on

5 Intrebari frecvente despre tabla cutata

25 ianuarie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tabla cutata reprezinta o alegere populara si rentabila pentru multe aplicatii din sectorul rezidential, industrial sau comercial. Cu ajutorul specialistilor RoofArt vom raspunde la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre tabla cutata, pentru a te ajuta sa iei o decizie informata cu privire la utilizarea acestui material pentru proiectul tau. Vom aborda subiecte precum beneficiile tablei cutate, aplicatii in care o poti utiliza, optiuni pe care le ai la dispozitie si altele.

 

 

 

Fie ca esti proprietarul unei locuinte, antreprenor sau arhitect, acest articol iti va oferi informatiile de care ai nevoie, direct de la specialisti in domeniu. RoofArt, cu o experientă de peste 20 de ani in domeniu, ofera solutii pentru acoperisuri durabile, detinand propria linie de productie. Din anul 2020, RoofArt a introdus in portofoliul de produse si tabla cutata, investind intr-o linie de productie performanta: https://roofart.ro/tabla-cutata/.
 

Pentru ce pot folosi tabla cutata?


Tabla cutata este o solutie extrem de practica si versatila, avand numeroase utilizari, precum:

• Delimitarea de perimetre, in interior sau exterior, pe post de perete despartitor
• Garduri si porti
• Inchiderea plafoanelor
• Lambriuri
• Placarea constructiilor metalice
• Placari de acoperisuri
• Pentru realizarea sageacului

 

Asadar, tabla cutata poate fi considerata un material universal, reprezentand o solutie accesibila la pret pentru toate aplicatiile mentionate anterior.
 

Ce avantaje aduce folosirea tablei cutate?
 

Cele mai importante avantaje pe care le aduce utilizarea tablei cutate sunt costurile reduse si usurinta in montaj.
 

Pentru hale industriale, depozite sau anexe gospodaresti, investitia intr-un alt tip de material pentru acoperisuri nu se justifica. Poti alege, in schimb, tabla cutata, datorita costului redus, care poate fi o solutie temporara inclusiv pentru un acoperis de casa.
 

Usurinta in montaj se datoreaza greutatii reduse a tablei cutate. De exemplu, greutatea tablei cutate de la RoofArt este de doar 4 kg/m².
 

Cum se monteaza acoperisurile din tabla cutata?
 

Procesul de montaj al acoperisurilor din tabla cutata va depinde de specificatiile tablei si de tipul de constructie pe care se instaleaza. In general, tabla cutata este fixata cu ajutorul unor suruburi (aproximativ 4-6 bucati/ m²), iar panourile se suprapun etans.

Tabla cutata poate fi montata chiar si peste acoperisuri vechi, in majoritatea cazurilor. Pentru a determina daca acest lucru este posibil, iti recomandam sa soliciti sfatul unui specialist.

Pentru ca acoperisul sa fie ferit de acumularea apei si de condens, RoofArt recomanda utilizarea foliei anti-condens, care se monteaza sub tabla cutata.
 

Ce tipuri de tabla cutata exista?
 

Exista mai multe tipuri de tabla cutata din care poti alege, in functie de specificatiile proiectului tau si de aplicatia in care vei folosi materialul.

In ceea ce priveste forma tablei cutate, exista doua tipuri diferite: cu cuta inspre interior (varianta recomandata pentru fatade) sau cu cuta in afara (recomandata pentru acoperisuri). Cuta tablei cutate de la RoofArt poate avea o inaltime de 8mm, 12mm sau de 18mm. Primele variante sunt recomandate pentru acoperirea suprafetelor de mici dimensiuni, in timp ce cuta de 18mm ofera rigiditate sporita pentru suprafete si constructii vaste.

La RoofArt poti gasi si varianta perforata a tablei cutate, o optiune excelenta pentru ventilarea optima a plafoanelor, sageacului, stresinilor, lambriurilor si fatadelor unei cladiri.Totodata, exista mai multe tipuri de panouri de tabla cutata in functie de lungimea pe care o au. Cele produse de RoofArt pot avea o lungime cuprinsa intre 300mm si 6000mm. 

 

Ce tipuri de materiale sunt folosite pentru tabla cutata?

 

Tabla cutata poate fi realizata dintr-o varietate de materiale, dar cea facuta din otel are avantajul durabilitatii sporite. La RoofArt gasesti tabla cutata din otel si ai de ales dintre 7 tipuri de materii prime si diverse culori, printre care varianta zincata si cea care imita lemnul de mahon.

In concluzie, versatilitatea, costurile reduse si celelalte avantaje pe care le ofera acest material transforma tabla cutata intr-o optiune pe care o poti lua in calcul pentru numeroase tipuri de aplicatii. Daca ai alte intrebari referitoare la tabla cutata, intra chiar acum pe site-ul RoofArt, unde vei gasi informatii detaliate cu privire la acest material si la optiunile pe care le ai la dispozitie!

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

O invelitoare beton O invelitoare beton
Sageacul metalic - Ce este si de ce poate fi indispensabil acoperisului tau Sageacul metalic - Ce este si de ce poate fi indispensabil acoperisului tau
Solutii elegante pentru un acoperis linistit Solutii elegante pentru un acoperis linistit
Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie
Cum vopsesti tabla de pe acoperis Cum vopsesti tabla de pe acoperis
Rolul foliei anticondens Rolul foliei anticondens

Vezi mai multe articole