Demolarea debaralelor, mutarea livingului pe hol si a bucatariei pe balcon transforma un apartament cu doua camere intr-unul cu trei.
Primul pas in modificarea locuintei, fie ca afecteaza structura cladirii, fie ca nu, se face in directia primariei. „Mai intii trebuie obtinut certificatul de urbanism, dupa care o firma de specialitate va intocmi proiectul, care trebuie sa aiba stampila arhitectului structurist. Dosarul va fi depus la primarie. In functie de acest proiect, primaria elibereaza autorizatia reamenajarii apartamentului“, ne-a spus Alina Dinu, arhitect de interior in cadrul firmei SC Brenneka Group SRL. Potrivit acesteia, intocmirea proiectului de catre o firma de specialitate costa aproximativ 5-8 euro pe metrul patrat amenajat. Contra cost, aceeasi firma se poate ocupa si de eliberarea autorizatiei de constructie. Primul pas catre „marirea“ apartamentului este demolarea debaralelor de pe hol. Astfel se va obtine un living destul de spatios.
„Livingul se poate deschide prin culoare, in nici un caz alb, sau prin disparitia tuturor usilor, in afara de usa de la baie. In plus, pentru a da senzatia de spatiu sint indicate decuparea peretilor sub diferite forme si montarea de rigips cu spoturi luminoase“, ne-a spus Irina Constantin, designer in cadrul firmei Knox Design. O alta mutare importanta care va trebui facuta la un apartament cu doua camere pentru a deveni unul cu trei camere este cea a bucatariei pe balcon. Aceasta lucrare necesita termoizolarea fostului balcon, incepind cu placarea peretilor interiori si exteriori cu placi de polistiren, precum si montarea de geam termoizolant. In plus, pentru a exploata la maximum spatiul, bucataria din fostul balcon va fi dotata cu mobilier suspendat, iar utilitatile vor putea fi incastrate in mobilier. „In locul bucatariei, in functie de confortul apartamentului, se va obtine un dormitor mai mic sau mai mare“, ne-a spus Arlet Ana, arhitect de interior, colaborator al firmei Casa Ta Construct.
Fosta sufragerie a apartamentului va deveni un dormitor matrimonial foarte generos ca spatiu. „Fiind destul de spatios, in acel dormitor se poate construi din gips-carton un dressing de doi metri patrati“, ne-a spus Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL. Daca se adauga si dormitorul initial al apartamentului, proprietarul va beneficia de un apartament cu trei camere. Pentru a folosi cit mai mult spatiul disponibil, designerii de interior recomanda ca instalatiile de incalzire sa fie mascate in mobilier. „Pretul pentru o astfel de modificare, in varianta lux, cu tot cu mobilier, incepe de la aproximativ 20.000 de euro“, ne-a spus Dragos Spataru, director de marketing la compania Casa Ta Construct, adaugind ca aproximativ 40% din pret va fi reprezentat de costurile mobilierului. Daca se vor folosi materiale cu preturi minime, transformarea va costa in jur de 12.000 de euro. Spatiile rezultate vor fi mai mari fata de cele initiale.
Sursa: Cotidianul
Comentarii
Nu exista comentarii.