Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Perete fonoizolat

Izolarea fonica a apartamentului

23 martie, 2023

Vecinii tai sunt galagiosi. Vorbesc tare, se cearta, tipa, trantesc obiecte, asculta muzica cu volumul dat la maximum, copiii se manifesta in casa ca pe locul de joaca din parc. Evident ca toate acestea te deranjeaza, mai ales cand te-ai intors obosit de la munca, poate chiar de la schimbul 3, si iti doresti un singur lucru: liniste ca sa te poti odihni... Sursa Foto: PIXABAY Atunci cand decizi sa izolezi fonic un apartament sau doar o camera, trebuie sa tii cont de faptul ca exista doua tipuri de zgomot: 1. Zgomot aerian este produs atunci cand o persoana vorbeste, tipa sau canta, deci zgomot produs de corzile vocale 2. Zgomot de impact este de natura mecanica, produs de vibratia pe care o declanseaza impactul a doua obiecte, de exemplu o minge lovita in perete sau un om care sare. Citeste…

mai mult >
on

Utilizarea corecta a spumei poliuretanice si mituri despre toxicitatea acesteia

03 martie, 2023

Stim cu totii ca izolarea termica a oricarei constructii are efecte benefice atat asupra elementelor constructive cat si pentru asigurarea ambientului optim cu un consum cat mai redus de energie. Pentru izolarea termica eficienta a unei cladiri trebuie sa realizam o analiza temeinica din faza de proiectare pentru constructiile noi sau cu ajutorul termografiei (corelat cu caracteristicile constructive) pentru constructiile existente. Vom avea in vedere analiza costurilor necesare pentru execuție, eficienta termoizolatiei utilizate dar si modul de amortizare a acestora. Fiecare material utilizat pentru izolarea termica are anumite caracteristici si poate duce la efecte mai bune sau mai putin bune in functie de solutia aleasa dar si de caracteristicile acestuia. Exista o ierarhizare a capacitatii…

mai mult >
on

Care e diferenta dintre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica?

21 februarie, 2023

Termenul de vată minerală este o denumire umbrelă, generală, care este adesea folosită pentru a descrie două tipuri diferite de materiale: sticla și piatra. Atât vata minerală de sticlă, cât și cea bazaltică pot fi produse având diverse densități, fiind potrivite pentru o gamă largă de utilizări în domeniul construcțiilor și renovărilor. Cu toate că se aseamănă în anumite aspecte, cât și utilizări, cele două materiale au totuși proprietăți diferite, iar acestea pot fi folosite în mod specific pentru proiecte cu necesități diferite. În acest articol îți voi prezenta principalele diferențe, în funcție de anumiți factori, pentru ca tu să poți face o decizie informată în procesul de cumpărare. Ce alegem – vata minerală bazaltică sau vata minerală…

mai mult >
on

Izolatii premium cu spuma poliuretanica

12 noiembrie, 2022

Suntem la inceput de sezon rece si acest moment ar trebui sa ne gaseasca cu locuintele pregatite cat mai bine izolate, atat la interior cat si la exterior. Vremea incepe sa devina capricioasa astfel ca executia lucrarilor sensibile la conditiile meteorologice este din ce in ce mai limitata. Daca exteriorul devine un mediu neprielnic pentru constructori, acestia se pot muta catre interior, acolo unde izolatiile termice si fonice pot fi inca realizate. Anul acesta suntem mai preocupati si mai constienti de consumul energetic, fiindca suntem in primul an cu preturi marite cu cel putin 50%, daca ne gandim la pretul plafonat al gazelor naturale, energia electrica a cunoscut o crestere si mai mare dincolo de limita celor 255kWh stabiliti de guvern, in general inflatia nu ne-a ajutat deloc iar cresterile…

mai mult >
on

Izolarea peretilor cu spuma poliuretanica

14 octombrie, 2022

Lucrarile de izolare termica a locuintelor sunt o prioritate cu atat mai mult cu cat evolutia costurilor cu energia de orice natura este pe un trend pozitiv, iar necesitatea de a asigura un confort interior cu un consum redus de energie este dezideratul oricarui beneficiar. Contextul actual impune luarea unor masuri rapide pentru minimizarea costurilor cu energia consumata in orice directie, fie ca discutam de domeniul rezidential, comercial sau industrial. Nu discutam despre risipa, ci de o utilizare cat mai eficienta a resurselor cu scopul de a sustine activitatile economice si traiul decent, fara a ajunge in situatia de faliment, chiar si personal. Exista posibilitatea de a realiza lucrari ce se intind pe o perioada redusa de timp, cu costuri mici sau medii si lucrari ce vor aduce economie…

mai mult >