on

10 greseli pe care le facem cand curatam baia

31 ianuarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se pare ca un om petrece de-a lungul vietii 3 ani in baie. Si ca aproape jumatate din consumul de apa al unei familii se duce (literalmente) in toaleta - loc in care, apropo, anual se scapa 7 milioane de telefoane mobile (vorbim de intreg mapamondul, firesc).

Lasand statisticile la o parte, vrem sa venim cu niste recomandari utile, care va vor ajuta sa indreptati ce nu faceti tocmai bine, pentru a avea o baie stralucitoare:

  1. Curatam baia incepand cu partea de jos

Deseori incepem dezinfectarea baii cu podeaua sau cu vasul de toaleta. Este gresit! Trebuie sa incepem cu partea de sus a faiantei si cu obiectele din partea superioara, explicatia fiind ca o parte dintre bacteriile indepartate de pe obiectele aflate la inaltime sau in partea de sus a faiantei vor cadea pe jos. Iar munca dumneavoastra va fi in zadar.

  1. Nu folosim solutii speciale pentru rosturi

Curatam placile de faianta, dar neglijam rosturile. Este o mare greseala - taman aici se ascund microbii si mucegaiul. Stim ca procesul de curatare al rosturilor poate parea dificil, dar acum exista solutii speciale care va fac munca mult mai usoara. Un exemplu este dezincrustantul Asevi, care, fara efort, va ajuta sa eliminati depunerile (ciment, calcar, rugina) de pe rosturile din baie.

  1. Folosim doar odorizante pentru a dezinfecta vasul de toaleta

Vasul de toaleta colecteaza printre cele mai multe bacterii din baie. Cum ne putem asigura ca il igienizam corect? In mod sigur, NU doar folosind acele odorizante clasice care se agata de marginea toaletei. Aveti nevoie de un produs abraziv sau de un detergent lichid pentru WC. Pulverizati produsul pe toata suprafata, lasati sa actioneze si apoi frecati bine cu peria de toaleta iar in locurile inguste chiar cu o periuta de dinti pe care nu o mai utilizati.

  1. Nu indepartam reziduurile de pe chiuveta inainte de curatare

La fiecare utilizare, pe chiuveta raman fire de par, scame, dar si depuneri de sapun sau pasta de dinti. De multe ori, trecem direct la aplicarea unei solutii de curatenie, fara a indeparta in prealabil reziduurile. Acestea va pot zgaria suprafata chiuvetei, stand in calea unei curatari eficiente.

  1. Lasam scurgerea de la cada sa se curete singura

Acesta poate fi unul dintre locurile unde se ascund multe lucruri neprietenoase cu igiena. Printre cele mai des intalnite: firele de par. Specialistii recomanda ca, dupa fiecare baie, sa curatati parul din scurgere, caci poate infunda instalatia si duce la inundatii dintre cele mai neplacute. Nu ezitati sa achizitionati o sita speciala!

  1. Tinem recipientele de gel de dus si sampon pe cada

O greseala pe care probabil multi o facem este ca depozitam sticlutele de cosmetice pe maginea cazii, timp in care acestea nu fac decat sa-i distruga smaltul, sa il decoloreze sau sa il pateze. Exista acum rafturi sau cutii speciale unde puteti aseza recipientele, frumos organizate.

  1. Ne ferim de curatarea calcarului

Depunerile de calcar sunt dusmanii de care nu poti scapa, deoarece se formeaza de la duritatea apei. Si de multe ori renuntam sa le mai curatam, pentru ca stim ca am pierde mult timp. Cel mai bine este sa cumparam o solutie speciala pentru indepartarea calcarului: de exemplu Anticalcar Asevi poate fi folosit atat in baie, cat si in bucatarie, spuma sa activa patrunzand si dizolvand eficient calcarul.

  1. Nu dezinfectam manerele de la usa sau de la dulapuri

Pentru ca baia sa fie cu adevarat curata, trebuie sa acordam atentie si detaliilor. De multe ori neglijam manerele de la usa sau cele ale dulapioarelor. Zilnic punem mana pe ele, in concluzie si acestea au nevoie de dezinfectie. O solutie clasica de igienizare si cateva prosoape de hartie ar trebui sa fie suficient.

  1. Neglijam siliconul care delimiteaza anumite obiecte sanitare

Cada, vasul de toaleta, chiuveta - toate aceste au portiuni de silicon. Trebuie sa le curatam cu atentie, periodic, deoarece fiind umede mereu, tind sa atraga bacteriile si mucegaiul. Pentru a nu zgaria suprafetele de silicon, este recomandat sa folosim o carpa moale.

  1. Nu aerisim suficient de des

Baia trebuie sa fie aerisita periodic, pentru ca aerul sa circule asa cum trebuie si sa nu se formeze murdaria sau mucegaiul. In cazul in care nu aveti geam in baie, aveti grija sa curatati regulat plasa de ventilatie.

Tineti minte: Cumparam obiectele sanitare doar de cateva ori in viata si investim destul de mult. Ingrijirea si curatarea lor periodica e mai mult decat o necesitate. Corectati aceste greseli si obiectele din baia dumneavoastra vor trai mai mult. Un efort mic pentru un rezultat mare!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

IKEA da banii inapoi clientilor care au cumparat lampi care pot provoca incendii IKEA da banii inapoi clientilor care au cumparat lampi care pot provoca incendii
Etapele obtinerii actelor de cadastru Etapele obtinerii actelor de cadastru
Doua credite pe aceeasi casa Doua credite pe aceeasi casa
Noile colectii Kuma au oferit o experienta inedita in cadrul evenimentului organizat la Cluj Noile colectii Kuma au oferit o experienta inedita in cadrul evenimentului organizat la Cluj
Dezvoltatorii vand locuinte "la gri" - 28 NOIEMBRIE 2008 Dezvoltatorii vand locuinte "la gri" - 28 NOIEMBRIE 2008
Premium Store se extinde in Bucuresti si deschide al doilea showroom de mobila si electrocasnice Premium Store se extinde in Bucuresti si deschide al doilea showroom de mobila si electrocasnice

Vezi mai multe articole