Pardoseala

Care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie? Dar daca plachezi cu marmura, ce adeziv ar fi bine sa folosesti? Cum montezi corect parchetul laminat? Dar pe cel clasic? Si cat de uscat trebuie sa fie parchetul? Sau ce solutii ai la dispozitie pentru a lipi mocheta sau linoleum pe pardoseala? La toate aceste intrebari, precum si multe altele, gasesti raspunsuri in aceasta sectiune.

O sapa "inteligenta"

O sapa "inteligenta"

14 februarie, 2023

Pe vremuri, turnarea unei sape obisnuite, „specialitatea casei“, pregatita dupa metoda clasica din ciment, pietris sau nisip si apa, implica uneori o serie de neajunsuri in ceea ce priveste planeitatea, rapiditatea executiei, timpul de intarire si durabilitatea acoperirii rezultate. Pentru a ne ajuta in acest sens, noua varianta de sapa, adoptata cu entuziasm meseriasi: a fost o invenție bine primita: șapa autonivelantă. O preparati doar combinand produsul cu apa, dupa care varsati, pur si simplu, amestecul pe suprafata destinata acoperirii. Apoi o nivelati usor si o lasati „de capul ei“, pentru ca stie ce face. Cele mai importante calitati ale sapelor autonivelante sunt capacitatea de a rectifica imperfectiunile unei pardoseli si de a obtine, datorita fluiditatii ridicate a amestecului,…

mai mult >
Aplicarea chitului de rosturi pentru gresie si faianta

Aplicarea chitului de rosturi pentru gresie si faianta

17 iunie, 2022

Pentru o finisare rezistenta in timp, chitul folosit pentru gresie si faianta este esential. Alegerea chitului de rosturi, pe care urmeaza sa-l folosim, se va face tinand cont de urmatorii factori: zona in care se aplica, la interior sau exterior; dimensiunea rostului; tipul de chit pe care il dorim: hidroizolant, elastic. Culoarea rostului reprezinta un alt factor strans legat de culoarea placajelor ceramice. Daca se doreste o evidentiere a rosturilor, se va alege o culoare contrastanta fata de cea a placajelor ceramice. In cazul incaperilor cu dimensiuni reduse este bine ca rosturile sa aiba o culoare apropiata de cea a placilor ceramice. Daca placajul este poros, este obligatoriu sa testati chitul pe o mostra, pentru a verifica daca chitul nu pateaza. Intr-o astfel de situatie se poate…

mai mult >
on

Vopsea gresie

22 martie, 2021

Nu de putine ori ne gandim la redecorarea casei noastre, fie pentru ca unele obiecte si-au pierdut din stralucire sau nu mai sunt de actualitate, fie pentru ca aspectul lor nu mai este unul placut din punct de vedere vizual, fie pentru ca s-au stricat si nu mai pot fi utilizate. Insa atunci cand vine vorba de inlocuirea placilor ceramice, ne gandim de cele mai multe ori la deranjul pe care il vom avea in casa, dar si la bugetul pe care trebuie sa il acordam acestei schimbari (pretul placilor de faianta si / sau gresie, dar si mana de lucru). Insa, daca vrei sa eviti acest lucru, poti opta pentru vopsirea gresiei si a faiantei. Astfel, vei scapa de tot deranjul si mizeria care va rezulta din scoaterea placilor ceramice si montarea unora noi. Folosind o vopsea pentru gresie vei scuti atat timp,…

mai mult >
on

Amenajari interioare si exterioare | SAPE SI FINISAJE

07 martie, 2021

Pentru foarte multi dintre noi renovarea este o strategie vitala pentru a stimula cresterea confortului, reducerea costurilor cu energia si respectarea mediului inconjurator, dar la fel de important este sa ne dorim sa construim responsabil inca de la inceput. Daca ai proiecte de constructie sau de renovare pe care le-ai tot amanat din cauza vremii, ei bine a venit momentul sa te apuci de ele, pentru ca primara a sosit…. cel putin calendaristic. Vineri, 5 martie, in cadrul emisiunii Vrem sa stii, prezentata de Claudia Ruse si difuzata pe Radio Romania Antena Satelor, specialistii Viorel Stanculescu, Inginer Misiunea Casa si Bogdan Trifu, Director Tehnic Murexin, ne-au impartasit informatii esentiale despre amenajarile interioare si exterioare, mai precis despre sape si finisaje. Emisiunea…

mai mult >
on

Galeria Buhara | Structura si culoarea chilimurilor

01 martie, 2021

In primul articol din seria dedicata chilimurilor iti spuneam ca “Secretul bucuriei interioare este chiar sub picioarele noastre!”. Iar cu ajutorul domnului Norbert Hauser, Managerul General al Galeriei Buhara am reusit sa patrundem in spectaculoasa lume a chilimurilor, definind termenul de chilim si stabilind originea acestora. Articolul il poti citi aici. Astazi, dorim sa continuam aceasta frumoasa calatorie si sa discutam mai multe despre structura si culoarea chilimurilor. Este adevarat ca productia chilimurilor s-a schimbat de-a lungul anilor, caci utilitatea si importanta lor culturala au fost inlocuite de comert si profit. Iar acest lucru poate fi simtit imediat, mai ales atunci cand esti pasionat, dar ai si o experienta vasta in lucrul cu covoarele lucrate manual. Este necesar…

mai mult >