Noutati

vanzari

vanzari

12 august, 2005

Locuinte vandute la pret de centrala termica Un control efectuat de juristi din cadrul Prefecturii Ialomita a scos la iveala ca persoanele aflate in fruntea institutiei au incalcat grosolan prevederile legale, interpretand dupa bunul plac Legea nr. 61/1990, cea care le dadea dreptul celor care au avut repartitie pana in 1989 sa isi cumpere locuintele in care stateau cu chirie. Corpul de control a stabilit ca, in sapte cazuri, vanzarile de locuinte s-au facut fara ca dosarul depus sa contina toate actele necesare. In alte cinci situatii, primaria inchiriase locuinte intre anii 1999 si 2004 unor persoane aflate in situatii speciale, dupa care le-a instrainat la pretul de 24 de milioane de lei bucata, cu mult sub cel real la data tranzactiei. De una dintre tranzactii a beneficiat actualul vicepresedinte…

mai mult >
asig

asig

12 august, 2005

Asigurarea obligatorie pentru locuinte: 22 de euro pe an Incepind de anul viitor, romanii vor fi obligati sa-si asigure locuintele. Dat fiind ca prima de asigurare este, in general, de 1,5 la mie din valoarea locuintei, inseamna ca vom plati, anual, 20-22 de euro. Cladirile vor fi asigurate la valoarea de piata si, in functie de aceasta, se va stabili si valoarea primei pentru fiecare locuinta in parte. In cazul caselor mai vechi de 50 de ani sau al celor construite din materiale foarte proaste, valoarea primei de asigurare creste, ca procent. Valoarea de 15.000 de euro este cea standard, cei care au o locuinta cu o valoare de piata mai mare putind opta pentru o valoare de asigurare mai mare, la care va fi si prima mai mare. Daca nu o fac, in caz de dezastru vor primi doar 15.000 de euro.…

mai mult >
lei

lei

12 august, 2005

Vanzatorii de case au inceput sa ceara preturi in lei Dupa aproape 15 ani de suprematie clara pe piata imobiliara romaneasca, principalele valute au cazut in dizgratie. De cateva luni, proprietarii de case nici nu mai vor sa auda de euro sau dolar. Preturile cerute de vanzatori sunt exprimate in lei, ba chiar si in lei noi, dar calculate la cele mai avantajoase cursuri euro, de pana la 42.000 lei vechi, valoare devenita deja istorie. Doar bucurestenii fac nota discordanta, si cei mai multi dintre ei continua sa ceara preturi in euro. Cel dintai pas in exprimarea noilor preferinte ale vanzatorilor de case a fost facut in noiembrie 2004, moment care a marcat inceputul perioadei de declin a monedei europene. Moldovenii au fost primii care au reimpus pe piata imobiliara, dupa 15 ani, preturi in…

mai mult >
constructori

constructori

05 august, 2005

Firmele selectate "pe spranceana" pentru a se ocupa de reconstructia caselor din judetele Timis si Caras-Severin, distruse de inundatiile din primavara, continua sa ramana sub un mare semn de intrebare. La doua zile de la actualizarea site-ului Ministerului Finantelor Publice, reiese clar ca societatile alese de comisia alcatuita chiar de ministrul Laszlo Borbely nu stau deloc pe roze la capitolul obligatii la bugetul statului. De departe fruntasa in lista cu mari datornici, care nu numai ca a trecut neobservata pe sub nasul comisiei de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTTCT), dar figureaza in continuare pe site-ul MFP, este SC Ciprom Filiala Bucuresti. Firma se afla in executare silita inca de la 31 martie, iar acum noutatea consta in faptul ca intre timp datoriile...…

mai mult >
periferie

periferie

05 august, 2005

Periferia Bucurestiului re prezinta locatia preferata a celor care vor sa-si construiasca o casa pe pamant. Cererea cea mai mare se concentreaza in Otopeni si Domnesti - zone consacrate - spun agentii imobiliari, dovada fiind si numarul mare de tranzactii imobiliare incheiate pentru terenurile de aici. Din ce in ce mai multi bucuresteni bat palma pentru pamantul din aceste locatii, unde metrul patrat pleaca de la 15 euro in Dragomiresti si ajunge la 130 de euro in Otopeni. Daca dezvoltarea Otopeniului era previzibila, putini isi inchipuiau ca vestul Bucurestiului, adica iesirea din oras prin Prelungirea Ghencea, se va ridica. Numai in ultimele doua luni, Primaria Sectorului 6 a eliberat aproximativ zece autorizatii de construire pentru aceasta zona. "Partea de vest a inceput sa fie bine cotata…

mai mult >