Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

Produse de curatare handmade

Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a

05 iunie, 2014

Pastrarea curata a casei nu necesita arme de distrugere in masa. Foarte multe solutii bactericide sunt adesea netrebuincioase, iar multe dintre ele ridica intrebari legate de sanatatea noastra si mediu. Aceste produse nu functioneaza mai bine decat omologii lor naturali si non-toxici si pe langa asta, dauneaza enorm naturii si pun santatea noastra in pericol pe termen lung. Produse de curatare non-toxice: fara produse de supermarket sau cum sa facem asta acasa Cresterea gradului de constientizare si a cererii de catre consumatorii „ecologici” -, precum si de parintii motivati sa isi mentina familiile sanatoase, a dus la o explozie de produse mai ecologice si non-toxice. Exista multe produse in aceasta categorie - de la detergentii de rufe si balsamurile de rufe pentru diverse, pana la…

mai mult >
Solutii non-toxice de curatare a locuintei

Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I

03 iunie, 2014

Pastrarea curata a casei nu necesita arme de distrugere in masa. Foarte multe solutii bactericide sunt adesea netrebuincioase, iar multe dintre ele ridica intrebari legate de sanatatea noastra si mediu. Aceste produse nu functioneaza mai bine decat omologii lor naturali si non-toxici si pe langa asta, dauneaza enorm naturii si pun santatea noastra in pericol pe termen lung.Sa luam un exemplu. Sapunul antibacterian pe care il cumparam de la magazin nu ne curata mainile si nu indeparteaza bolile mai bine decat sapunul obisnuit. Putem tine locuinta curata cu mult mai putini bani, ne putem spori sanatatea si chiar proteja mediul prin intoarcerea la origini, la baze. Clorul: Care sunt alternativele? Clorul este unul dintre cele mai vechi „produse” de curatare. Este, de asemenea, unul dintre…

mai mult >
Kit de urgenta

Planul casei si al familiei in cazul unui dezastru

29 mai, 2014

Fiecare dintre noi stie, teoretic, ce ar trebui sa faca in cazul unei urgente sau al unui dezastru. Ni s-a predat la scoala, exista destule mituri, insa suntem cu adevarat pregatiti pentru un dezastru? Sa vedem impreuna cateva strategii pentru cazuri de urgenta. Vietile ni se pot intoarce pe jos din cauza dezastrelor naturale sau antropice, de la cutremure, incendii, tornade sau alunecari de teren – pana la atacuri teroriste (chiar daca rar in tara noastra) sau alte dezastre cauzate de om. Cea mai buna aparare este pregatirea si stiinta. Planul. Familia ta este pregatita prin cunoasterea elementelor de baza in cazuri de urgenta? • Invata rutele de evacuare. O buna cunoastere a imprejurimilor sau o intrebare corect pusa la pompieri sau politie te poate ajuta la iesirea rapida din zona afectata.…

mai mult >
Casa veche

Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta

28 mai, 2014

Casele vechi pot fi incantatoare, avand ceva aparte. Insa daca acestea nu sunt intretinute corect, pot pune probleme serioase de sanatate si siguranta. Sa vedem cum facem o casa veche mai sigura. Casele construite astazi trebuie sa “adere” la coduri de siguranta si sanatate stricte. Casele vechi, in timp ce adera la mult sarm si caracter, sunt mult mai predispuse la a avea probleme de siguranta – potentiale probleme care variaza de la vopseluri cu plumb si azbest, pana la probleme ale instalatiei electrice si scari subrede. Pericolele vopselurilor cu plumb si azbestului in casele vechi Anumite materiale folosite pentru constructia sau renovarea caselor vechi nu mai sunt folosite astazi din cauza problemelor de siguranta asociate cu ele. Prin acestea se numara: • Azbestul. Azbestul…

mai mult >
Palmier Areca

Plante care purifica aerul din camera

15 mai, 2014

Desi este vital pentru sanatatea noastra, aerul curat a ajuns, mai ales in spatiul urban, sa fie din ce in ce mai greu sccesibil. O mana de ajutor ar putea insa veni tot din partea plantelor. Specialistii de la NASA au facut mai multe studii si experimente pentru a afla care sunt plantele care reusesc cel mai eficient sa curete si sa purifice aerul. Rezultatele testelor au aratat ca unele plante actioneaza ca niste adevarate filtre impotriva factorilor poluanti. Pe primul loc intre aceste plante purificatoare este palmierul Areca, poreclit “cel mai eficient umidificator de aer”. La fel de eficient poate fi si Crinul Pacii. Aceasta din urma calmeaza alergiile si este indicat pentru camerele copiilor care sufera de astm. Voalul Miresei este cel mai bun remediu pentru incaperile incarcate…

mai mult >