Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

Ceresit Stop Mucegaiului

Ceresit Stop Mucegaiului, eficient de la prima pulverizare

11 decembrie, 2014

Tu si familia ta produceti zilnic 12 litri de apa, prin activitati obisnuite precum dusul, gatitul si spalatul rufelor. Mai precis, produceti aceasta cantitate de apa sub forma de vapori, iar acestia sunt retinuti in aer, depunandu-se apoi, sub forma de condens, in locurile reci ale casei precum ferestrele, camerele neincalzite sau peretii neizolati termic. Un climat excesiv de umed iti poate deteriora atat sanatatea, cat si locuinta. Locurile cele mai afectate de excesul de umiditate sunt spatiile mici, neventilate, precum debaralele, vestiarele si incaperile unde nivelul de umiditate este ridicat: baia, bucataria sau subsolul. In consecinta, in aceste locuri vor aparea mucegaiul si mirosurile neplacute, tapetul si vopseaua se vor decoji, iar structura peretilor va fi afectata. Din fericire,…

mai mult >
Santatea casei

Lucruri si obiecte din casa care pot fi periculoase pentru sanatate

31 octombrie, 2014

In casa ta exista multe lucruri care iti pot afecta, in timp, sanatatea. Evident ca acelasi lucru, o perna umpluta cu puf de pasare, de exemplu, tie ti-ar putea afecta sanatatea, in timp ce alte 100 de persoane nu au niciun fel de problema cu puful de pasare. Dar tu poate ca esti mai sensibil, mai predispus la anumite afectiuni sau cu un sistem imunitar mai slab, si tu ai putea sa dezvolti o alergie la puful din perna, fara ca aceasta alergie sa o dezvolte si ceilalti membri ai familiei tale. Iata, deci, ce pericole pentru sanatate ar putea sa te pandeasca in propria casa. Aparatul de aer conditionat ar putea sa provoace astm sau alte afectiuni ale cailor respiratorii. Pentru a preintampina aceste afectiuni, filtrele aparatului trebuie sa fie curatate periodic, pentru a nu dezvolta bacterii,…

mai mult >
Spray pentru pesticide

Pesticidele (Partea a II-a): Ce optiuni alternative avem?

04 iulie, 2014

Pesticidele pot fi foarte eficiente in scaparea casei si a gradinii de gandaci, rozatoare si diverse ciuperci, insa aceste substante chimice periculoase pot afecta enorm sanatatea si mediul. Iti poti proteja in continuare casa, curtea, gradina de daunatori precum ciuperci, insecte, rozatoare fara mult risc asupra sanatatii familiei. Desi exista mai multe riscuri potentiale asociate cu folosirea pesticidelor, alternativele naturale, fara substante chimice sunt sigure si eficiente. Substante fara chimicale Date fiind riscurile asociate cu utilizarea pesticidelor, poate vei considera aceste metode de control al daunatorilor, evitand substantele chimice din comert: Bicarbonatul de sodiu. Probleme cu mucegaiul sau ciupercile din gradina? Foloseste un pulverizator care contine un litru de apa si…

mai mult >
Pesticide pentru plante

Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem?

03 iulie, 2014

Pesticidele pot fi foarte eficiente in scaparea casei si a gradinii de gandaci, rozatoare si diverse ciuperci, insa aceste substante chimice periculoase pot afecta enorm sanatatea si mediul. Iti poti proteja in continuare casa, curtea, gradina de daunatori precum ciuperci, insecte, rozatoare fara mult risc asupra sanatatii familiei. Desi exista mai multe riscuri potentiale asociate cu folosirea pesticidelor, alternativele naturale, fara substante chimice sunt sigure si eficiente. Pericolele pesticidelor chimice Problema cu pesticidele este ca acestea pot fi extrem de daunatoare, iar expunerea poate cauza o varietate de simptome si probleme de sanatate: Pesticidele pot intra in fluxul sanguin daca sunt inhalate sau intra in contact direct cu pielea; de asemenea, pot fi potential fatale daca…

mai mult >
Dotari in bucatarie

Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea a II-a]

27 iunie, 2014

Siguranta in bucatarie inseamna unelte si informatii potrivite pentru a face gatitul mai usor si mai sigur. In topul listei ar trebui sa se gaseasca un set de cutite bune pe care ai invatat sa le folosesti corect. Pe lista mai adaugam si tocatoare, tigai si – elementul cel mai important – profilaxia pentru cei mici. Tocatoare, recipiente si tigai Alege un tocator care sa poata fi curatat usor si unul care sa fie produs dintr-un material ce se intelege bine cu masina de spalat vase Daca este posibil, cumpara doua tocatoare si atribuie unul doar carnii si pestelui Intotdeauna curata tocatorul dupa utilizare pentru a preveni contaminarea mancarii Pentru o taiere sigura, plaseaza o carpa de spalat vase umeda sub tocator pentru a preveni o eventuala alunecara de pe masa.Recipientele si tigaile…

mai mult >