Tipuri si modele de case

Vrei sa iti construiesti o casa dar inca nu te-ai hotarat ce model sau ce tip de casa. Ofertele sunt complexe, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Cu cat esti mai informat cu atat ai mai multe sanse sa descoperi ceea ce iti doresti.

proton home

ProtoHomes – casele inteligente

19 decembrie, 2012

Cine a zis ca doar masinile si telefoanele pot fi inteligente? ProtoHomes, compania ce produce case prefabricate hybrid, demonstreaza ca si locuintele pot si trebuie sa fie “smart”. O echipa de arhitecti si ingineri au colaborat pentru a crea o casa cu adevarat inovatoare si moderna, care, spre deosebire de casele traditionale, se bazeaza pe un concept “eco”, se foloseste mult mai eficient de spatiu, are o durata de viata mai mare si nu necesita la fel de multe ingrijiri si reparatii. Multe materiale folosite la construirea casei sunt produse reciclate. Casa nu este zidita cu materiale permanente, ci este acoperita de jur-imprejur cu panouri ce pot fi schimbate precum schimbi carcasa iPhone-ului. Asemenea oricarui dispozitiv inteligent, acest tip de casa poate fi upgradat si imbunatatit…

mai mult >
Tiny house - Casa mica

Tiny house - Casa mica

02 noiembrie, 2012

Cartierele de case inghesuite, parcelele si loturile inguste, fara deschidere prea mare la calea de acces sunt doar cateva dintre motivele care au dus la aparitia si dezvoltarea conceptului de “tiny house”. Pe de alta parte, sunt tot mai multe voci care afirma ca nu avem nevoie de case foarte mari si chiar exista un curent impotriva caselor supradimensionate. Practic, notiunea de “Tiny House” se refera la spatii simple de locuit, care sa ofere celor 1-2 locatari strictul necesar unui trai minimalist. Acest concept se datoreaza si studiilor care arata ca in lumea occidentala suprafata medie a locuintelor familiale a crescut de la 165 m2 la 230 m2, in timp ce numarul mediu de persoane care ocupa o astfel de suprafata a scazut. “Tiny House” are o suprafata ce variaza intre 30 si 50…

mai mult >
Casa din copac

Casa din copac

13 septembrie, 2012

Cu siguranta multi dintre noi ne-am dorit si am visat, cand eram copii, sa avem propria noastra casuta in copac. Ca loc de joaca, evident, unde sa ne ascundem impreuna cu prietenii nostri. Dar casa in copac este posibila si ca locuinta de familie sau casa de vacanta. Un copac potrivit, sau poate doi, pot gazdui dormitoare, bucatarie si baie, chiar si o terasa. Iar daca pomul se afla intr-o padure, cu atat mai bine: norocosii locatari ai casei din copac se vor putea bucura de aer curat si toate celelalte beneficii pe care natura ni le ofera. In plus, sa ai propria casa in copac este neconventional si iesit din tipare. Deci vei fi unicat, cati dintre prietenii tai se pot lauda cu o astfel de casa? De ce ai nevoie pentru un astfel de proiect? In primul rand de un copac (sau mai multi) matur,…

mai mult >
Casa eficienta energetic ca sistem constructiv

Casa eficienta energetic ca sistem constructiv

07 august, 2009

In general, o casa eficienta energetic isi furnizeaza necesarul de energie din surse proprii. Pentru a reusi acest lucru, casa eficienta energetic trebuie sa fie un consumator energetic cat mai eficient, sa profite de conditiile locale, cum ar fi vantul, apa, soarele sau bio-masa, sa recicleze cat mai mult si sa fie cat mai ecologica din punctul de vedere al reciclarii deseurilor. O casa eficienta energetic cu adevarat trebuie sa fie bazata si pe un sistem constructiv propice. Cladirea in sine, pentru a fi cat mai eficienta energetic, trebuie sa isi poata crea un bio-climat propriu, cu temperaturi constante si aproximativ egale avand o singura sursa de energie pentru racire si incalzire. O astfel de casa eficienta energetic este cea de tip dom, in care recircularea naturala a aerului se datoreaza…

mai mult >
Casa verde - o investitie in sanatate

Casa verde - o investitie in sanatate

22 mai, 2009

Casele verzi, pasive si cele eficiente energetic incep sa devina nu doar o moda, ci un adevarat stil de viata, dar si o necesitate. O cladire este considerata verde daca, prin design, materiale de constructie si tehnologiile utilizate, se reduce atat consumul de energie, cat si impactul negativ asupra mediului (prin procesul de obtinere a materialelor, cat si de-a lungul exploatarii lor) comparativ cu locuintele/cladirile traditionale. In antiteza totala se afla casele care inca mai au in componenta invelitorii acoperisului o cantitate impresionanta de azbest sau cele pentru a caror incalzire se ard cantitati importante de lemne. Eficienta energetica sporita a unei case verzi reduce consumul de energie si gaz si astfel sunt reduse si emisiile de carbon. Casele verzi sunt construite in asa…

mai mult >