Sisteme de ventilare

on

Ventilatia rezidentiala: importanta instalarii unui astfel de sistem

02 martie, 2018

Solutiile actuale de construire a casei si principiile de proiectare pentru casele cu consumuri energetice minime conduc la realizarea unor constructii tot mai bine etanseizate. Termoizolatiile interioare si exterioare, tamplaria etansa, dar si modalitatea de utilizare a spatiilor interioare prin activitati care afecteaza calitatea aerului din interiorul locuintei (praf, umditate), impun proiectarea si implementarea unor solutii care sa asigure un climat interior optim. Cum te poate ajuta un sistem de ventilatie rezidentiala? • Ajuta la protejarea sanatatii respiratorii si la prevenirea astmului. Umezeala, mucegaiul pot contribui la dezvoltarea astmului si a altor afectiuni respiratorii. Conditiile umede pot forma, de asemenea, un mediu perfect pentru supravietuirea si inmultirea acarienilor.…

mai mult >
Acoperisul unei case cu cos de fum pe care iese fum.

Sfaturi pentru realizarea cosului de fum

05 mai, 2016

Cosul de fum este o componenta importanta a instalatiei de incalzire. Cu toate acestea, rolul lui este adesea minimizat. Majoritatea celor care isi construiesc o casa se focuseaza pe materialele de constructie, pe compartimentare si detalii ale interioarelor, pe realizarea finisajelor, iar realizarii cosului de fum nu ii este acordata mai deloc atentie. Pe principiul “decat o soba buna si un cos de fum inadecvat, mai bine o soba nu atat de buna, dar cu un cos de fum functional”, sa trecem in revista cateva sfaturi pentru realizarea cosului de fum. Cosul de fum are o dubla functie. In primul rand, are rolul de a scoate din soba/semineu/locuinta produsele rezultate in urma arderii, adica fumul. In al doilea rand, cosul de fum are rolul de a furniza oxigen focului. Curentul de aer care are…

mai mult >
on

Intretinerea cosului de fum

16 decembrie, 2015

Nu mai este un secret faptul ca produsele arderii sunt nocive si pot duce la acumulari periculoase pentru oameni si nu numai. Dintre acestea, monoxidul de carbon este cel mai toxic. Pentru a evita tragediile cauzate de acumularea monoxidului de carbon in interiorul locuintelor dotate cu instalatii de ardere, este necesara efectuarea unor lucrari anuale de intretinere a acestor instalatii si, mai ales, a cosului de fum. Curatarea cosurilor de fum este o masura obligatorie pentru evitarea incendiilor, a intoxicatiilor cu monoxid de carbon si a functionarii centralelor termice in afara parametrilor optimi. Obligativitatea acestor lucrari de intretinere este prevazuta in legislatia romana si europeana.In mod normal, lucrarile de intretinere sunt realizate la inceputul sezonului rece, atunci cand…

mai mult >