Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Alegeti un acoperis ventilat!

Alegeti un acoperis ventilat!

11 iunie, 2010

Practica a aratat ca ventilarea acoperisului in panta este cea mai eficienta metoda de a pastra in timp calitatile sarpantei, a materialelor folosite la construirea acesteia. Este o tehnica constructiva care nu presupune cheltuieli majore fata de situatia in care invelitoarea ar fi in contact direct cu materialul termoizolant, metoda neindicata, in fond. La o temperatura a mediului de 20-25 ºC, temperatura invelitorii, mai ales daca este de culoare inchisa, poate ajunge la 80 ºC. Caldura va fi transmisa structurii portante a acoperisului si, in consecinta, intregului spatiu de dedesubt. In cazul ventilarii, caldura invelitorii este preluata de aerul care poate intra pe la streasina si va fi evacuat printr-o coama ventilata sau alte orificii ale acoperisului. In sezonul rece, ventilarea va…

mai mult >
Polistirenul pentru acoperis

Polistirenul pentru acoperis

07 mai, 2010

Ideea ca o mansarda sau un pod pot fi termoizolate doar cu vata minerala este complet gresita. Polistirenul expandat, ale carui proprietati sunt puse in valoare la izolarea fatadelor, subsolurilor, planseelor sau teraselor, este la fel de potrivit utilizarii si la nivelul acoperisului, ba chiar se poate spune ca exista argumente pentru a fi preferat in foarte multe situatii. Doar la o prima vedere, putem mentiona pretul scazut al materialului, montajul simplu si rapid (ceea ce inseamna, de asemenea, costuri reduse) si capacitatile hidroizolante. Compania Austrotherm produce diverse tipuri de polistiren expandat care poate face fata in mod exceptional solicitarilor mecanice pe care le presupune invelitoarea, indiferent ca aceasta este din metal, ceramica, beton sau sindrila bituminoasa. Sistemele…

mai mult >
Polistirenul potrivit la locul potrivit

Polistirenul potrivit la locul potrivit

23 aprilie, 2010

Izolarea unei locuinte trebuie gandita ca o anvelopa termica, protectoare, de la fundatie pana la acoperis, dar acest lucru nu insemna ca intreaga constructie trebuie acoperita cu acelasi tip de polistiren, asa cum, din pacate, vedem ca se intampla in foarte multe cazuri de reabilitari termice sau chiar de proiecte noi. Polistiren extrudat „Noi recomandam folosirea produselor adecvate fiecarei izolari termice in parte”, declara specialistii Austrotherm, companie specializata in producerea si furnizarea de polistiren pentru termoizolarea constructiilor. „Pentru zona de fundatie, subsol si soclu, este necesara folosirea pacilor din polistiren extrudat (XPS), pentru izolarea termica a peretilor exteriori se recomanda polistirenul expandat (EPS), iar pentru izolarea acoperisurilor sau teraselor,…

mai mult >
Cele mai des intalnite greseli in aplicarea termosistemului

Cele mai des intalnite greseli in aplicarea termosistemului

21 februarie, 2009

Termosistem - Polistiren - Termoizolare. O casa bine izolata termic are un consum energetic mic si contribuie indirect la protejarea mediului, prin reducerea de emisii de CO2. Un alt avantaj al caselor izolate il reprezinta diminuare poluarii fonice si obsorbtia umiditatii din aer. In aceste conditii tot mai multi dintre noi au inteles eficienta realizarii unui termosistem si iau in calcul realizarea lui inca din faza de proiect a locuintei intrucat avantajele sunt considerabile: o casa calduroasa iarna si racoroasa vara, facturi evaluate in mod realist, fara adaosuri cauzate de pierderile de caldura. Din pacate, nu toate echipele de mesteri executa lucrari de calitate. Motiv pentru care este indicat sa vedeti si alte lucrari realizate de ei si sa retineti urmatoarele aspecte asupra carora…

mai mult >
Termoizolatia casei (II)

Termoizolatia casei (II)

18 iunie, 2008

Ce tip de termoizolatie este mai bun? Pe baza emailurilor primite de la dumneavoastra, aceasta este cea mai intalnita intrebare pusa inainte de cumpararea sistemului termoizolant, iar cel mai potrivit raspuns este ca “cea mai buna” termoizolatie depinde de urmatorii factori: - cantitatea necesara de material termoizolant - accesibilitatea la suprafata ce trebuie termoizolata - dimensiunile suprafetei ce trebuie izolata - disponibilitatea si pretul materialelor din zona unde locuiti - alte considerente particulare pentru fiecare cumparator Oricand comparati sistemele termoizolante este esential sa va orientati comparatia pe valori apropiate ale rezistentei la transferul termic - conductivitatea termica Ce este conductivitatea termica? Termoizolatia este masurata in functie de rezistenta…

mai mult >