Piatra decorativa – personalitate, versatilitate si idei de amenajari

10 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Categoria “piatra naturala decorative” include foarte multe tipuri de piatra naturala a caror caracteristica comuna este forma lor: placi inguste fasonate, cu latimi cuprinse intre 3 si 30 cm si lungimi ce pot ajunge la 60 cm, dar si cu diferite grosimi. Suprafata acestor placi poate fi mata, scapitata, buciardata, periata, rizata sau antichizata, cu laturi taiate drept, rotunjite (la piatra naturala tip ‘’caramida aparenta’’), natur-neregulata (cunoscuta si sub denumirea de fasii) sau antichizate.

Productia pietrelor naturale decorative

Materialul sau, mai bine spus, rocile din care se pot realiza pietrele decorative sunt extrem de variate, incepand cu ardezia, travertinul, marmura, granitul si continuand cu calcarul, quartitul si sandstone-ul. Aceasta incredibila diversitate de tipuri de piatra decorativa, bazat

a pe texturi si culori diferite, face ca produsele sa poata fi utilizate in toate stilurile de amenajari interioare si exterioare, de la rustic, mediteraneean, la modern, baroc, boho chic, high elegance etc.
 

Piatra decorativa: varietate si versatilitate

Datorita multiplelor ei utilizari, piatra decorativa se intalneste oriunde in cadrul amenajarilor ambientale, la exterior si interior, in locuintele private sau in cladirile publice. Acest lucru se datoreaza in egala masura esteticii sale impresionante, rezistentei si felului usor in care se monteaza. Astfel, se poate intrebuinta la placarile de pereti in sufragerii, birouri, bucatarii, crame, precum si in decorarea fatadelor de cladiri, a stalpilor, gardurilor, soclurilor, teraselor etc. Piatra decorativa detine un potential fantastic de modificare a spatiului amenajat.

Gandeste-te ca, intr-o sufragerie, un singur perete placat cu paneluri din ardezie multicolora poate plasa spatiul respectiv la un nivel superior de confort si dinamica vizuala, indiferent cat de banala ar fi fost sufrageria inainte. Evident, impactul ar fi si mai mare daca intreagul living ar fi amenajat cu ajutorul pietrei naturale. Sau sa luam drept exemplu o bucatarie frumos utilata, dar cu pereti banali, insipizi. Un simplu contrablat de bucatarie din ardezie Sikis Mix invioreaza camera si o scoate din anonimat. Daca vrei ceva mai “cuminte” si mai elegant, poti opta pentru ceva precum marmura Thassos Fileti Antique, travertinul Classic scapitat sau a marmura White Pearl scapitata. Piatra decorativa, in imensa ei diversitate, poate deveni emblema intregului camin, a unei cladiri de birouri sau a unui restaurant. Toate pot fi amenajate cu acest produs incredibil de expresiv si de usor de asociat stilistic.

Piatra decorativa a fost folosita de sute de milioane de oameni pe tot mapamondul, de-a lungul intregii noastre civilizatii si continua sa fascineze si astazi.

In galeria atasata va prezentam cateva cateva moduri in care se pot utiliza pietrele naturale decorative in amenajarile interioare si exterioare.

Pentru si mai multe sugestii si produse din categoria pietrelor decorative, puteti sa consultati platforma dedicata PIATRAONLINE.RO.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum alegem vopseaua lavabila pentru baie? Cum alegem vopseaua lavabila pentru baie?
Protejarea si finisarea colturilor peretilor din casa Protejarea si finisarea colturilor peretilor din casa
Tavanele extensibile ultima moda in decorul casei Tavanele extensibile ultima moda in decorul casei
Ce poti face cu un perete gol Ce poti face cu un perete gol
Cimentarea corecta a peretilor va scapa de igrasie Cimentarea corecta a peretilor va scapa de igrasie
Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii

Vezi mai multe articole