Sous Vide - Tehnica de gatit a viitorului

19 ianuarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Rafinamentul culinar este obtinut nu doar prin modul de prezentare al preparatelor sau prin mix-ul de ingrediente si arome, ci si cu ajutorul tehnicilor culinare de preparare a mancarii, precum si a echipamentelor folosite pentru a obtine gusturile si texturile potrivite. Considerata a fi cel mai important progres tehnologic in bucatarie de la aparitia cuptorului cu microunde, tehnica de gatire Sous Vide este extrem de apreciata pentru inovatiile aduse in bucatarie, devenind una dintre cele mai importante trenduri culinare globale din anul 2017.

Sous Vide este o tehnica de preparare a alimentelor in vid, la temperaturi joase, din ce in ce mai populara datorita posibilitatilor culinare variate pe care le ofera dar si datorita contributiilor aduse in crearea unei alimentatii sanatoase.

Recunoscut la nivel international pentru gamele sale de electrocasnice superioare de gatit, inspirate din experientele culinare de top ale celor mai apreciate restaurante din lume, Electrolux a creat cuptorul CombiSteam SousVide, perfect pentru a explora noi retete, in care aromele si substantele nutritive ale fiecarui ingredient sunt valorificate la maximum.

“Pentru Electrolux, inovatia in bucatarie inseamna diversitate culinara si preparate deosebite, pe care acum le poti obtine cu usurinta, la tine acasa. Tehnica SousVide este de multi ani secretul succesului celor mai mari restaurante cu stele Michelin internationale, de aceea am creat tehnologia necesara pentru ca performantele de top sa fie accesibile si in bucatariile casnice. Cu ajutorul cuptorului Combi Steam SousVide, ne aliniem inca o data trendurilor culinare globale, in care gustul natural si aromele intense primeaza, devenind si o sursa de inspiratie culinara pentru toti cei care doresc sa adopte o alimentatie sanatoasa si sa isi extinda pasiunea pentru gastronomie.” a declarat Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux Romania.

Descopera o noua lume a gustului

Cu ajutorul functiei SousVide, fiecare masa va fi o experienta speciala, in care va veti bucura de arome mai bogate si intense ale felurilor preferate de mancare. Impreuna cu sistemul profesional cu abur Full Taste, veti putea mentine aceeasi temperatura scazuta pe intreaga durata a gatirii preparatelor, iar datorita mediului vidat, alimentele isi vor pastra textura si substantele nutritive. Mai mult, puteti intensifica aromele si crea noi gusturi, adaugand in pungile vidate plante aromatice sau condimente. Pentru inspiratie fara limite in bucatarie, functia unica Varioguide va pune la dispozitie 220 de retete, indicandu-va ingredientele si modul de preparare a mancarii, pe ecranul digital al cuptorului.

Avantajele SousVide fata de prepararea traditionala a alimentelor

Exista o multime de beneficii in utilizarea tehnicii Sous Vide, ca metoda de gatit acasa. De la maximizarea aromelor naturale, setarea exacta a timpului si temperaturii de gatit, pana la pregatirea unei game diverse de preparate sanatoase, cuptorul CombiSteam cu functia SousVide de la Electrolux reprezinta o inovatie in bucatarie. Cu siguranta, insa, cele mai mari beneficii ale functiei SousVide sunt asupra sanatatii, contribuind semnificativ la un stil de viata echilibrat:

  1. Aromele si substantele nutritive ale ingredientelor sunt pastrate datorita gatirii lente, in pungile vidate si a temperaturii scazute mentinuta constant pe intreaga durata a procesului de gatire.
  2. Metoda SousVide este cel mai sanatos mod de a elimina grasimile suplimentare din mancare. Nu este necesar adaos de ulei, unt sau alte tipuri de grasime pentru a prepara termic alimentele.
  3. Cu ajutorul functiei SousVide, aveti control total asupra timpului si temperaturii de preparare a alimentelor, evitand situatiile in care gatiti prea mult sau prea putin anumite preparate.
  4. Indiferent de tehnica culinara folosita in bucatarie, siguranta alimentara este primordiala. Cu ajutorul cuptorului ComiSteam SousVide de la Electrolux, puteti seta temperatura de coacere adaptata fiecarui tip de aliment, astfel incat pasteurizarea acestora sa se realizeze corect, iar toate bacteriile daunatoare sa fie distruse.

Optiune de autocuratare pentru o munca simplificata

Avantajele in bucatarie nu se termina odata cu finalizarea preparatului. Cuptorul CombiSteam cu functia SousVide beneficiaza de un program de curatare cu abur, prin care grasimile si resturile de mancare arsa se vor dizolva automat. In plus, suprafata de email faciliteaza scurgerea murdariei, astfel incat totul va fi curatat cu mai multa usurinta.

Pentru a descoperi beneficiile culinare oferite de functia SousVide, puteti explora reteta Electrolux, de „File de vita cu usturoi si rozmarin”,  iar pentru mai multe informatii despre gamele de cuptoare inovatoare cu functia SousVide, accesati site-ul Electrolux.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Subventionarea energiei termice mai inghite 396 milioane lei Subventionarea energiei termice mai inghite 396 milioane lei
Wienerberger Brick Award 2018: un arhitect roman, in juriu! Wienerberger Brick Award 2018: un arhitect roman, in juriu!
Asigurari obligatorii pentru toate cladirile Asigurari obligatorii pentru toate cladirile
Inflatia imobiliara umfla chiriile apartamentelor vechi cu 25% Inflatia imobiliara umfla chiriile apartamentelor vechi cu 25%
Radet: Bucurestenii care nu mai vor caldura in apartamente pot stopa singuri furnizarea acesteia Radet: Bucurestenii care nu mai vor caldura in apartamente pot stopa singuri furnizarea acesteia
Produse esentiale pentru locuinte Produse esentiale pentru locuinte

Vezi mai multe articole