Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

on

Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta

09 martie, 2018

Pentru ca vremea se incalzeste tot mai mult, incepem sa ne concentram atentia catre lucrarile exterioare, multe dintre ele puse in asteptare la inceperea sezonului rece. In acest sens, o intrebare a unui cititor a inspirat subiectul acestui articol: hidroizolarea unei terase deschise. “Am un apartament al carui dormitor are terasa deschisa deasupra, placata cu gresie fara nicio izolatie termica, iar cea hidro lasa de dorit, astfel ca atat in dormitor, cat si pe zidul exterior al terasei sunt infiltratii. Apa de ploaie si zapada topita baltesc acolo. Cum ar trebui procedat? Deasupra ar trebui sa fac izolatia hidro, iar in dormitor sa izolez tavanul cu vata minerala, sau atat hidro cat si termo se pot face pe exterior, deasupra?”, a fost mesajul primit de la cititorul nostru. Intr-o astfel…

mai mult >
on

Sfaturi generale despre termoizolarea cu polistiren

08 martie, 2018

Cand vine vorba despre termoizolarea locuintei in Romania, polistirenul expandat este cea mai des mentionata si utilizata solutie, in mare masura datorita pretului de achizitie mult mai scazut, comparativ cu al altor materiale cu acelasi rol. Cu toate ca anveloparile realizate cu acest material sunt destul de populare, exista in continuare cateva nelamuriri legate de montaj. Tocmai de aceea, este foarte importanta reamintirea pasilor inclusi in acest proces. In primul rand, trebuie lamurita confuzia creata in ceea ce priveste polistirenul extrudat si cel expandat. Primul este utilizat la termoizolarea soclurilor, pardoselilor, fundatiilor, acoperisurilor etc. In general, acolo unde rezistenta sa la compresiune, dar si lipsa capilaritatii, isi pot dovedi pe deplin eficienta. De cealalta parte,…

mai mult >
on

Poluarea fonica: cat de groasa trebuie sa fie izolatia pentru diverse niveluri de zgomot

09 februarie, 2018

Poluarea fonica este, cu certitudine, cea mai importanta sursa de stres pentru cei mai multi dintre locuitorii marilor orase. Tocmai de aceea, fonoizolarea cladirilor a devenit absolut necesara, cu masuri specifice fiecarei zone in parte. Placarea fonoizolanta prezinta marele avantaj ca poate fi aplicata in interiorul cladirii, dupa ridicarea peretilor. Astfel, pot fi utilizate urmatoarele materiale: vata minerala, gips carton, bureti fonoabsorbanti, pluta sau panouri acustice din carton ondulat si care contin nisip special. Cu cat stratul de izolatie este mai gros, cu atat nivelul zgomotului poate scadea cu pana la 70 de decibeli. Atat peretii (pe ambele fete), cat si tavanul si podeaua pot fi izolate fonic, pentru un rezultat cat mai eficient. Cum iti dai seama daca lucrarea a fost efectuata…

mai mult >
on

Vata bazaltica: avantajele care fac din acest material izolatorul ideal

29 ianuarie, 2018

In ultimul deceniu, tot mai multi proprietari sau asociatii de proprietari au inteles necesitatea anveloparii termice a cladirilor, pentru o mai mare eficienta in ceea ce priveste incalzirea acestora si o reducere a costurilor aferente. Multa vreme, materialul folosit cu predilectie pentru aceasta operatiune a fost polistirenul expandat, insa evolutia in domeniu a facut ca acesta sa treaca mult in plan secund. In schimb, locul in topul preferintelor celor care isi anvelopeaza locuintele a fost ocupat de vata bazaltica, lucru demonstrat si de cautarile de pe Google, din ultimele 12 luni. Ce este vata bazaltica? Culoarea vatei bazaltice poate fi galbena, verde sau maronie. Aceasta prezinta o textura mitoasa, aspra si densa. Vata este produsa din bazalt topit si invartit intr-o centrifuga, unde…

mai mult >
on

Primele sfaturi din 2018 (I): “Asa vreau sa izolez podul. Este in regula?”

09 ianuarie, 2018

Chiar daca perioada sarbatorilor poate parea una in care oamenii se gandesc exclusiv la timpul petrecut alaturi de apropiati si la obiceiurile traditionale, in realitate pasionatii de bricolaj si amenajari raman cu mintea la planurile lor. O dovedesc mesajele primite de noi pe durata vacantei de Craciun, din care reiese ca multi dintre cititorii nostri intentioneaza sa se reapuce de treaba inca din primele saptamani ale anului 2018. Este si cazul unei forumiste din judetul Arad, care ne-a solicitat sfatul in legatura cu izolarea podului locuintei sale. Aparent, ingrijorarea acesteia a aparut dupa ce in interiorul casei a inceput sa apara mucegaiul, in urma condensului masiv. Redam mai jos atat solicitarea, cat si rezolvarea acestei probleme, care speram sa le foloseasca tuturor celor care…

mai mult >