Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Curatarea si intretinerea cuptorului

21 octombrie, 2019

Indiferent de cat de atenta si grijulie esti atunci cand gatesti, cuptorul tot se vor murdari. Iar daca iti doresti ca el sa reziste o perioada cat mai indelungata de timp este foarte important ca acesta sa fie curatat corespunzator. Daca nu este curatat periodic, daca nu chiar dupa fiecare utilizare, cuptorul va aduna resturi de mancare si grasime care in timp vor emana un miros specific de ars. Mai mult decat atat, daca interiorul cuptorului nu este curatat o perioada lunga de timp, stratul de reziduu ars prezent pe peretii cuptorului poate influenta negativ gustul mancarii. Cum cureti cuptorul La fel ca in cazul oricarui echipament care necesita conectarea la o sursa de energie, iti recomandam ca inainte de a incepe operatiunea de curatare sa scoti aparatul din priza (daca este cazul).…

mai mult >
on

9 plante care purifica aerul din casa ta

15 octombrie, 2019

O plimbare in parc, la munte sau in orice loc cu multa verdeata ne ajuta sa ne relaxam, sa ne incarcam bateriile cu energie si, bineinteles, sa respiram aer curat. Desi aerul curat este vital pentru sanatatea noastra, poluarea a ajuns, mai ales in spatiul urban, sa fie din ce in ce mai mare. O mana de ajutor ar putea insa veni tot din partea plantelor. Palmierul Areca, poreclit “cel mai eficient umidificator de aer”, este o planta care se adapteaza foarte bine la mediul de apartament sau casa. Palmierul Areca este una din cele mai apreciate si adesea achizitionate plante de interior. La fel de eficient poate fi si Crinul Pacii, el calmeaza alergiile si este indicat pentru camerele copiilor care sufera de astm. Clorophytum Comosum, denumita popular Crinul Verde sau Voalul Miresei, are o…

mai mult >
on

De ce este important sa curatam cosul de fum?

11 octombrie, 2019

Curatarea cosului de fum este o actiune importanta ce trebuie realizata cel putin o data pe an, inainte de inceperea sezonului rece. Conform Ordinul M.A.I. Nr. 163/2007 pentru aprobarea normelor generale de aparare impotriva incendiilor aceasta actiune este obligatorie si are ca principal scop inspectarea, intretinerea si curatarea cosului de fum, pentru asigurarea unei utilizari fara probleme a acestuia. Cosul de fum reprezinta calea de evacuare a gazelor arse in focarul centralei, gaze care contin substante si compusi chimici daunatori sanatatii. Dintre acestea, monoxidul de carbon este cel mai toxic. Un cos de fum curat va asigura evacuarea corecta a gazelor arse astfel incat centrala termica sa functioneze corect si sa protejeze utilizatorii de riscul inhalarii gazelor arse, si nu numai.…

mai mult >
on

Alegerea dezumidificatorului – Ghid practic

10 octombrie, 2019

Nivelul de umiditate dintr-o locuinta trebuie sa se situeze in intervalul 45-55%, cand acesta depaseste 60% confortul, dar si sanatatea persoanelor care locuiesc in locuinta, precum si aspectul si rezistenta pieselor de mobilier vor avea de suferit. Ce este si cum functioneaza un dezumidificator Dezumidificatoarele sunt aparate special create pentru a regla cantitatea de apa dintr-un spatiu. In functie de dimensiunea imobilului, de nevoi si preferinte, poti opta pentru un dezumidificator casnic sau unul profesional. Principiul de functionare este asemanator cu cel al unui compresor de aer conditionat. Practic umiditatea din spatiul in care dezumidificatorul este montat trece prin agentul frigorific al acestuia si se transforma in lichid ce va fi depozitat mai apoi in rezervorul de apa al dezumidificatorului.…

mai mult >
on

Curatarea covoarelor – Sfaturi si trucuri

12 septembrie, 2019

Covoarele sunt preferate pentru atmosfera calduroasa pe care o ofera casei, dar acestea se murdaresc mai repede decat ne-am dori. In functie de dimensiunea lor si materialele din care sunt confectionare, operatiunea de curatare poate avea diferite grade de dificultate. Fiecare material se curata diferit, din acest motiv te rugam ca inainte de a trece la fapte sa citesti eticheta de ingrijire. Atentie! Nu uita ca mai intai trebuie inlaturat praful, iar daca doresti sa folosesti o anumita solutie de curatat iti recomandam sa o testezi pe covor intr-un loc mai putin vizibil, pentru ca altfel risti sa il decolorezi. Daca ai un covor obisnuit cu urme vizibile de murdarie il poti spala cu apa si sapun, aplica solutia pe toata suprafata covorului si clateste-l foarte bine. Dupa clatire iti recomandam…

mai mult >