Umiditate

Umiditatea este unul dintre dusmanii tacuti ai casei si sanatatii tale. Umiditatea poate duce la aparitia igrasiei si mucegaiului, acestea afectand in timp, pe de o parte, structura de rezistenta a casei, iar pe de alta parte va provoca locatarilor alergii, astm si alte afectiuni bronho-pulmonare. In aceasta sectiune vei gasi informatii utile despre dezumidificatoare, precum si tips & tricks pentru inlaturarea condensului.

Dezumidificatoarele - ineficiente sau suficiente?

Dezumidificatoarele - ineficiente sau suficiente?

05 septembrie, 2008

Alegerea celei mai bune solutii pentru a scapa de umiditatea din locuinta, si implicit de condens si igrasie, presupune ca cel interesat sa aiba macar cateva notiuni tehnice minim necesare. Noi incercam sa va ajutam sa gasiti tipul de sistem care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra. In functie de tipul dezumidificatorului ales puteti usca pereti sau sape sau sa mentineti un nivel de umiditate acceptabil in locuinta dumneavoastra. Expertii considera ca nivelul optim al umiditatii relative din incaperile inchise trebuie sa fie sub 50%. In acest fel se impiedica proliferarea, bacteriilor, mirosurilor, acarienilor precum si a altor elemente care genereaza alergii si afectiuni ale cailor respiratorii. Folosirea dezumidificatorului, impiedica formarea si dezvoltarea mucegaiului si…

mai mult >
Baia si bucataria sunt cele mai mari "surse" de condens

Baia si bucataria sunt cele mai mari "surse" de condens

22 august, 2008

Camerele cele mai expuse la umiditate, condens si, implicit, mucegai si igrasie suntbaia si bucataria. Mai ales daca ele nu au o aerisire corespunzatoare, lucru foarte des intalnit in cazul bailor din apartamentele de bloc. In bucatarie este ceva mai simplu. O hota este o solutie la indemana pentru oricine. Bineinteles, nu orice hota este potrivita, ci numai acele modele a caror putere este corelata cu volumul incaperii. Desigur, poate fi utilizat si un ventilator care sa extraga aerul viciat afara, insa acesta nu va fi la fel de eficient ca o hota. O solutie foarte eficienta, dar ceva mai costisitoare este incalzirea prin pardoseala. Considerata ecologica si eficienta, incalzirea prin pardoseala imbunatateste confortul termic al unei locuinte, deoarece se reduc curentii de aer din camere.…

mai mult >
Condensul... un calcul matematic

Condensul... un calcul matematic

25 iulie, 2008

Condensul ramane « stresul » cotidian al locuintelor moderne. V-am spus in teorie ce inseamna acest fenomen, dar, poate este interesant de stiut si din punct de vedere tehnic care sunt motivele pentru care apare condensul, si implicit igrasia si chiar mucegaiul. In locuinta se produc permanent vapori de apa: din aerul respirat de om -cantitatea zilnica 1-2 litri; din gatit - pana la 2 litri intr-o gospodarie de 4 persoane; din activitatile gospodaresti (baie, spalatul rufelor, udatul florilor) - pana la 3 litri intr-o gospodarie de 4 persoane. Aceste cantitati sunt prezente permanent sub forma devapori, invizibili in aer. Astfel un metru cub de aer la 0oC poate sa contina o cantitate maxima de 5g (reprezentand 5 cm3) vapori de apa. Daca temperatura incaperii creste, atunci aerul poate primi…

mai mult >
Condensul - o problema a locuintelor moderne

Condensul - o problema a locuintelor moderne

23 iulie, 2008

Se spune ca lunile iulie si august sunt lunile concediilor si implicit, ale calatoriilor. Uitandu-ma la preocuparile vecinilor mei, incep sa ma indoiesc de acest lucru. Cei mai multi dintre ei prefera sa isi foloseasca zilele libere pentru renovarea locuintelor. Si unii dintre ei nu o fac doar pentru ca s-au plictisit de culoarea in care si-au zugravit peretii anul trecut, ci pentru ca iarna si primavara le-au adus in case mucegai si igrasie. Condensul este cel care da batai de cap mai ales celor care locuiesc la bloc. Ce este de fapt condensul, cum apare, si, mai important, cum se poate scapa de el… ? Conform definitiei de dictionar, condensul este rezultatul transformarii vaporilor de apa din aer in stare lichida cand intra in contact cu o suprafata mai rece. Condensul apare atunci cand…

mai mult >
spune nu igrasiei

Spune "nu" igrasiei

02 martie, 2007

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta majoritatea celor care locuiesc la bloc este prezenta igrasiei. De obicei, oamenii apeleaza la o recosmetizare a apartamentului, o noua zugraveala si eventual la treatarea peretilor cu tot felul de vopseluri antigrasie. Sunt mai multe modalitati de a scapa de igrasie, dar care depind de bugetul fiecaruia. Inlaturarea igrasiei prin uscarea zidurilor folosind metoda electro-osmotica. Modalitatea este ceva mai scumpa, dar este foarte eficienta. Sistemul introduce in zid, printr-o serie de anozi de titan montati in zidarie chiar deasupra nivelului solului, un curent electric de foarte mica intensitate, total inofensiv. Efectul este de respingere a umezelii inspre partea inferioara a zidului a moleculelor de umezeala si intoarcerea acestora…

mai mult >