on

Spatii interioare practice: amenajarea partii superioare a casei scarii

01 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In interiorul unor case cu etaj pot exista, deseori, diverse spatii libere nefolosite, pe verticala. Un astfel de exemplu este spatiul superior al casei scarii, aflat peste etajul superior. De aceea, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional, se impune gasirea unor solutii care sa imbine practicul cu utilul si, in plus, sa nu afecteze structura de rezistenta. O astfel de solutie trebuie sa fie o structura usoara, iar materialele alese trebuie sa se imbine perfect cu cele existente, fara a se indeparta de designul interior initial.

Astfel, la nivelul etajului superior poate fi amenajat un loc de relaxare sau de depozitare pentru diverse lucruri. Iata care sunt operatiunile necesare pentru transformarea acestui spatiu.

Sustinerea structurilor va fi realizata dintr-un cadru de lemn, realizat din grinzi cu sectiune dreptunghiulara (5x10 cm sau 5x15 cm). Inaltimea este o valoare variabila, care poate fi aleasa si in functie de aspectul dorit la etajul inferior. Patru grinzi de acest fel vor forma un contur inchis de forma rectangulara. Acestea vor fi fixate in pereti si intre ele cu organe de asamblare suficient de solide. Legatura dintre aceasta platforma si etajul superior, la nivelul planseului, va fi realizata tot cu grinzi de lemn, doua sau trei, in functie de numarul necesar pentru acoperirea latimii zonei.

Odata realizata structura simpla din 6-7 grinzi din lemn, se poate trece deja la planurile de amenajare/ decorare. Practic, mai este de parcurs doar un pas pana la finalizarea noii structuri. Acesta consta in montarea stratului de închidere pe grinzile din lemn, care pot fi realizate din scandura groasa.
Daca este necesar, intr-una dintre partile laterale poate fi adaugata o balustrada in acelasi ton cu al scarii existente. Intreaga suprafata va necesita aplicarea unui strat decorativ: o lazura, vopsea sau orice alt produs potrivit pentru acoperirea lemnului.

Lucrarea nu este una complicata, costul principal fiind cel necesar pentru procurarea si prelucrarea lemnului. In primul rand, acesta trebuie sa fie uscat si slefuit corespunzator pentru utilizarea la interior. Lemnul recomandat este cel de brad, insa pot fi utilizate si esente mai tari, dupa dorinte.

Un forumist Misiunea Casa cu putina experienta si cu sculele necesare in dotare poate executa foarte usor un astfel de proiect, cu un deranj minim in interiorul casei. Toate materialele necesare proiectului pot fi asigurate si pregatite corespunzator in exteriorul casei, dupa care montajul va fi efectuat la fata locului. Pentru a completa lucrarea, pot fi adaugate o masuta si doua fotolii, cateva carti sau orice ale obiecte care iti vor permite sa te relaxezi si sa te gandesti la noi proiecte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Placarea scarilor interioare – Gresie sau lemn? Placarea scarilor interioare – Gresie sau lemn?
Scari interioare – Ce trebuie sa stii despre ele Scari interioare – Ce trebuie sa stii despre ele
O scara potrivita unui interior cu stil O scara potrivita unui interior cu stil
Scara si balustrada... Scara si balustrada...
Configurarea unei scari din lemn in cativa pasi simpli Configurarea unei scari din lemn in cativa pasi simpli
10 modele de scari interioare 10 modele de scari interioare

Vezi mai multe articole