Tavanul si peretii

In sectiunea “tavanul si peretii” vei gasi sfaturi cu privire la alegerea vopselei lavabile, a tapetului sau tipului de lemn pentru lambriuri, a celei mai potrivite culori pentru pereti, dar si informatii utile cu privire la montarea de gips-carton, gleturile pe care sa le folosesti la nivelarea peretilor sau acoperirea crapaturilor din tavan.

on

Placarea cu faianta a peretilor din gipscarton

28 februarie, 2018

Un lucru cu care multi dintre romanii care incep diverse amenajari inca mai trebuie sa se obisnuiasca este faptul ca gipscartonul este un material care poate substitui cu succes materialele traditionale utilizate de obicei in constructii. De aceea, mai ales in cazul realizarii unor pereti de compartimentare, BCA sau caramida ar putea fi considerate solutii secundare, chiar si cand este vorba despre amenajarea unei bai. In acest din urma caz, compartimentarea poate parea dificila, cu atat mai mult cu cat amenajarea presupune si montarea placilor de faianta, insa lucrurile stau altfel in realitate. Asadar, sa luam o situatie in care exista un perete exterior, de rezistenta, care va reprezenta baza pentru spatiul destinat viitoarei bai. De la acesta vor pleca peretii din gipscarton, care pot…

mai mult >
on

“Cum pot aplica faianta peste vopsea in ulei sau email?”

20 februarie, 2018

Cititorii nostri devin din ce in ce mai activi pe masura ce se apropie primavara, lucru relevat de numarul in crestere de mesaje in care acestia ne solicita sfaturi in legatura cu amenajarea locuintei. Cel mai recent, mesajul lui Costy H. ne-a determinat sa scriem si un articol despre solutia gasita la intrebarea adusa in discutie. “V-am descoperit de putin timp pagina si am vazut ca oferiti solutii in domeniul constructiilor si amenajarilor. As vrea sa va rog sa-mi spuneti daca exista vreo solutie pentru a aplica faianta peste vopsea in ulei sau email, fara a o da jos, mai ales ca se curata foarte greu. M-am gandit la aplicarea de gipscarton cu spuma poliuretanica, urmata de placarea cu faianta pe gipscarton, dar cineva mi-a spus ca exista amorse care, aplicate pe vopsea, permit aplicarea…

mai mult >
on

Exfolierea finisajelor: de ce repararea imediata nu este recomandata

26 ianuarie, 2018

Terminarea lucrarilor de finisare a peretilor nu inseamna automat si terminarea grijilor pentru un beneficiar final. O demonstreaza experientele forumistilor nostri, care sunt in permanenta interesati sa afle tot mai multe informatii despre durata de uscare a finisajelor si despre cum pot remedia anumite stricaciuni aparute ulterior reparatiilor initiale. Spre exemplu, vom lua cazul forumistului Mihai G., care a intampinat urmatoarea problema: “Au inceput sa apara mici urme de exfoliere a lavabilei/ gletului, insa doar in acea zona din imagini. Lucrarea a fost realizata in 2017, in luna martie. Pozele (n.r. vezi poza principala) sunt din casa scarii beciului, care a fost izolat de firma specializata. Inclusiv in beton a fost turnata o substanta care sa impiedice fisurarea, pentru a evita…

mai mult >
on

Exfolierea finisajelor: de ce identificarea cauzei este extrem de importanta

19 ianuarie, 2018

O problema care apare des in discutiile de pe forumul Misiunea Casa este cea legata de diversele pete galbene care apar pe pereti si tavane, dar si de exfolierea unor straturi de finisare cum sunt gletul si vopseaua decorativa. Aceste subiecte prezinta o ciclicitate in sensul ca apar cu preponderenta toamna si iarna. De aceea, este firesc sa existe o legatura intre perioada aparitiei problemelor si efectele vizibile in interiorul locuintei, iar explicatia pentru acestea sa stea in anumite fenomene si conditii din zonele respective. Cu exceptia cauzelor generate de o aplicare necorespunzatoare a finisajului (neamorsarea suprafetelor pline de praf si aplicarea directa a gletului sau a vopselei lavabile pe aceste suprafete), restul situatiilor care genereaza pere sau exfolieri insotite de aparitia…

mai mult >
on

Solutii de reparare a peretilor de compartimentare

18 ianuarie, 2018

Peretii de compartimentare sunt realizati, de obicei, din blocuri de zidarie cu grosime mai redusa decat peretii exteriori, fie din blocuri de BCA de 10-15 cm, fie din caramida eficienta de 12-12,5 cm sau, mai nou, din gips-carton pe o structura metalica cu profile metalica, umplute la interior cu vata minerala. In ceea ce priveste peretii blocurilor noi, nu au fost semnalate probleme deosebite, iar rezistenta lor pare suficient de buna pentru cerintele de compartimentare din prezent. Problemele exista, insa, in special la blocurile realizate in perioada anilor 1980-1990, prevazute cu pereti de compartimentare din placi de BCA armate, cu o grosime de 10 cm, inaltimea de 2.5m si latimea de 60 cm. Acestea au reprezentat un produs economic, utilizat la vremea respectiva pentru compartimentare…

mai mult >