on

5 avantaje ale microcimentului in amenajari interioare

23 aprilie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Microcimentul este un material rezistent

 

Microcimentul este un material decorativ facut din ciment, aditivi, rasini poliuretanice si pigmenti minerali, care, datorita aderentei sale, poate fi aplicat pe o varietate de suprafete orizontale sau verticale. Un material utilizat extrem de mult in amenajarile interioare in ultima vreme, microcimentul si-a castigat popularitatea datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera, atat in ceea ce priveste aspectul estetic, cat si cel practic. Iata care sunt 5 dintre acestea!

 

Dintre avantajele microcimentului, trebuie mentionat in primul rand faptul ca este un material foarte rezistent. Microcimentul rezista la compresie si abraziuni, iar finisajul este complet impermeabil, ceea ce inseamna ca poate fi aplicat fara probleme inclusiv pe peretii bailor si bucatariilor, unde nivelul de umiditate este crescut.

 

Varietate de culori si texturi

 

In materie de design, unul dintre avantajele microcimentului este varietatea de culori si de texturi. Exceptand tipurile de baza de microciment, cu aspect industrial, in nuante de grafit, grej si gri, microcimentul este disponibil in numeroase alte culori. De asemenea, folosind microciment se pot obtine efecte vizuale speciale. Cei care folosesc microcimentul pentru podele, scari sau pereti au la dispozitie varianta clasica, cea cu aspect de beton, dar si finisaje cu aspect contemperan mat sau lucios.

 

Dintre avantajele microcimentului, varietatea de culori si texturi permite amenajarea interioarelor intr-un mod in care amprenta personala poate fi pusa foarte usor. Pe scurt, nu exista limite cand vine vorba despre posibilitatile decorative pe care le ofera microcimentul!

 

Amenajari interioare cu microciment: rapide si fara batai de cap

 

Datorita faptului ca stratul de microciment aplicat are o grosime redusa, de aproximativ 3,5 mm, materialul se aplica in straturi, 8-10 la numar, in functie de zona de utilizare si tipul de produs ales. Astfel, aspectul interiorului se poate schimba radical intr-un timp foarte scurt. Stratul foarte subtire de microciment aplicat vine cu un avantaj si pentru ca greutatea structurala a suprafetei nu este deloc afectata.

 

In plus, nu este nevoie sa se piarda timp, bani si efort suplimentar pentru indepartarea materialelor deja existente. Microcimentul poate fi aplicat direct pe suprafata podelei sau a peretilor, aderand inclusiv la podele din lemn sau ceramice. Aderenta sa rezista in timp, iar utilizatorii nu trebuie sa isi faca probleme cu privire la desprinderea stratului de microciment - daca stratul suport este drept, fara fisuri, cu o umiditate de maxim 18% in beton si 10% in lemn.

 

Versatilitate in utilizare

 

Cand vine vorba de amenajari interioare cu microciment, posibilitatile sunt nelimitate. Extrem de versatil, acest material inovator se poate adapta pe orice tip de suprafata, interior sau exterior incepand de la piscine, podele, tavane sau pereti si pana la mobila, in orice tip de incapere.

 

In bai, microcimentul este varianta perfecta care se poate folosi pentru o renovare, in special datorita rezistentei materialului la umiditate si a usurintei cu care poate fi curatat. In bucatarie, microcimentul se poate folosi in mai multe moduri, intr-o varietate de nuante si texturi: de la taval, podele si pereti, pana la blatul de bucatarie.

 

Versatilitatea microcimentului permite utilizarea sa pentru acoperirea scarilor, insa in acest caz este necesara o atentie sporita in momentul in care se aplica materialul. Specialistii in amenajari interioare cu microciment stiu care este modalitatea perfecta de aplicare, astfel incat scarile sa aiba un aspect fara cusur.

 

Un interior mai curat si mai sigur

 

Datorita faptului ca materialul poate acoperi orice suprafata,fara a se folosi imbinari si fara sa apara fisuri, unul dintre avantajele microcimentului este ca ajuta la pastrarea unui interior cat mai curat. Pentru ca suprafata este neteda, fara spatii in care se poate acumula mizeria, curatarea si dezinfectarea microcimentului este floare la ureche, iar rezultatul va fi un interior lipsit de germeni si bacterii. In plus, pe microciment pot fi utilizate produse de curatenie uzuale cu ph neutru, fara ca materialul sa fie deteriorat de actiunea acestora.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sapele Uscate, din Perlit: Solutia Moderna pentru Constructii Eficiente Sapele Uscate, din Perlit: Solutia Moderna pentru Constructii Eficiente
Alegerea, aplicarea si intretinerea tencuielii decorative Alegerea, aplicarea si intretinerea tencuielii decorative
Ceresit FT101 transparent, solutia multifunctionala pentru profesionisti Ceresit FT101 transparent, solutia multifunctionala pentru profesionisti
Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate
Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie III Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie III
Norocul vine la Moment Norocul vine la Moment

Vezi mai multe articole