Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Cu ce se curata siliconul?

03 septembrie, 2018

Desi la prima vedere siliconul pare fragil si da impresia ca poate fi curatat usor, in momentul in care trebuie indepartat vom realiza ca nu este chiar asa. Curatarea siliconului uscat este o operatiune dificila si ne poate da mari batai de cap. Indepartarea siliconului proaspat aplicat Cel mai bun moment pentru indepartarea siliconului este atunci cand produsul este inca umed. Cand acesta este inca in faza de intarire, excesul sau siliconul aplicat incorect, se poate indeparta folosind hartie uscata. Puteti folosi diluant sau acetona pentru o curatare mai rapida, dar trebuie sa testati suprafata inainte de aplicare. Unele suprafete pot fi afectate, decolorarea fiind principalul efect care poate aparea. Indepartarea siliconul uscat In functie de produsul ales, siliconul poate rezista pana…

mai mult >
on

Cum scapam de viespi?

08 august, 2018

Pe glob exista peste 20.000 de specii diferite de viespi. Desi ele ne aduc foarte multe beneficii, sunt in acelasi timp si foarte periculoase. Apoximativ 4% din populatia Romaniei este alergica la veninul viespilor sau albinelor. Intepatura unei viespi este foarte dureroasa, iar in cazul persoanelor alergice poate fi chiar mortala. Din cauza ploilor abundente din ultima vreme, viespile au devenit foarte agresive. Caci sursele lor de hrana s-au diminuat considerabil. De obicei, in prima parte a verii viespile sunt aproape invizibile si abia le simtim prezenta. Insa o data cu aparitia fructelor dulci, mai ales a strugurilor de masa, a merelor sau a perelor, ele incep sa fie din ce in ce mai active. Metode de combatere a viespilor 1. Capcane Una din cele mai simple si eficiente metode de combatere…

mai mult >
on

Metode de combatere a igrasiei si a mucegaiului

03 august, 2018

Am putea spune fara sa exageram, ca mucegaiul si igrasia sunt cele mai de temut “dezastre” care pot aparea in locuintele noastre. Probabil acestea nu se vor da batute, indiferent de cat de mult ar evolua tehnologia de fabricare a materialelor pentru constructii. Repulsia pe care o simtim la vederea lor nu este doar de ordin estetic, ci si igienic. Aceste pete dizgratioase ne ameninta cu diverse boli, de la simple alergii, pana la complicate afectiuni pulmonare sau hepatice. Petele de umezeala care apar in anumite zone ale peretilor din locuinta noastra, reprezinta igrasia. Ea distruge nu doar stratul de vopsea aplicat pe un perete, ci si tencuiala, placile din gips-carton sau orice alt material poros aflat in calea lor. Ca o consecinta a faptului ca zona respectiva pastreaza umezeala mai…

mai mult >
on

Curatenia locuintei: cum poti tine praful sub control

23 noiembrie, 2017

Praful este o problema care apare, in general, in orice locuinta. Aceasta nu ar fi o problema, daca nu s-ar crea astfel si conditiile care declanseaza simptome de astm, dar si alte reactii alergice, precum eruptiile cutanate sau rinita alergica. Substantele in cauza sunt denumite alergeni, iar acarienii sunt poate cel mai frecvent intalniti in orice locuinta. Cu toate ca nu exista dovezi puternice ca reducerea prafului si acarienilor din casa va alunga simptomele de astm sau reactiile alergice, fenomenul poate fi tinut sub control si incadrat in anumiti parametri. Iata cateva sfaturi: Aerul Este recomandata evitarea ventilatoarelor pentru ferestre sau acoperis. Acestea pot introduce in casa aer care contine spori de mucegai, polen si alti alergeni. Aerul conditionat este o varianta mai potrivita…

mai mult >
on

Apara-te de invazia insectelor – 6 metode de preventie si combatere

20 iunie, 2017

Odata cu venirea verii, inevitabil simtim cu totii ca activitatea insectelor, nocturne sau diurne, s-a intensificat semnificativ. In special in zonele rurale, insa aproape la fel de mult si in orase, micutele vietati isi cauta tot mai asiduu refugiu in casele noastre si, de cele mai multe ori, il si gasesc, in ciuda eforturilor de a le indeparta. Totusi, cu o buna preventie, invazia insectelor poate fi redusa dramatic si de aceea am ales 6 pasi de urmat pentru a le tine departe de interiorul casei tale. 1. Fii atent la primele semne de invazie Una dintre cele mai bune metode de aparare in fata invaziei insectelor este aceea de a acorda atentie primelor semne care sugereaza acest lucru. Spre exemplu, furnicile obisnuiesc sa isi trimita “iscoade” in locul pe care urmeaza sa il populeze.…

mai mult >