu au intrat astfel Brasov, Craiova, Galati, Pitesti si Braila. Diferente Singurele localitati din randul celor mai dezvoltate din punct de vedere economic unde preturile au ramas in urma sunt Ploiesti, Oradea si Targu-Mures. Aici, pretul mediu al unui apartament este la jumatate fata de Bucuresti. Se mai gasesc…

mai mult >
Locuinte scumpe pentru clasa medie

Locuinte scumpe pentru clasa medie

03 martie, 2006

Imobiliare: Ofertele existente la ora actuala pe piata se adreseaza unei categorii limitate de clienti In ultimii ani, proiectele rezidentiale au inceput sa rasara ca ciupercile dupa ploaie. Blocuri noi sau vile grupate in ansambluri au aprins dorinta romanilor de a avea o casa noua. Insa, deocamdata, ofertele se adreseaza celor cu venituri mult peste medie, care reprezinta cam 5% din totalul potentialilor clienti. Cu toate acestea, cei care investesc in astfel de imobile nu duc lipsa de cumparatori. Practic, locuintele se vand inca din stadiul de proiect, chiar daca un apartament cu doua camere costa minimum 60.000-70.000 de euro, iar o vila, 100.000 - 120.000 de euro. Este adevarat ca, raportat la preturile apartamenelor vechi, diferenta nu ar fi foarte mare, tinand cont de faptul ca este…

mai mult >