Umiditate

Umiditatea este unul dintre dusmanii tacuti ai casei si sanatatii tale. Umiditatea poate duce la aparitia igrasiei si mucegaiului, acestea afectand in timp, pe de o parte, structura de rezistenta a casei, iar pe de alta parte va provoca locatarilor alergii, astm si alte afectiuni bronho-pulmonare. In aceasta sectiune vei gasi informatii utile despre dezumidificatoare, precum si tips & tricks pentru inlaturarea condensului.

Mucegai

6 locuri si lucruri din casa unde nu te-ai gandit ca poate aparea mucegaiul

17 februarie, 2015

Mucegaiul se dezvolta in conditii de umezeala si caldura, dar il poti gasi in orice perioada a anului in diverse medii Cel mai adesea il intalnesti pe tavan, coltul peretilor, covoare, tapet si in podelele din lemn. Dar exista locuri si lucruri in casa ta unde mucegaiul poate aparea, desi probabil ca nu te-ai gandit niciodata la asta. Iata care sunt acestea. 1 Filtrul de cafea. Fiind un mediu umed si intunecos, in recipientul filtrului de cafea va aparea, in timp, mucegaiul. Cu siguranta nu doresti sa-ti bei cafeaua cu un ingredient secret asa ca, o data pe luna, spala-l. 2 Aspiratorul. In sacul acestuia ajung majoritatea particulelor si microorganismelor din casa ta, este logic sa ajunga si sporii de mucegai. Solutia este sa alegi un aspirator cu filtru HEPA, in niciun caz un aspirator cu…

mai mult >
Mucegai pe perete

Efectele mucegaiului asupra sanatatii

02 februarie, 2015

Mucegaiul reprezinta o mare amenintare atat pentru integritatea casei, afectand peretii, tencuiala, zugraveala si mobila, dar indeosebi pentru sanatatea celor care locuiesc in aceasta. De aceea, daca locuiesti intr-o cladire afectata de mucegai, este bine sa stii ca aerul pe care-l respiri este contaminat, iar in timp, iti va afecta sanatatea, in anumite situatii, chiar iremediabil. Iata care sunt sistemele si organele care pot suferi afectiuni si disfunctii ca urmare a expunerii indelungate la mucegai: 1. Sistemul respirator este, de obicei, primul afectat. Expunerea la mucegai si la umezeala creste incidenta astmului si a problemelor respiratorii atat la copiii cu varste de 4 - 6 ani, cat si la adultii cu varste de 54 - 67 ani. De exemplu, studiile efectuate in SUA ce au vizat copiii cu…

mai mult >
Umiditate pe geam

Cum ne pregatim locuinta pentru umiditatea din sezonul rece

26 septembrie, 2014

Atunci cand nivelul de umiditate este prea jos, problemele care apar sunt senzatia de uscaciune, electricitate statica si craparea mobilierului. Atunci cand umiditatea este prea ridicata, apar alargiile, condensul si senzatia de frig. Umiditatea din casa este o problema ce poate aparea atat vara cat si iarna. Un fenomen relativ recent mareste posibilitatea aparitiei condensarii. Majoritatea caselor sunt acum extrem de izolate pentru a impiedica pierderea caldurii, a reduce costurile si infiltrarea aerului rece. Practicile menite sa tina caldura in interior sunt aceleasi ce pot tine si umiditatea. Insa, solutia nu este revenirea la casele insuficient izolate, ci o ventilare corespunzatoare a acestora. Pentru a preveni condensarea ce apare pe fereastra in sezonul rece, umiditatea relativa a…

mai mult >
Camera cu pereti mucegaiti

Cum scapi de mucegaiul de pe pereti

05 februarie, 2014

Sporii de mucegai sunt de foarte multa vreme unii dintre cei mai periculosi si inestetici inamici ai unei locuinte. De obicei, acestia lucreaza in secret, din momentul in care, purtati de curentii de aer, ajung in incaperi. Tactica lor este aceea de a astepta conditiile prielnice pentru a putea incepe sa se arate in toata splendoarea lor. Prin conditii prielnice ne referim la umiditatea crescuta a aerului si temperatura ambientala. Umiditatea este factorul decisiv in formarea mucegaiului. Primul pas in evitarea formarii mucegaiului este asigurarea unei umiditatii normale in locuinta. Valoarea umiditatii normale este situata undeva intre 65 si 70%. O umiditate ce depaseste valoarea de 80% va determina cu siguranta cadrul ideal aparitiei mucegaiului. Pentru a mentine o umiditate normala este…

mai mult >
dezumidificator Aero360

Cum stii ca ai nevoie sa iti cumperi un dezumidificator?

16 ianuarie, 2014

Dezumidificatoarele au ca singură menire reducerea umidității din locuințe, însă acțiunea lor se răsfrânge asupra confortului și sănătății persoanelor care locuiesc în încăperile unde sunt montate, precum și asupra aspectului și rezistenței pieselor de mobilier și a pereților. Există numeroase semne care te vor ajuta să îți dai seama când ai nevoie să îți cumperi un dezumidificator. Tot ceea ce trebuie să faci este să te uiți prin casă și să le remarci. Iată câteva dintre cele mai comune semne: - igrasie și mucegai pe pereți și tavan - tapet care se scorojește, vopsea umflată - podele din lemn care trosnesc, piese de mobilier din lemn slăbite sau mucegăite - condens pe ferestre Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune semne care îți indică…

mai mult >