Pardoseala

Care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie? Dar daca plachezi cu marmura, ce adeziv ar fi bine sa folosesti? Cum montezi corect parchetul laminat? Dar pe cel clasic? Si cat de uscat trebuie sa fie parchetul? Sau ce solutii ai la dispozitie pentru a lipi mocheta sau linoleum pe pardoseala? La toate aceste intrebari, precum si multe altele, gasesti raspunsuri in aceasta sectiune.

on

Galeria Buhara | Structura si culoarea chilimurilor

01 martie, 2021

In primul articol din seria dedicata chilimurilor iti spuneam ca “Secretul bucuriei interioare este chiar sub picioarele noastre!”. Iar cu ajutorul domnului Norbert Hauser, Managerul General al Galeriei Buhara am reusit sa patrundem in spectaculoasa lume a chilimurilor, definind termenul de chilim si stabilind originea acestora. Articolul il poti citi aici. Astazi, dorim sa continuam aceasta frumoasa calatorie si sa discutam mai multe despre structura si culoarea chilimurilor. Este adevarat ca productia chilimurilor s-a schimbat de-a lungul anilor, caci utilitatea si importanta lor culturala au fost inlocuite de comert si profit. Iar acest lucru poate fi simtit imediat, mai ales atunci cand esti pasionat, dar ai si o experienta vasta in lucrul cu covoarele lucrate manual. Este necesar…

mai mult >
on

Cum se realizeaza designul placilor ceramice

17 februarie, 2021

Placile ceramice, cunoscute si sub denumirile de gresie si faianta, sunt materiale utilizate pe scara larga pentru finisarea suprafetelor din baie si bucatarie. Gresia si fainata sunt des utilizate in aceste spatii pentru ca rezista foarte bine la solicitarile ce tin de uzura si umezeala, dar si pentru faptul ca se intretin foarte usor prin simpla stergere cu un mop sau o carpa umeda. In continuare, specialistii CESAROM ne povestesc despre modul in care se realizeaza designul unei placi ceramice. Placa ceramica are nu doar rol functional, ci mai ales estetic. Natura, mediul inconjurator si emotia creata de culorile care ne infrumuseteaza viata, reprezinta sursa de inspiratie atent exploatata de catre designerii ceramisti din cele mai vechi timpuri. O bucata de marmura, piatra, lemn, roca,…

mai mult >
on

Webinar | Totul despre sape

12 februarie, 2021

Dovada a existentei noastre, a tehnicilor de constructii antice sau inovatoare, martore mute atat la fericirea, cat si la tristetea care ne inconjoara, uneori cladirile din jurul nostru fac eforturi uriase pentru a rezista atat vremurilor, cat si vremii. Daca pentru multi dintre noi, renovarea este o strategie vitala pentru a stimula cresterea confortului, reducerea costurilor cu energia si respectarea mediului inconjurator, pentru toti dintre noi ar trebui sa fie absolut vital sa construim responsabil inca de la inceput. Dupa cum bine stii, misiunea noastra este aceea de a impartasi cu tine din secretele amenajarilor de calitate. Iar de curand s-au alaturat scopului nostru specialistii Mesteri Locali, platforma online care conecteaza proprietari care au nevoie sa realizeze lucrari de reparatii…

mai mult >
on

Maiestria covoarelor tesute manual | Galeria Buhara

21 decembrie, 2020

Daca in trecut covoarele erau folosite de stramosii nostri, in cea mai mare parte, pentru a creste temperatura din interiorul locuintelor, in ziua de astazi, covoarele tesute manual au devenit mai mult decat atat, au devenit adevarate opere de arta care aduc o mare bucurie atat la vedere, cat si la atingere. Caci ele reusesc sa transforme orice casa in acasa - locul in care ne simtim cel mai bine, inconjurati de oamenii preferati si de lucrurile care ne pun povestea. Asa cum iti povesteam si in articolul Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi, lumea covoarelor lucrate manual este plina de culoare si reuseste sa impartasesca beneficiarilor o parte din povestea lor, o poveste tesuta cu maiestrire, multa dibacie si pricepere. Caci pentru a tese o opera de arta e nevoie…

mai mult >
on

Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi

12 noiembrie, 2020

Covorul este unul din putinele obiecte dintr-o locuinta care poate da culoare si continuitate camerelor, dar si caldura si intimitate. Cu toate ca a fost neglijat o perioada buna de timp, in ultima vreme acesta a fost reintrodus in schemele de design, redandu-i acestuia locul pe care il merita in fiecare locuinta. Covoarele tesute manual sunt cele care au ajuns la mare cautare, si nu e de mirare de ce. Nu e doar un lux, ci si un adevarat sentiment de mandrie sa detii unul sau mai multe covoare tesute manual acum cateva sute de ani. Si pentru ca trebuie sa intelegem mai bine lumea covoarelor este important sa iti facem cunostinta cu Norbert Hauser, un om pasionat de frumos, un spirit pretentios si perfectionist, care de peste 20 de ani colectioneaza covoare orientale, adevarate bijuterii cu…

mai mult >