Sisteme de ventilare

on

Hala cu ventilatie descentralizata sau centralizata? Un ghid care va ajuta sa decideti.

24 iulie, 2019

Cand este ventilatia centralizata a halei alegerea mai buna si cand ar trebui sa se utilizeze ventilatia descentralizata? Aceasta comparatie neutra realizata de catre Dipl.-Ing. Jürgen Dorenburg analizeaza aspectele tehnice, avantajele clientilor si considerentele financiare. Primul pas este de a determina debitele de alimentare si de evacuare ale aerului necesare, iar pe baza acestora puteti proiecta tehnologia de ventilatie. Sunt disponibile doua sisteme: - Sistemul centralizat: o singura unitate centrala de ventilatie pentru incalzire/racire/ventilare. O retea de tubulatura de aer introduce aerul in hala. - Sistemul descentralizat: cateva unitati de ventilatie mai mici si mai putin puternice, se alimenteaza direct cu aerul exterior, il filtreaza, il incalzesc sau il racesc, apoi il introduc…

mai mult >
on

HomeVent - Beneficii pentru sanatate

13 martie, 2019

In medie, oamenii petrec aproximativ 90% din timpul lor la interior. Intrucat majoritatea activitatilor zilnice au loc in interior, atmosfera din spatiile inchise are un impact major asupra sanatatii si sigurantei majoritatii populatiei. Poluarea aerului din interior poate avea, de fapt, efecte mai daunatoare asupra sanatatii decat poluarea aerului din exterior prin prisma expunerii mai indelungate. Siguranta si confortul sunt unele din cele mai importante nevoi ale vietii noastre de zi cu zi. Cum ne ajuta in acest sens ventilatia rezidentiala? Una din solutiile Hoval de ventilatie poate ajuta la prevenirea mucegaiului. Avantajul major al HomeVent® este recuperarea exceptionala a caldurii si a umiditatii. Acest lucru este adaptat individual la nevoile rezidentilor care folosesc controler-ul…

mai mult >
on

Cum scapi definitiv de mucegai si umiditatea in exces cu ajutorul tehnologiilor inteligente de ventilatie

29 mai, 2018

Constructiile, vechi sau noi, pot fi afectate de diverse probleme structurale. Una dintre problemele cel mai des intalnite este cea legata de calitatea aerului interior, de condens si de igrasie. Efectul vizibil al problemelor legate de condens si igrasie este aparitia mucegaiului pe suprafetele interioare, pe tavan, pe pereti sau pe zonele din spatele mobilierului. In cazul in care exista o umiditate permanenta la valori ridicate, ciuperca va germina. Cauzele pot fi diverse si pot fi impartite in doua categorii - una tine de proiectarea si realizarea constructiei, iar cealalta de activitatile desfasurate de locatari in locuinta. Umiditatea crescuta sau alt tip de probleme legate de umezeala provenita din sol, din exterior (burlane, diverse scurgeri) sau din infiltratii ale unor instalatii…

mai mult >
on

Purificatoarele de aer: motive pentru care sa instalezi unul in casa ta

07 mai, 2018

Poluarea este un fenomen global, care poate fi identificat in toate mediile de viata. Resursele de lupta impotriva acesteia sunt fie individuale, fie realizate la nivel de comunitate. Si cum nu putem renunta la stilul de viata din prezent pentru a locui in locuri ferite de poluare, putem in schimb, crea un mediu sanatos in propria casa prin folosirea unor mijloace simple, necostisitoare, cum ar fi purificatoarele de aer. In aerul dintr-o casa exista particule materiale (praf, resturi organice rezultate prin descuamarile epidermei, parul animalelor), bacterii, virusi si acarieni, dar si poluanti gazosi. Acestia din urma sunt reprezentati de fumul de diverse origini, electrosmogul, compusii organici volatili degajati prin degradarea vopselurilor,a produselor de curatare, a pesticidelor si a…

mai mult >
on

Protejeaza-te de caldura verii: metode ecologice inteligente care iti asigura confortul in locuinta

26 aprilie, 2018

Deoarece temperatura medie a planetei creste de la an la an, utilizarea aparatelor de aer conditionat a devenit o necesitate. Acest tip de facilitate este obtinuta prin alimentarea cu energie electrica, iar cea mai mare cantitate de energie electrica este generata de centralele electrice pe baza de carbuni, ceea ce contribuie la fenomenul de incalzire globala. In plus, la fiecare utilizare a aparatului de aer conditionat, acesta elibereaza in aer dioxid de carbon, identificat drept elementul cu un aport major la incalzirea globala. Este binecunoscut faptul ca valurile de caldura sunt tot mai dese si intinse pe perioade mari, indiferent de anotimp. De altfel, chiar si in luna aprilie a acestui an, temperaturile inregistrate au fost peste normalul perioadei. De la aceste situatii si cu perspective…

mai mult >