on

Cum alegem hidroforul in functie de nevoile cladirii deservite

29 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand cumperi un produs, in spatele achizitiei se afla o nevoie, o motivatie. Asa cum achizitionezi o pereche de bocanci pentru confort termic pe timpul iernii, iar vara cumperi o pereche de pantofi sport pentru a alerga in parc sau, pur si simplu, pentru comoditate, tot asa se intampla si cu un hidrofor. Il cumperi pentru a-ti satisface nevoia de a avea apa la discretie, pe care sa o folosesti atat in casa, cat si in gospodarie.

De altfel, aceasta este prima intrebare la care trebuie sa gasesti raspunsul atunci cand iti pui problema achizitionarii unui hidrofor: la ce il vei folosi? Pentru alimentarea casei, pentru a iriga gradina sau pentru a alimenta instalatia profesionala dintr-o cladire de birouri?

Cand alegi hidroforul trebuie sa tii cont de numarul de consumatori si de frecventa cu care acestia consuma apa. Daca alegi un hidrofor cu rezervor mic, acesta va porni des. In schimb, daca alegi unul cu rezervor mare, hidroforul va porni mai rar.

Daca in casa locuiesc numai doua persoane, este clar ca nu ai nevoie de un rezervor mare. In schimb, daca in casa locuiesc 6 persoane, este clar ca un hidrofor cu un rezervor mic ar fi o alegere neinspirata.

Un alt criteriu de avut in vedere la alegerea hidroforului este adancimea de la care va extrage apa. In cazul in care apa din put se afla la o adancime de maximum 9 metri, atunci un hidrofor cu pompa de suprafata este suficient pentru aceasta operatiune. In schimb, daca apa se afla la o adancime de 30 metri, atunci ai nevoie de un hidrofor cu ejector.

Ca idee, pentru o casa obisnuita, hidroforul trebuie sa poata asigura 20 litri apa/ minut, pentru o casa medie trebuie sa asigure aproximativ 40 litri/ minut, iar pentru una mare cel putin 50 litri/ minut.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Instalatiile sanitare din baie Instalatiile sanitare din baie
Alegerea pompei submersibile pentru alimentarea cu apa din put Alegerea pompei submersibile pentru alimentarea cu apa din put
Wilo lansează modulul Isar-BOOST5, soluția eficientă și modernă pentru presiunea optimă a apei Wilo lansează modulul Isar-BOOST5, soluția eficientă și modernă pentru presiunea optimă a apei
Conducte cu o viata lunga si sanatoasa Conducte cu o viata lunga si sanatoasa
Apa partial potabila (I) Apa partial potabila (I)
Avantajele folosirii unui presostat electronic Avantajele folosirii unui presostat electronic

Vezi mai multe articole