Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri

01 octombrie, 2020

Da, ai citit bine. Probabilitatea ca prosoapele tale sa fie perfect curate si igienizate este una destul de mica. Ca sa vorbim in cifre, 89% dintre prosoapele de bucatarie contin bacteriii coliforme, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Arizona. Cauza? Mediul umed in care stau bacteriile este proprice inmultirii lor. Ce putem face, asadar, pentru a avea cu adevarat prosoape curate? Spala-le regulat. Daca te intrebi cat de des inseamna asta, specialistii recomanda cel putin o data pe saptamana; Alege un detergent potrivit. Asigura-te ca utilizezi un detergent puternic, dar care sa si protejeze tesaturile, avand in vedere ca au nevoie de spalari frecvente. O varianta foarte buna este detergentul lichid Asevi Max Eficacia care elimina cu desavarsire murdaria, lasandu-ti…

mai mult >
on

Combaterea soarecilor si sobolanilor

05 august, 2020

Soarecii si sobolanii sunt rozatoare omnivore care reusesc sa se adapteze extrem de usor la orice tip de mediu. Acestia se hranesc atat cu cereale, legume, cat si cu diferite resturi menajere si chiar cu mancarea destinate animalelor, astfel ca ajung sa se simta confortabil chiar si in jurul locuintelor care nu au un depozit de cereale in imediata apropiere. Ce trebuie sa stii despre soareci si sobolani: Se inmultesc foarte repede. Soarecii sunt albi, gri, negri sau maro, iar la maturitate pot masura pana la 10 cm. Sobolanii sunt gri, negri sau maro si pot ajunge la o lungime de pana la 25 cm. Durata de viata a unui soarece este cuprinsa intre 1.5 si 2 ani, dar uneori un exemplar poate trai si 3 ani. Doua exemplare care ajung pana la varsta de 3 ani sunt capabile sa produca pana la 6.000 de…

mai mult >
on

Cum scapam de mucegai si igrasie?

07 iulie, 2020

Probabil ca in ultima vreme ai auzit din ce in ce mai des vorbindu-se despre calitatea aerului. Ei bine, calitatea aerului – fie din interiorul sau in afara cladirilor – este una din cele mai mari probleme din Europa. Si cum ne petrecem mai bine de 60% din viata noasta in interiorul cladirilor, calitatea aerului interior ar trebui sa fie una din preocuparile noastre majore. Calitatea aerului din interiorul cladirilor este in stransa legatura cu sanatatea noastra, cu starea de confort, dar si cu abilitatea de a lucra. Principalii factori care afecteaza calitatea aerului interior sunt: expunerea la mucegai, igrasie, chimicale, rata de ventilatie, umiditatea, poluarea exterioara, temperatura interioara etc.. Igrasia si mucegaiul sunt amenintari atat pentru integritatea casei, cat si pentru…

mai mult >
on

Tu dezinfectezi sau doar cureti pardoselile? Afla care sunt pasii corecti.

22 iunie, 2020

O pardoseala curata nu este neaparat si una fara bacterii. Iar, dupa cum bine stim cu totii de cateva luni, riscul raspandirii virusilor si germenilor este crescut. Fiecare dintre noi incearca, asadar, sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a preveni infectarea. Dar oare o facem corect? De exemplu, stiai ca podeaua din fata chiuvetei din bucatarie gazduieste mai multe bacterii decat cosul de gunoi? Numarul lor este chiar dublu, conform unui studiu realizat de Consiliul de Igiena Globala. Da, exista bacterii si germeni in locurile cele mai neasteptate in casa pe care o consideram curata. Una dintre greselile frecvente pe care multi dintre noi o facem este aceea de a curata pardoselile, insa nu si de a le dezinfecta. Atentie: cele doua activitati nu sunt sinonime! Asa ca iata un ghid simplu…

mai mult >
on

Casa nepoluata

17 iunie, 2020

Cu totii ne dorim o casa care sa consume cat mai putina energie, indiferent ca vorbim de energie termica, electrica, pentru climatizare ... dar in acelasi timp, sa beneficiem de un confort cat mai bun in interiorul locuintei. Fie ca discutam de o locuinta la bloc sau la casa, sistemul constructiv de realizare al caselor presupune utilizarea unor solutii si materiale care duc la o anume etanseitate. Mai mult, din dorinta de a reduce pierderile de energie, se opteaza pentru solutii de termoizolare exterioara, montarea unor ferestre cu o etanseitate foarte buna, utilizarea unor membrane etanse la interior in cadrul sistemelor de izolare interioara etc. Toate aceste solutii ce sunt impuse inclusiv de normativele specifice sunt obligatorii astazi dar trebuie sa fim constienti ca la pachet cu avantajele…

mai mult >