Tavanul si peretii

In sectiunea “tavanul si peretii” vei gasi sfaturi cu privire la alegerea vopselei lavabile, a tapetului sau tipului de lemn pentru lambriuri, a celei mai potrivite culori pentru pereti, dar si informatii utile cu privire la montarea de gips-carton, gleturile pe care sa le folosesti la nivelarea peretilor sau acoperirea crapaturilor din tavan.

on

Adezivii pentru tapet: Cum economisesti timp si bani cu alegerea potrivita

27 ianuarie, 2025

Alegerea adezivului potrivit pentru tapet este esențială pentru a obține un rezultat durabil și estetic, fără costuri suplimentare sau efort în plus. Fie că aplici tapet din hârtie, vinil sau fibră de sticlă, un adeziv de calitate asigură o aderență excelentă și un proces de lipit rapid și eficient. Branduri de top oferă soluții fiabile la un preț accesibil și prin alegeri potrivite poți economisi timp și bani. Alegerea adezivului potrivit este esențială pentru un rezultat impecabil și durabil. Fiecare tip de tapet necesită un produs specific, pentru a evita dezlipirea, formarea bulelor de aer sau deteriorarea suprafeței. De la tapetul din hârtie până la cel din fibră de sticlă, un adeziv de calitate poate face diferența în ceea ce privește timpul, costul…

mai mult >
Perete din gips carton (nefinisat)

Pereti din gips-carton, avantaje si dezavantaje

02 aprilie, 2024

Gips-cartonul poate fi folosit atat pentru realizarea finisajelor interioare, cat si pentru compartimentarea unei case si realizarea peretilor interiori. Deoarece permit realizarea unor elemente decorative intr-o multitudine de forme si dimensiuni, placile din gips-carton sunt apreciate de catre multi meseriasi si beneficiari ai lucrarilor. Insa, cand vine vorba despre realizarea peretilor interiori, parerile sunt impartite pentru ca, la acest tip de lucrare, gips-cartonul are avantaje, dar si dezavantaje. Sa incepem cu dezavantajele pe care le au peretii din gips-carton: - Ofera o slaba izolatie fonica daca materialele folosite sunt ieftine, daca grosimea peretelui este mai mica de 15 centimetri si daca nu ai folosit vata minerala in spatele gips-cartonului; - Peretele din gips-carton suna…

mai mult >
on

Transforma-ti locuinta de sarbatori! Cum sa-ti instalezi un semineu fals?

11 decembrie, 2023

În designul de interior, crearea unei spațiu primitor și reconfortant este o artă. Specialiștii în domeniu caută mereu soluții pe care le pot integra pentru a transforma complet o cameră. Un element ce poate duce locuința ta la un alt nivel este un șemineu. Cu toate acestea, ce te faci când spațiul nu permite instalarea unui șemineu real? Ei bine, soluția vine sub forma unui șemineu fals, oferind atât senzația vizuală cât și caldura subtilă necesară pentru a completa designul interior. Fabrica de Profile este unul dintre producătorii români care realizează acest tip de produs. Cu peste 11 ani experiență în domeniu, cei de la Fabrica de Profile caută soluții acolo unde nu par să existe și construiesc ”de la 0” elemente arhitecturale care să se integreze…

mai mult >
on

De la calm la vitalitate: Cum lavabila verde invioreaza si armonizeaza spatiile interioare

13 octombrie, 2023

Verdele, în esența sa, este o culoare care evocă sentimente de reînnoire, regenerare și vitalitate. În lumea designului interior, această culoare funcționează ca un ”pod” între spațiile interioare și lumea exterioară, aducând în interior bucuria și calmul naturii. Când intri într-o încăpere dominată de nuanțe de lavabila verde, simți imediat o senzație de prospetime, ca și cum ai deschide o fereastră într-o zi de primăvară și ai lăsa briza să îți mângâie fața. Sursă foto: Epardoseli.ro Alegerea de a introduce vopsea de interior verde în amenajarea unui apartament nu este doar o decizie estetică, ci și una emoțională. Verdele are capacitatea de a echilibra starea de spirit, de a calma mintea și de a promova un sentiment de echilibru și armonie.…

mai mult >
on

Vopsele decorative structurate pentru interior

21 august, 2023

Etapa finala in construirea locuintei este reprezentata de aplicarea straturilor decorative, atat la interior, cat si la exterior. Alaturi de elementele arhitecturale, alegerea culorilor si a tipului de finisaj cu rol decorativ reprezinta componentele ce definesc ceea ce numim designul casei si sunt definitorii pentru aspectul amenajarilor. Stilul de amenajare poate fi unul simplu, clasic, modern, vintage sau utilizand accente dintr-o anumita epoca, dupa cum o impune personalitatea locatarilor si arhitectura constructiei. Dupa identificarea stilului si selectia tipurilor de materiale necesare, vom ajunge inevitabil si la modalitatea de aplicare. Materialele pentru finisarea peretilor se aleg in conformitate cu stilul amenajarii, in functie de destinatia camerelor si a locului unde vor fi montate…

mai mult >