Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Imi mucegaieste parchetul, desi casa este renovata

08 august, 2019

Mucegaiul si igrasia nu reprezinta o amenintare doar pentru integritatea casei, ci si pentru sanatatea celor ce locuiesc in aceasta, ducand la probleme respiratorii severe si posibile alergii, la acestea mai adaugam si mirosul neplacut, dar si aspectul vizual negativ. Sporii de mucegai, dar si igrasia, sunt unii dintre cei mai periculosi, dar si inestetici inamici ai unei locuinte, acestia afecteaza peretii, tencuiala, zugraveala si mobila. Umezeala poate preveni atat din interior, prin intermediul vaporilor de apa care se condenseaza pe suprafata peretilor, dar si din exterior, prin fundatii neizolate sau acoperisuri deteriorate. Pe forumul nostru problema mucegaiului este destul de dezbatuta, dar sa luam un caz concret. Mariama, forumist incepator Misiunea Casa, se confrunta cu urmatoarea…

mai mult >
on

Cum sa scapi de microbii din casa – sfaturi esentiale pentru tine si familia ta!

25 februarie, 2019

Microbii exista in casa ta, au existat dintotdeauna si vor continua sa existe. Evident, trebuie sa igienizezi periodic casa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa devii obsedat de curatenie si dezinfectie, ci doar sa-ti insusesti deprinderi mai sanatoase, sa ai grija la unele obiceiuri si sa cureti mai insistent unele zone si obiecte din casa ta. Unele bacterii se pot inmulti mai repede de cat iti imaginezi, au nevoie de doar 20-30 de minute si de conditii bune de temperatura si umiditate. Ele se transmit de la o persoana la alta foarte repede. Durata lor de viata depinde, de obicei, de mediul in care traiesc, dar si de obiceiurile tale si solutiile de curatenie pe care le folosesti. Zonele umede din casa sunt mediul propice in care se prolifereaza ciupercile si bacteriile. Prosoapele umede,…

mai mult >
on

Mucegaiul, un pericol pentru sanatate!

19 februarie, 2019

Mucegaiul nu reprezinta o amenintare doar pentru integritatea casei, ci si pentru sanatatea celor ce locuiesc in aceasta, ducand la probleme respiratorii severe si posibile alergii, la acestea mai adaugam si acel miros neplacut si aspectul vizual negativ. Sporii de mucegai sunt unii dintre cei mai periculosi si inestetici inamici ai unei locuinte, acestia afecteaza peretii, tencuiala, zugraveala si mobila. De obicei, acestia lucreaza in secret, din momentul in care, purtati de curentii de aer, ajung in incaperi. Mucegaiul ne afecteaza in timp. Care sunt sistemele si organele care pot suferi afectiuni si disfunctii ca urmare a expunerii indelungate la mucegai? 1. Sistemul respirator este, de obicei, primul afectat. Expunerea de durata la mucegai si umezeala creste probabilitatea apartitiei…

mai mult >
on

Trucuri pentru o curatenie impecabila

30 ianuarie, 2019

Nu credem ca sunt foarte multi oameni care abia asteapta sa se apuce de curatenie, dar chiar si aceasta sarcina poate fi dusa la bun sfarsit repede si usor, daca pui in aplicare cateva trucuri simple. - Produsele de curatat Inainte de toate, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana toate produsele de care ai nevoie. Poti aduna toate solutiile de curatat si ustensilele necesare intr-un singur loc. In acest mod nu vei pierde timp cautandu-le prin casa. - Pregateste un `plan de atac` Trebuie sa stii de unde incepi si unde termini, poti incepe prin a curata dormitorul si sufrageria, apoi bucataria, holul si, in final, baia. - Respecta ordinea operatiunilor Incepe de sus in jos, de la perdele, draperii si lustra la obiectele de mobilier joase si apoi parchet. Este important sa lasi produsele de…

mai mult >
on

Condens – Cauze si solutii

29 ianuarie, 2019

Condensul este reprezentat de apa rezultata din transformarea vaporilor de apa din atmosfera. Cand apare condensul? Condensul apare atunci cand suprafata cladirii (anvelopanta) nu este izolata termic corespunzator si vaporii de apa care o traverseaza ajung sa se racesc brusc. Acest fenomen se mai numeste si “punct de roua” – punct termic ce permite unei anumite concentratii de vapori sa se lichefieze si sa se depuna pe geamuri sau pe colturile ferestrelor. In locuintele noastre, punctul de roua apare atunci cand vaporii de apa – rezultati de cele mai multe ori din cauza gatitului sau a spalatului - ajung sa intalneasca o suprafata mai rece, precum geamurile. Acelasi lucru se poate observa si la sticlele de apa scoase din frigider. Cum putem reduce condensul? aeriseste frecvent incaperile…

mai mult >