Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

Pet - porcusor de guineea

Cum sa protejam casa de animalul de companie

09 aprilie, 2014

Sau invers. Un nou animal de companie este mai mult decat un pachet adorabil de blana, fiind, de asemenea, o mare responsabilitate. Acel catelus sau pisicuta, in momentele in care se plictiseste si este curios, poate gasi o multime de modalitati de a intra in bucluc, si contrar opiniei populare, animalele de companie nu stiu intotdeauna intuitiv ce poate fi potential daunator. Siguranta unui animal de companie vine intotdeauna pe primul loc, dar veti dori, de asemenea, sa luati masuri pentru a proteja mobila, covoarele, precum si alte bunuri (inclusiv perechea preferata de pantofi). Mai departe am adunat sfaturi utile in ceea ce priveste animalele de companie si locuinta. Siguranta animalelor de companie: Portite si incuietori Cele mai frecvente accidente in practica unui medic veterinar sunt…

mai mult >
Purificator de aer pentru o casa sanatoasa

Imbunatatirea calitatii aerului din casa – avem nevoie de un purificator?

08 aprilie, 2014

Calitatea aerului din interiorul locuintei este esentiala pentru o sanatate a intregii familii, iar aceasta poate fi imbunatatita printr-un purificator de aer, un sistem care capteaza micile particule de praf, bacteriile si alergenii care circula prin intreaga locuinta. Intrebarea este, avem nevoie de un astfel de sistem? Haideti sa aflam. Ganditi-va cat de mult timp petrecem acasa – dormind, relaxandu-ne, mancand sau doar petrecand timp cu familia si prietenii. Pentru asta ne dorim ca aerul pe care il inspiram sa fie pe cat de curat, pe atat de sigur. Insa mobilierul tapitat, covoarele, draperiile, jucariile de plus sunt deseori pline de praf si alergeni. Calitatea aerului nu este, de multe ori, pe masura dorintei noastre. • Calitatea aerului din interior poate fi mai slaba decat cea…

mai mult >
doi caini in casa - sanatatea casei cu animale

Mentinerea sanatoasa a casei chiar si cu animale de companie

04 aprilie, 2014

Nu exista nici o indoiala – animalutele de companie adauga bucurie si multumire intr-o casa. De fapt, numeroase studii arata ca oamenii care traiesc cu animale sunt mai fericiti si mai sanatosi decat cei care nu fac acest lucru. Si totusi exista numerosi factori de sanatate de care trebuie sa tinem cont atunci cand tinem in casa prietenii cu blana – gestionarea puricilor, capuselor, accidentelor, parului, dar si a altor probleme pe care animalele le pot aduce in interiorul unei case. Circa 10-15% din populatie este alergica la animale. Alergiile la pisici le depasesc pe cele ale cainilor 2-la-1. In realitate, nu exista nici un animal care sa nu fie subiectul unei alergii. Exista doar animale cu mai putin par. Blana si parul sunt principalele surse de alergii, la fel ca si urina si saliva.…

mai mult >
Aerisirea camerei

De ce este important sa aerisim frecvent casa?

01 aprilie, 2014

Calitatea slaba a aerului interior poate provoca diverse probleme, de la simple ameteli si dureri de cap, pana la agravarea unor alergii sau a astmului. Am pus la punct un mic ghid care explica foarte concis importanta oxigenului si a aerisirii frecvente, toate acestea pentru a asigura sanatatea casei intr-o maniera simpla si usoara. Exista diversi factori “poluanti” in fiecare casa. De la fumul de tigara, pana la praful de pe mobilier sau aerul dintr-o bucatarie neventilata, exista numeroase lucruri care ataca, efectiv, calitatea aerului interior. Acestea includ mucegai, polen, acarieni, par de animale, virusuri si bacterii. Acumularea acestor poluanti biologici poate avea efecte dezastruoase asupra familiei. Discutam aici despre un concept relativ nou, intr-un moment in care se acorda…

mai mult >
mucegai - alergii casa

Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea a II-a)

30 martie, 2014

Care sunt cei mai frecventi alergeni? Alergenii se gasesc atat in mediile interioare cat si in aerul liber si pot proveni din plante, alimente, animale de companie sau chiar produse de uz casnic. Alergenii comuni pot fi: • Polenul din iarba, buruieni si/sau copaci produc febra fanului, o epidemie comuna de sezon. • Acarieni sau organisme microscopice care traiesc in praf si in fibrele de mobilier tapitat, covoare, perne si saltele. Acestea sunt deosebit de raspandite in zonele calde si umede. Alergenii dati de gandacii de bucatarie sunt frecventi in mediul urban. • Mucegaiul este definit ca fiind o populatie de ciuperci microscopice care produc pori de aer ce intra in organism atunci cand respiram. Mucegaiul de interior se gaseste in zonele umede, cum ar fi subsoluri, bai sau camere…

mai mult >