Primul acvariu – echipamente necesare

17 decembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se apropie Craciunul iar un acvariu ar putea fi o idee de cadou pentru copilul tau sau, de ce nu, chiar pentru tine. Dar, inainte sa achizitionezi un acvariu, este bine sa te informezi cu privire la echipamentele de care ai nevoie si sa fii sigur ca ai timp si te poti dedica acestui hobby.

In primul rand, dimensiunea acvariului este importanta. Daca este primul tau acvariu, este bine sa iei unul mic, de aproximativ 40 de litri. Trebuie sa-i gasesti din start un loc unde sa-l tii, loc ferit obligatoriu de razele soarelui. De ce? Pentru ca razele soarelui vor face sa creasca alge in acvariu.

Pentru ca pestii tai colorati sa poata sa traiasca in acvariu, acestia au nevoie de oxigen, de apa curata, de un mediu propice vietii. Adica acvariul tau are nevoie de echipamente care sa asigure supravietuirea pestilor.

Filtrul este cel mai important echipament al unui acvariu. El curata si oxigeneaza apa din acvariu, mentinand apa in conditii optime pentru pesti. Daca ai un acvariu mic, poti folosi un filtru intern, care are  capacitate mica de filtrare. Daca acvariul tau este de mari dimensiuni, ai nevie de un filtru extern, care are capacitatea de a filtra o cantitate mare de apa.

Pompa de aer este cea care oxigeneaza apa din acvariu. Pompa de aer introduce in acvariu, printr-un furtun, un curent de aer. In lipsa unui filtru, pompa de aer este singura care ar tine pestii in viata mai mult timp, fara sa schimbi apa zilnic.

Termometrul te va juta sa monitorizezi temperatura din acvariu. Poti opta pentru unul intern, care se fixeaza pe peretele interior al acvariului, sau unul extern, pe care il fixezi pe peretele exterior.

Incalzitorul este cel care mentine temperatura stabila in acvariu. Exista pesti care au nevoie ca apa sa aiba temperatura de sub 20oC si pesti care prefera apa la 28oC, insa majoritatea pestilor de acvariu prefera ca apa sa aiba 24-26oC.  Vara nu ai nevoie de incalzitor, dar pe perioada iernii, da. In plus, variatiile bruste de temperatura pot omora pestii. Puterea pe care o are incalzitorul trebuie sa fie proportionala cu volumul acvariului. Altfel spus, daca ai un acvariu de 40 litri, trebuie sa iei un incalzitor de 40W.

Ultimul echipament de care ai nevoie, dar nu si cel din urma, este pompa manuala pentru schimbarea apei. Apa din acvariu trebuie schimbata o data pe saptamana, dar nu complet, ci scoti doar 25% din ea. In plus, trebuie sa “aspiri” depunerile si murdaria de pe fundul acvariului, adica ai nevoie de  pompa cu furtun pe care sa  introduci pe fundul acvariului si sa scoti apa.

Acum stii care sunt echipamentele de care are nevoie un acvariu, ramane sa decizi daca (iti) vei face un astfel de cadou.

Sursa foto: pintrest.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului Ce trebuie sa stii despre ingrijirea bonsaiului
Sa incondeiem ... Sa incondeiem ...
Daruri de Craciun Daruri de Craciun
Intretinerea corecta a plantelor de apartament pe perioada iernii Intretinerea corecta a plantelor de apartament pe perioada iernii
Hamacul Hamacul
2 idei de martisoare handmade 2 idei de martisoare handmade

Vezi mai multe articole