Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

on

Izolatia termica a cabanelor din lemn

15 ianuarie, 2014

Cabanele din lemn apar deseori in visele si planurile multora dintre noi. De cate ori vrem sa fugim de larma orasului si grijile zilnice, visam sa ne refugiem Intr-o cabana la munte. Daca pentru majoritatea cabanuta de pe varful muntelui ramane la stadiul de exercitiu de imaginatie, exista persoane care reusesc sa ajunga sa toarne fundatia si sa se gandeasca la pasii de urmat in desavarsirea proiectului lor. Unul dintre pasii ce ridica mai multe semne de intrebare este, fara indoiala, tipul izolatiei termice ce trebuie folosita pentru a asigura rezistenta cabanei din lemn si confortul celor care au bucuria de a o locui. Este indicat sa ai mare grija la alegerea tipului de izolatie pe care doresti sa il folosesti. Deseori o izolatie necorespunzatoare poate atrage dupa sine umiditatea ridicata,…

mai mult >
meserias care termoizoleaza planseul spre pod cu vata minerala

Cum izolam planseul spre pod?

14 ianuarie, 2014

De o bună perioadă de timp aspectul termoizolaţiei clădirilor a devenit foarte important. Există suficiente argumente pentru realizarea acestor tipuri de lucrări. Pe lângă cele oferite de către inginerii constructori, fiecare dintre noi resimte efectul pozitiv al termoizolaţiei prin costul asigurării unui climat interior optim, având în vedere preţurile la energia termică necesară în sezonul rece, dar si necesitatea de condiţionare a aerului pe perioada sezonului călduros. Pierderile de energie ale unei case sau apartament se regăsesc la nivelul diverselor părţi structurale, cele mai importante fiind localizate la nivelul suprafeţei ce desparte partea locuibilă (zona utilă) de exterior, termenul utilizat fiind anvelopa clădirii. O analiză a acestor pierderi ne arată…

mai mult >
Aplicare polistiren extrudat

Avantajele polistirenului extrudat

17 decembrie, 2013

Asa cum moda isi are propriile tendinte, si domeniul constructiilor urmeaza anumite trenduri. Noul trend in materie de izolare a locuintelor este fara nici o indoiala polistirenul extrudat. Deseori, o discutie despre acest material este insotita de avantajele si dezavantajele sale, dar si de comparatia cu polistirenul expandat. Ambele tipuri de materiale sunt folosite pentru izolatia locuintelor, diferenta notabila dintre cele doua fiind faptul ca polistirenul expandat permite vaporilor de apa sa treaca prin perete, pe cand polistirenul extrudat nu are aceasta proprietate. Dar, si aceste doua caracteristici isi au avantajele si dezavantajele lor. Originea polistirenului extrudat este oarecum interesanta, caci acesta a fost initial o scartaitoare amuzanta pentru copii si destul de iritanta…

mai mult >
Lucrari de termoizolare

Termoizolare – ancorarea mecanica a placilor termoizolante

12 septembrie, 2013

Continuam seria articolelor dedicate termoizolarii. Daca pana acum am discutat despre verificarea suprafetei suport, elementele sistemului compozit de izolare termica, cele 4 lucruri pe care este bine sa le cunosti inainte sa realizezi termoizolarea cladirii si sfaturi pentru aplicarea adezivului, subiectul zilei de azi il constituie ancorarea mecanica a placilor termoizolante. De ce mai este nevoie de ancorarea mecanica a placilor de polistiren, din moment ce acestea sunt fixate cu adeziv? Intrebarea este buna, raspunsul este simplu: datorita solicitarilor mecanice speciale la care este supus un sistem termoizolant. Ancorarea mecanica este necesara in cazul suportului din beton, caramizi pline sau cu goluri, din beton agregat usor sau din BCA. Cum alegi diblurile? O alta intrebare foarte…

mai mult >
Aplicarea adezivului si fixarea placilor de polistiren pe perete

Termoizolare – sfaturi pentru aplicarea adezivului si fixarea placilor

28 august, 2013

Continuam seria articolelor dedicate termoizolarii. Daca pana acum am discutat despre verificarea suprafetei suport, elementele sistemului compozit de izolare termica si cele 4 lucruri pe care este bine sa le cunosti inainte sa realizezi termoizolarea cladirii, astazi vom vorbi despre punerea in opera a termoizolatiei, adica aplicarea adezivului si fixarea placilor termoizolante. Cum aplici adezivul: Adezivul trebuie aplicat pe conturul placii de polistiren, intr-un strat de aproximativ 5 centimetri, si in mijlocul placii de polistiren, in 3 puncte de dimensiunea unei palme. Cat adeziv aplici Daca termosistemul va fi finisat cu tencuiala decorativa, atunci trebuie sa aplici adeziv pe 40% din suprafata placii de polistiren. In cazul in care termosistemul va fi acoperit cu placi ceramice, atunci…

mai mult >