on

Bazinele de WC ingropate: sfaturi de montare si spulberarea unor prejudecati

15 ianuarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Poate ca baia nu este incaperea din locuinta in care ne petrecem cel mai mult timp intr-o zi, insa cu siguranta nu este nici cea mai putin importanta. De aceea, amenajarea acesteia reprezinta pentru cei mai multi dintre noi o prioritate, cel putin in ceea ce priveste functionalitatea, cu atat mai mult daca vorbim despre un spatiu restrans.

De aceea, pentru multe dintre baile mici, o solutie de recastigare a  spatiului o reprezinta montarea unui sistem de WC incastrat in perete. Practic, astfel este recuperata o parte importanta a suprafetei baii, iar datorita montarii vasului fara picior, curatenia in zonele greu accesibile initial va deveni mult mai usor de efectuat.

Impresii false despre bazinele incastrate

Una dintre cele mai frecvente intrebari legate de utilizarea bazinelor de WC ascunse in perete este aceea despre fiabilitate. Aparent, exista ideea preconceputa ca acestea nu ar fi la fel de rezistente precum cele montate la vedere ar fi indusa de faptul ca nu sunt la fel de des intalnite in locuintele personale, ci mai mult in spatiile comerciale. Aici, bazinele cedeaza de cele mai multe ori din cauza folosirii intensive si iresponsabile, iar stricaciunile respective creeaza impresia unei fragilitati crescute.

O alta impresie falsa despre bazinele incastrate in perete este aceea ca, in cazul unei defectiuni, aceasta nu va putea fi remediata fara a deteriora si finisajul din jur. In realitate, variantele ingropate permit accesul la componentele interioare (plutitor, tije, parghii) prin demontarea placii de actionare. Piesele deteriorate pot fi astfel inlocuite fara probleme si fara a strica faianta.

Cum se monteaza un astfel de bazin

In primul rand, este foarte important de stiut faptul ca un bazin de WC incastrabil in perete reprezinta o alternativa cam de 7 ori mai scumpa fata de bazinele traditionale. De aceea, trebuie facut un calcul amanuntit inaintea unei astfel de achizitii, mai ales ca pe langa sistemul propriu-zis va trebui cumparata si o clapeta de actionare, al carei pret este, de asemenea, destul de insemnat.

Legat de operatiunea de montare, exista doua posibilitati de incastrare a sistemului. Prima se refera la lasarea unui gol inca din momentul realizarii zidariei (figura 3), spatiu in care urmeaza sa fie amplasat bazinul ulterior. A doua posibilitate este amplasarea vasului direct pe peretele zidit, insa in acest caz va fi sacrificat ceva spatiu (figura 2).

Un amanunt care nu trebuie scapat din vedere in momentul montarii este termoizolarea conductei de apa rece care va alimenta rezervorul. Acesta este oricum termoizolat din fabricatie, insa un strat suplimentar din vata de sticla este recomandat pentru a evita crearea unei punti termice cauzata de grosimea redusa a zidariei din acel loc.

Cat despre vasul de toaleta potrivit pentru aceste sisteme, este util de stiut ca majoritatea variantelor suspendate sunt compatibile fara probleme.

Daca mai ai si alte intrebari despre montarea sau intretinerea bazinelor de WC incastrate in perete, poti parcurge discutiile din topicul dedicat acestui subiect sau poti posta chiar tu intrebarile la care cauti raspuns: http://www.misiuneacasa.ro/forum/showthread.php/11213-Montare-bazin-WC-ingropat

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum alegi chiuveta potrivita pentru baie Cum alegi chiuveta potrivita pentru baie
Masca chiuveta baie Masca chiuveta baie
Amenajarea baii: sfaturi despre indepartarea suprafetelor vechi si de aplicare a gletului Amenajarea baii: sfaturi despre indepartarea suprafetelor vechi si de aplicare a gletului
Solutii ingenioase pentru bai mici Solutii ingenioase pentru bai mici
Toaleta inteligenta – Transforma necesitatea intr-o experienta relaxanta Toaleta inteligenta – Transforma necesitatea intr-o experienta relaxanta
Robinetul cu senzor Robinetul cu senzor

Vezi mai multe articole