Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Mai multa caldura la mansarda

Mai multa caldura la mansarda

16 noiembrie, 2010

Este extraordinar sa ai o casa cu mansarda si sa te bucuri de mai mult spatiu de locuit, in care sa te simti confortabil atat vara cat si iarna. Doar o buna izolatie termica poate face din mansarda locul preferat in care sa iti petreci timpul, indiferent de anotimp. Termoizolarea acoprisurilor mansardate (poduri calde) cere o rezistenta termica sporita pentru a compensa relativa lipsa de inertie termica si insorirea puternica din timpul verii. Mansarda In cazul in care sistemul termic este creat pe astereala, trebuie sa fie mai rezistent la incarcari si sa aiba o membrana hidroizolanta pentru protectia impotriva unor posibile infiltratii prin invelitoare. Austrotherm EPS® asigura o buna permeabilitate la vapori. Pentru spatiile deosebit de umede, este recomandat calculul comportarii la vapori,…

mai mult >
Pluta - materialul revolutionar pentru izolatii

Pluta - materialul revolutionar pentru izolatii

22 octombrie, 2010

Daca doriti o casa izolata perfect termic si fonic, dar in acelasi timp materialul ales sa asigure si o buna hidroizolare, pluta reprezinta solutia ideala. Necesitatea utilizarii Pluta izolatoare acestui material natural in sectorul industrie si in mod particular in sectorul constructiilor a dus la crearea unui produs care sa permita transferul tuturor proprietatilor si caracteristicilor naturale ale plutei. Astfel a aparut Suber Tres, brevetat de catre Ing.Vittorio Bonacini, un material compus in procent de 96% din granule de pluta. Este un produs cu proprietati unice, care nu intretine arderea, este impermeabil, un excelent izolator termic si fonic si impiedica aparitia mucegaiului. Avand un design placut este recomandat in orice tip de incapere. Este impermeabil 100% si copiaza fidel forma…

mai mult >
Austrotherm si grija pentru mediu

Austrotherm si grija pentru mediu

19 octombrie, 2010

Polistirenul poate fi prelucrat prin expandare sau extrudare. Datorita reducerii emisiilor de dioxid de carbon, termoizolatiile cu produse Austrotherm, contribuie la protectia activa a mediului inconjurator. Tehnologiile care stau la baza fabricarii polistirenului Austrotherm EPS® si Austrotherm XPS®, utilizeaza fluide de lucru nepoluante, ceea ce asigura caracterul ecologic al polistirenului inca din faza procesului de productie. Polistirenul expandat este obtinut dintr-un amestec de 5-10% gaz de expandare (pentan sau bioxid de carbon) si 90-95% polistiren. Un criteriu important in evaluarea si clasificarea materialelor termoizolante il constituie continutul de energie primara, acea energie nereciclabila, utilizata in procesul de fabricatie. Din acest punct de vedere, materialele termoizolante…

mai mult >
Termoizolarea pe interior, cu polistiren de la Austrotherm

Termoizolarea pe interior, cu polistiren de la Austrotherm

29 iunie, 2010

In general, se recomanda termoizolarea pe exterior a unei constructii. Principalul motiv este faptul ca, dincolo de pastrarea caldurii in interior, polistirenul are rolul protejarii peretilor de variatiile de temperatura, respectiv de ciclurile inghet-dezghet, ceea ce asigura o durata de viata mai indelungata a constructiei. La fel de importanta este si evitarea condensului in spatiile create intre zidarie si polistiren, care ar putea afecta calitatea locuirii si rezistenta in timp a termosistemului. Sunt insa cazuri in care placarea exterioara cu polistiren este greu de pus in practica, sau poate imposibila. Ce poti face daca stai la etajul 10 si esti singurul din bloc care vrea sa-si izoleze apartamentul? Sau daca locuiesti intr-o casa monument de arhitectura si autoritatile (sau constiinta)…

mai mult >
Alegeti un acoperis ventilat!

Alegeti un acoperis ventilat!

11 iunie, 2010

Practica a aratat ca ventilarea acoperisului in panta este cea mai eficienta metoda de a pastra in timp calitatile sarpantei, a materialelor folosite la construirea acesteia. Este o tehnica constructiva care nu presupune cheltuieli majore fata de situatia in care invelitoarea ar fi in contact direct cu materialul termoizolant, metoda neindicata, in fond. La o temperatura a mediului de 20-25 ºC, temperatura invelitorii, mai ales daca este de culoare inchisa, poate ajunge la 80 ºC. Caldura va fi transmisa structurii portante a acoperisului si, in consecinta, intregului spatiu de dedesubt. In cazul ventilarii, caldura invelitorii este preluata de aerul care poate intra pe la streasina si va fi evacuat printr-o coama ventilata sau alte orificii ale acoperisului. In sezonul rece, ventilarea va…

mai mult >