Scule si unelte

Sculele si uneltele de calitate sunt importante pentru oricine vrea sa lucreze eficient si profesionit. Poti afla aici care sunt cele mai bune scule si despre cum functioneaza ele.

on

Flexibilitatea de lucru pe santier: un vis transformat in realitate de gama XR FLEXVOLT de la DeWalt

15 septembrie, 2017

Unul dintre aspectele esentiale, de care tine cont orice meserias in momentul inceperii unei lucrari, este asigurarea unei surse de curent pentru uneltele electrice. Astfel, se pierde foarte mult timp cu racordarea santierului la reteaua de curent, iar mai apoi cu mutarea sursei in locurile unde este nevoie de electricitate. De acum, insa, aceasta necesitate este istorie! Mai exact, problema a disparut din momentul aparitiei pe piata a gamei XR FLEXVOLT de la DeWalt, producator care a introdus pe piata o inovatie fara egal: acumulatorii de mare putere pentru uneltele de taiat si polizat. Avantajul unic este acela ca sculele care folosesc aceasta tehnologie raman in continuare la fel de performante precum cele alimentate la curent electric dar, spre deosebire de acestea, permit utilizarea in…

mai mult >
on

Aparatele de sudura: sfaturi pentru utilizatorii amatori

06 septembrie, 2017

De cele mai multe ori, la constructia unei case si in timpul amenajarii gospodariei exista probabilitatea ca la un moment dat, anumite elemente, sa aiba nevoie de imbinari sudate. Fie ca este vorba despre un gard, o bolta pentru vie sau de simpli suporti pentru jardinière, un aparat de sudura isi va dovedi rapid utilitatea si va contribui la executarea unor lucrari rezistente. Daca doresti sa cumperi un aparat de sudura, dupa ce vei citi acest articol vei sti la ce trebuie sa acorzi atentie sporita inainte de achizitie si ce anume sa nu faci cand te apuci de sudura. Iata, pe scurt, principalele tehnologii de sudura, accesibile in regim de amator pentru confectii metalice: MMA / SME (in engleza: Manual Metal Arc, in romana: Sudura Manuala Electrica) reprezinta cel mai cunoscut mod de sudura,…

mai mult >
Masina de tuns iarba

Ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba – partea a 2-a

24 august, 2016

In prima parte a ghidului de achizitionare a masinii de tuns iarba am prezentat aspecte, caracteristici si particularitati ce tin de modalitatea de alimentare a motorului. Vom aborda in continuare aspecte ce tin de modul de taiere a ierbii, puterea masinii, materialul carcasei si altele. Modul de taiere si colectare a ierbii. Majoritatea masinilor de tuns iarba sunt prevazute cu un sac in care colecteaza iarba cosita. Insa, in ultima perioada au aparut si masini de tuns care sunt prevazute cu lame speciale, care maruntesc iarba, apoi o imprastie pe gazon. In felul acesta, iarba tunsa si maruntita se descompune mai repede si devine substanta nutritiva pentru iarba care creste. Totodata, in felul acesta nu mai este necesara colectarea ierbii taiate de catre serviciul de salubritate. Puterea…

mai mult >
Masina de tuns iarba pe benzina

Ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba – partea 1

23 august, 2016

Cand locuiesti la casa si ai o curte mare cu gazon, ai nevoie automat si de o masina de tuns iarba. Oferta este bogata, dar un ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba este mereu binevenit. Este indicat sa cunosti care sunt cele mai importante caracteristici ale unei masini de tuns gazonul, cele dirijate prin impingere, tocmai pentru a sti care model este cel mai potrivit nevoilor tale. In ceea ce priveste alimentarea, exista trei tipuri de masini de tuns iarba: electrice, cu acumulator si pe combustibil lichid (de regula, benzina). Masinile de tuns iarba pe benzina sunt cele mai mai folosite de cei care lucreaza in domeniul toaletarii gazonului. De la specialistii si firmele de peisagistica, pana la angajatii care se ocupa de ingrijirea domeniului public, aproape toti folosesc masini…

mai mult >
Drujba care taie un copac

Cum se intretine drujba

21 iulie, 2016

Drujbele sunt larg raspandite in mediul rural, oamenii folosindu-le atat pentru uz casnic, cat si pentru uz profesional. Drujbele profesionale sunt mai mari si mai puternice decat cele pentru uz casnic. Insa, indiferent in ce scop si cat de intens este folosita, orice drujba are nevoie sa fie intretinuta, pentru a-i prelungi durata de viata cat mai mult posibil. Ai grija de ea, te tine mai mult. Iti oferim in continuare cateva sfaturi pentru intretinerea unei drujbe. Filtrul de benzina este recomandat sa-l schimbi cel putin o data pe an. Filtrul de aer din fibre textile trebuie scuturat cu grija si suflat cu un jet slab de aer comprimat. Daca este foarte murdar, il poti spala cu apa calda si detergent pentru vase, dupa care il lasi sa se usuce. Filtrul de aer trebuie inlocuit atunci cand se…

mai mult >