Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Termoizolatia casei (I)

Termoizolatia casei (I)

23 mai, 2008

Scopul termoizolarii? Energia folosita pentru incalzirea si racirea unei case care inregistreaza un consum mediu de energie, reprezinta, probabil, peste 50% din totalul de energie consumata. In cele mai multe dintre cazuri, inexistenta unei termoizolatii sau o termoizolatie inadecvata sunt primele cauze care duc la pierderile de energie. Termoizolatia: - ajuta la economii substantiale atat financiare, cat si de resurse necesare producerii energiei; - ridica nivelul de confort prin mentinerea unei temperaturi regulate in intreaga casa; - are o influenta directa asupra temperaturii peretilor, acoperisurilor si a pardoselilor, facand ca acestea sa fie mai calde, iarna, si mai reci, vara. Cantitatea de energie folosita pentru incalzirea si racirea casei depinde de cativa factori: climatul din…

mai mult >
O investitie profitabila: termoizolatia de interior

O investitie profitabila: termoizolatia de interior

16 mai, 2008

Costurile energetice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor interioare sunt enorme. In domeniul administrarilor private, acestea inseamna aproape 80% din intregul cheltuielilor. Pierderile de caldura prin peretii neizolati se ridica pana la 30% din totalul pierderilor. Astfel incat, termoizolarea interioara a camerelor ramane un subiect de care foarte multe multi proprietari de locuinte sunt interesati. Si pentru ca noi vrem sa va oferim cateva variante de solutii pentru aceasta problema, continuam sa va prezentam cateva dintre sistemele de termoizolatie pentru interior disponibile pe piata. Un antidot al umezelii din camera poate fi sistemul de termoizolatie StoTherm In, care izoleaza peretele exterior dinspre interior. Aceasta se recomanda in special la izolarea termica a cladirilor…

mai mult >
Placari de pereti - o termoizolatie buna cu economie de bani

Placari de pereti - o termoizolatie buna cu economie de bani

05 mai, 2008

Revenim la un subiect de care orice proprietar al unei case este direct interesat: termoizolatia de interior. Este adevarat ca cea de exterior este mai eficienta, dar este mai scumpa si uneori, destul de dificil de realizat, mai ales pentru cei care stau intr-un apartament de bloc. Dar pana la urma, protectia termica a peretilor reduce pierderile de caldura. In afara pierderilor de caldura care se produc prin insuficienta izolare a ferestrelor si usilor, o alta sursa de pierderi o constituie pardoselile neizolate si incaperile cu inaltime mare. Acestea din urma pot fi rezolvate prin termoizolarea la interior, cu sisteme constructive uscate, solutie usor de utilizat, care permite un timp de manopera redus, si o utilizare rapida a incaperilor reamenajate. In incaperile cu termoizolatie interioara,…

mai mult >
Izolatiile de interior: avantaje, dezavantaje si ... solutii

Izolatiile de interior: avantaje, dezavantaje si ... solutii

21 aprilie, 2008

Am promis ca o sa va spunem mai multe despre izolatia interioara a locuintei. Bineinteles ca o sa ne tinem de cuvant. Dar inainte de a trece in revista mai multe sisteme de izolatie de interior, ne-am gandit sa va prezentam cateva lucruri generale legate de aceasta operatiune, precum si avantajele si dezavantajele ei. Avantajele sunt evidente... mentinerea unei temperaturi constante, costuri mai mici la intretinere si in special la incalzire. Dar cu toate acestea, mai ales cei care locuiesc la bloc se plang ca izolatia de interior nu este eficienta sau ca au umezeala si igrasie in camere. In primul rand, atunci cand se face o izolatie de interior trebuie sa luati in calcul toti peretii exteriori, dar si tavanul, in cazul in care locuiti la ultimul etaj intr-un bloc. Daca nu tineti cont de…

mai mult >
Confortul oferit de o pardoseala izolata

Confortul oferit de o pardoseala izolata

25 mai, 2007

Ideea de confort al casei se identifica de cele mai multe ori cu lipsa puntilor termice intre interiorul si exteriorul locuintei. Asa cum multi dintre dumneavoastra stiu deja, exista transfer termic si la nivelul podelei, iar pe timp de iarna acesta provoaca multe neplaceri. O termoizolatie de orice tip creeaza mai multe avantaje: optimizeaza confortul termic, protejeaza constructia si reduce consumul energetic destinat incalzirii. In tara noastra, problema controlarii fenomenului pierderilor de caldura a fost pusa pe tapet destul de tardiv, desi clima din Romania impunea o tratare mult mai timpurie a chestiunii. Constatam azi ca majoritatea romanilor au descoperit relativ tarziu avantajul lucrarilor de termoizolare. Primul pas a fost placarea zidurilor exterioare, cu diverse materiale izolatoare.…

mai mult >