on

Este momentul pentru curatarea aparatului de aer conditionat!

20 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu toate ca ne aflam in plina primavara, vremea din a doua jumatate a lunii aprilie ne poate face sa credem ca suntem cel putin spre finalul toamnei. In aceste conditii, aparatul de aer conditionat devine in aceasta perioada mai util pentru incalzirea locuintei decat pentru racorirea acesteia.

Oricum, un lucru este clar: acesta trebuie curatat. Dupa o lunga perioada in care a fost nefolosit, in aparatul de aer conditionat s-a depus, foarte probabil, o cantitate semnificativa de praf, care, odata pus in miscare, poate deveni foarte periculos pentru sanatatea locuitorilor dintr-o casa ori apartament. De aceea, curatarea si mai ales igienizarea sunt absolut necesare inainte de repunerea in functiune a aparatului.

Daca simti un miros neplacut in camera, s-ar putea ca acesta sa provina chiar din interiorul aparatului de aer conditionat, acolo unde, din cauza umezelii, se pot dezvolta mucegai si bacterii, precum legionella pneumophila, cauzatoare a unor alergii si chiar a pneumoniei.

De aceea, medicii recomanda ca filtrele sistemului sa fie curatate de cel putin doua ori pe an si dezinfectate cu instrumente si produse speciale, care elimina ciupercile si au proprietati anti-bacteriene.

Cum se curata aparatul de aer conditionat

Aparatele de aer conditionat trebuie curatate numai dupa ce au fost deconectate de la sursa de curent electric. In general, acestea sunt alcatuite din doua unitati, una interioara si una exterioara. Prima este, de altfel, partea in care se depun bacteriile si mucegaiul. Aceasta poate fi curatata cu o laveta inmuiata intr-o solutie formata din apa si otet sau bicarbonat.

Masca unitatii interioare este detasabila. Dupa scoaterea ei, este indicat sa o cureti si sa o dezinfectezi, iar in momentul cand o montezi la loc, trebuie sa te asiguri ca este complet uscata. De asemenea, dupa ce ai scos masca, poti folosi aspiratorul pentru a aspira praful din interiorul aparatului de aer conditionat.

Pentru a curata filtrele de aer, trebuie sa rabatezi partea frontala a unitatii interioare, pana cand aceasta se blocheaza. Filtrul trebuie apoi prins si tras in jos. Acesta poate fi curatat cu apa si otet sau cu un spray special pentru astfel de operatiuni. De asemenea, filtrul trebuie montat la loc dupa ce s-a uscat complet.

Este recomandat ca, in cazul in care aparatul de aer conditionat a fost neutilizat o perioada mai lunga de timp, sa verifici si admisia si refularea aerului, pentru a vedea daca aceste cai nu sunt cumva infundate.

Desigur, pentru situatia in care nu te poti ocupa personal de toata operatiunea, exista si varianta contactarii unei firme specializate, care poate oferi servicii complete de curatare si igienizare.

Ce boli poate declansa aparatul de aer conditionat

  • Boli respiratorii
  • Migrene si sinuzita
  • Afectiuni oculare
  • Obezitate (oamenii care stau mult timp in incaperi cu temperaturi constante se ingrasa mai repede deoarece organismul nu mai depune efort pentru a se incalzi sau raci)
  • Paralizia faciala Bell
  • Probleme ale pielii
  • Infarct

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima
Hisense, cel mai cunoscut brand din China, este prezent pe piata de climatizare din Romania prin distribuitorul unic MIT Clima. Hisense, cel mai cunoscut brand din China, este prezent pe piata de climatizare din Romania prin distribuitorul unic MIT Clima.
Aparatul de aer conditionat Aparatul de aer conditionat
Aparatul de aer conditionat: cum il poti curata in regie proprie Aparatul de aer conditionat: cum il poti curata in regie proprie
Este timpul pentru aerul conditionat “SMART” Este timpul pentru aerul conditionat “SMART”
Curatarea aparatului de aer conditionat – Cum te poti apara de virusurile letale Curatarea aparatului de aer conditionat – Cum te poti apara de virusurile letale

Vezi mai multe articole