on

10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor

13 decembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In apropierea Sarbatorilor de iarna, in fiecare casa se simte freamatul pregatirilor pentru mesele festive ce stau sa vina. Dincolo de pregatirea bucatelor, un alt aspect important este curatenia. Iar cum timpul ne preseaza, este important ca aceasta sa fie facuta cat mai eficient, dar cu minimum de efort. De aceea, venim in sprijinul tau cu cateva sfaturi extrem de practice.

1. Curatarea cuptorului cu microunde

Momentul in care trebuie sa cureti interiorul unui cuptor cu microunde este, de regula, unul destul de dificil. Dar nu si cu aceasta metoda. Tot ce trebuie sa faci este sa pui lichid de curatat pe un burete si sa-l freci putin pentru a produce o cantitate suficienta de spuma. Apoi, buretele va fi lasat in cuptorul pornit timp de 30 de secunde. Curatarea interiorului va fi mult mai usor de facut, iar mirosul si microbii se vor lipi de burete mai eficient decat inainte.

2. Curatarea saltelelor

In timp, o saltea devine murdara, indiferent cat de multa grija ai avea de ea. Daca vrei sa arate iarasi ca noua, trebuie doar sa presari praf de copt pe toata suprafata si sa lasi pulberea sa actioneze timp de cateva ore. Dupa acest termen, curata praful cu ajutorul aspiratorului. Toate urmele de murdarie si mirosul vor disparea. Metoda poate fi aplicata la fel de bine si pe alte obiecte tapitate din casa, cum ar fi o canapea sau un scaun.

3. Curatarea tocatorului

In acest caz, este suficient sa folosesti un amestec de sare si lamaie. Dupa ce vei fi acoperit suprafata tocatorului de lemn cu sare, sterge-o cu lamaie si apoi clateste cu apa fierbinte. Petele vor disparea ca prin minune.

4. Curatarea toasterului de paine

O periuta de dinti ar trebui sa ajunga cu usurinta in toate acele spatii greu accesibile.

5. Curatarea fierului de calcat

Peste masa de calcat vei pune o hartie, peste care vei turna putina sare. Introdu fierul de calcat in priza si asteapta ca acesta sa se incalzeasca, dar tine cont si de faptul ca nu ar trebui sa aiba deloc apa in el, precum si ca functia de aburire este decuplata. Apoi, treci cu talpa fierului peste sare, iar mizeria va disparea cat ai spune “rufe calcate”.

6. Curatarea petelor de pe haine

Acest lucru poate fi facut foarte usor, doar cu ajutorul unei bucati de creta. Singura conditie este sa freci pata de grasime la putin timp dupa ce materialul a fost patat.

7. Curatarea tigailor

Din nou, sarea este ingredientul magic care da rezultate excelente si in aceasta situatie. Aceasta absoarbe uleiul si ajuta la indepartarea bucatilor de mancare arsa. Sarea trebuie lasata ceva timp in tigaie, dupa care suprafata va fi curatata sub jet de apa, cu ajutorul unui burete.

8. Curatarea covoarelor

Pentru carpete si covoare, recomandarea este folosirea unui amestec de otet si apa, introdus intr-un pulverizator. Aplica jetul direct pe pata si acopera suprafata tratata cu o carpa uda. Incalzeste fierul de calcat, da drumul la aburi si apoi trece-l peste carpa timp de 30 de secunda. La revedere, pete!

9. Curatarea ferestrelor

Aceasta este o metoda clasica, destul de cunoscuta. Curata ferestrele in mod obisnuit, dupa care freaca-le cu hartie de ziar. Aceasta metoda ajuta la indepartarea petelor si da stralucire ferestrelor.

10. Curatarea mirosurilor neplacute

Pune o lingurita de extract de vanilie intr-un bol, pe care il vei introduce apoi intr-un cuptor preincalzit. Casa ta se va umple de o mireasma magica, iar mirosurile neplacute vor deveni istorie.



Sursa

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sanatatea casei: cum depozitam pesticidele si cum le debarasam corect Sanatatea casei: cum depozitam pesticidele si cum le debarasam corect
Ceresit Stop Mucegaiului, eficient de la prima pulverizare Ceresit Stop Mucegaiului, eficient de la prima pulverizare
Alegerea dezumidificatorului – Ghid practic Alegerea dezumidificatorului – Ghid practic
Imbunatatirea calitatii apei – avem nevoie de un purificator? Imbunatatirea calitatii apei – avem nevoie de un purificator?
De ce este important sa curatam cosul de fum? De ce este important sa curatam cosul de fum?
De ce este important sa aerisim frecvent casa? De ce este important sa aerisim frecvent casa?

Vezi mai multe articole