Tavanul si peretii

In sectiunea “tavanul si peretii” vei gasi sfaturi cu privire la alegerea vopselei lavabile, a tapetului sau tipului de lemn pentru lambriuri, a celei mai potrivite culori pentru pereti, dar si informatii utile cu privire la montarea de gips-carton, gleturile pe care sa le folosesti la nivelarea peretilor sau acoperirea crapaturilor din tavan.

Piatra decorativa

Piatra decorativa – personalitate, versatilitate si idei de amenajari

10 noiembrie, 2016

Categoria “piatra naturala decorative” include foarte multe tipuri de piatra naturala a caror caracteristica comuna este forma lor: placi inguste fasonate, cu latimi cuprinse intre 3 si 30 cm si lungimi ce pot ajunge la 60 cm, dar si cu diferite grosimi. Suprafata acestor placi poate fi mata, scapitata, buciardata, periata, rizata sau antichizata, cu laturi taiate drept, rotunjite (la piatra naturala tip ‘’caramida aparenta’’), natur-neregulata (cunoscuta si sub denumirea de fasii) sau antichizate. Productia pietrelor naturale decorative Materialul sau, mai bine spus, rocile din care se pot realiza pietrele decorative sunt extrem de variate, incepand cu ardezia, travertinul, marmura, granitul si continuand cu calcarul, quartitul si sandstone-ul. Aceasta incredibila diversitate…

mai mult >
Meserias care finiseaza cu spaclu coltul unui perete

Protejarea si finisarea colturilor peretilor din casa

13 iulie, 2016

In cadrul lucrarilor de finisare a interiorului locuintei, fie ca discutam de lucrari noi sau de lucrari de reparare si zugravire, este necesar sa avem in vedere tratarea corecta a zonelor de colt formate de pereti, de diverse grinzi sau de zona spaletilor ferestrelor sau usilor. De cele mai multe ori aceste zone sunt expuse loviturilor si vom constata ca odata finalizate lucrarile de vopsire incep sa apara problemele, in sensul ca lovim colturile cu diverse obiecte si sare gletul cu tot cu vopseaua decorativa. Pentru cresterea gradului de rezistenta a acestor zone, exista posibilitatea de a aplica o solutie ieftina si putin costisitoare – protejarea colturilor cu profile. Aceste profile cresc considerabil rezistenta la lovituri a peretelui si protejeaza stratul de finisare. Profilele le…

mai mult >
Tavan din gips carton

Cum realizezi un tavan din gips-carton in 8 pasi

28 mai, 2016

Tavanele realizate din placi de gips-carton incep sa devina ceva uzual in amenajarile interioare, mai ales daca ai o casa cu etaj si vrei sa ai o izolatie cu vata minerala intre parter si etaj, asa ca astazi iti vom prezenta cum se realizeaza un tavan din gips-carton. Pasul 1. Stabilesti nivelul tavanului fals. Cea mai uzitata formulare este “a da nivelul tavanului”. Noi iti recomandam sa dai nivelul cu ajutorul unui laser autoreglabil. In lipsa lui, poti apela la metoda “batraneasca”, cea care consta in folosirea unui furtun de nivel. Dupa ce vom stabili cota de referintă pentru nivelul, tine cont de grosimea totală a tavanului pentru a stabili exact nivelul tavanului.. De regula, nivelul tavanului se insemneaza la jumatatea camerei. Dupa ce ai dat nivelul, foloseste o sfoara de…

mai mult >
Placile decorative colorate – terrazzo

Infografie: tot ce trebuie sa stii despre placile decorative colorate – terrazzo!

26 aprilie, 2016

Placile decorative colorate au o istorie lunga – la inceput, erau folosite placi de ceramica, desenate de mana. De la faimoasele “azulejos”pana la placile folosite pentru decorarea spatiilor religioase,a placile cu elemente figurative sau geometrice, placile decorative au fostimbogatite de fiecare cultura in parte – Spania, Italia, Turcia, Maroc, Mexic etc. Tehnica placilor decorative a fost, in timp, imbunatatita – terrazzo sau “placile mozaic” pastreaza motivele geometrice inspirate din cultura orientala, insa aduc o rezistenta incredibila. Exista trei straturi in fiecare placa – ciment alb, praf de marmura si pigmenti. Procesul de fabricatie implica turnarea culorii in straturi si presarea hidraulica iar faptul ca placa este colorata in masa asigura imbunatatirea aspectului…

mai mult >
on

Despre lambriuri

05 februarie, 2016

Lambriurile reprezinta solutia ideala pentru finisarea rapida a peretilor casei. Panourile decorative sunt usor de aplicat, iar daca sunt montate cu ajutorul holzsuruburilor sau a diblurilor speciale, pot fi demontate si aplicate oricand in alt loc, pe un alt suport. In plus, nu este necesar ca suprafetele pe care montezi lambriurile sa fie finisate, este suficient sa fie drepte si rigide. Tipuri de lambriuri si destinatia lor Lambriurile din PVC sunt impermeabile si se preteaza cel mai bine spatiilor umede precum toalete sau vestiare. PVC-ul este usor de curatat si intretinut. MDF-ul este un material compozit din fibre, mai precis rumegus tocat marunt si apoi presat impreuna cu un clei, astfel ca lambriurile din MDF izoleaza atat termic, cat si fonic. Citeste si Lambriul, o solutie versatila…

mai mult >