480 de lei, repartitoarele pentru un apartament cu doua camere

20 noiembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Montarea de repartitoare poate aduce economii de pina la 30% din plata facturii la incalzire la nivel de asociatie.
 
Repartitoarele sint de doua feluri: simple, care necesita citirea consumului la fata locului, si repartitoare cu transmisie radio, care nu necesita acest fel de citire. „Anul acesta, clientii au preferat repartitoarele cu transmisie radio, chiar daca sint mai scumpe. Principalul motiv este acela ca citirea acestora se poate realiza din scara blocului, proprietarul netrebuind sa fie acasa“, ne-a spus inginerul Vartolomeu Georgescu, directorul Capital SRL Bucuresti. Pretul unui repartitor cu transmisie radio este de 120 de lei. In acesti bani intra si robinetul termostatic, manopera de montaj si TVA. Robinetul termostatic are rolul de a mentine temperatura reglata de proprietar. Costurile pentru montarea de astfel de repartitoare pentru un apartament cu doua camere se ridica la aproximativ 480 de lei. Cele simple nu sint mai eficiente, dar sint mai incomode, proprietarul trebuind sa astepte persoana care citeste consumul. „Repartitoarele simple functioneaza la fel. Proprietarul decide daca inchide robinetul sau nu“, a amintit Vartolomeu Georgescu. Un astfel de aparat care economiseste energia termica costa 94 de lei, cu tot cu TVA si manopera. Manopera costa in jur de 14 lei.
 
Principalul avantaj al montarii de repartitoare de costuri este diminuarea facturii de caldura. „Acesta este singurul instrument, la dispozitia consumatorului, care permite acestuia sa aiba controlul asupra consumului propriu de energie termica pentru incalzire“, a amintit directorul Capital SRL Bucuresti. Ca repartitoarele sa fie intr-adevar eficiente este necesara contributia tuturor proprietarilor din bloc. Potrivit specialistilor, economia care se poate face la nivel de asociatie la plata facturii de caldura poate depasi 30%. „Conditia principala este aceea ca fiecare proprietar sa contribuie la asta. Degeaba unul inchide robinetul de furnizare a agentului termic cind in casa s-a facut cald, daca altul deschide fereastra din acelasi motiv“, a precizat Vartolomeu Georgescu. Cei implicati in comercializarea sau montarea repartitoarelor spun ca se merita. „Daca repartitoarele sint exploatate conform instructiunilor, investitia va fi amortizata intr-un sezon, respectiv intr-o iarna, de catre proprietar prin reducerea costurilor la factura de caldura“, informeaza firma Ista Romania, adaugind ca economia la factura de intretinere poate urca pina la 40%.
 
Durata de viata: 10 ani
Repartitorul de temperatura este un dispozitiv ale carui inregistrari reprezinta integrala in functie de timp a diferentei dintre temperatura suprafetei corpului de incalzire si temperatura camerei. Repartitoarele au o durata de viata de aproximativ 10 ani. „Vinzarile de repartitoare sint mai mari incepind cu luna septembrie“, a amintit Vartolomeu Georgescu.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casele noi Casele noi
Apartamentele noi sunt la fel de scumpe in lei ca in 2008 Apartamentele noi sunt la fel de scumpe in lei ca in 2008
VEKA Romania anunta relansarea identitatii corporate a brandului VEKA Romania anunta relansarea identitatii corporate a brandului
Piata imobiliara se va relansa cand locuintele noi vor fi cumparate - 14 Septembrie 2009 Piata imobiliara se va relansa cand locuintele noi vor fi cumparate - 14 Septembrie 2009
Inundatiile, front de lucru pentru constructori Inundatiile, front de lucru pentru constructori
GROHE lanseaza hub-ul digital “GROHE X” GROHE lanseaza hub-ul digital “GROHE X”

Vezi mai multe articole