5 lucruri pe care sa le ai in vedere cand achizitionezi un apartament

23 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Achizitionarea unui apartament trebuie tratata cu foarte multa seriozitate si atentie, pentru ca este o actiune ce implica cheltuieli mari si are repercursiuni pentru toata viata, mai ales daca achizitionarea se face printr-un credit. Altfel spus, nu cumperi si nu vinzi apartamente in fiecare zi. Iar cand te hotarasti sa cumperi apartamentul, chiar daca pretul, suprafata si compartimentarea iti convin, este bine sa mai iei in considerare si alte aspecte. Sa le trecem in revista:

1 Scoala, gradinita, piata, super si hypermarket in apropiere. Ai sau vei avea copii, nu vrei sa petreci mult timp in trafic pentru ai duce, respectiv aduce de la scoala. Te intorci tarziu de la serviciu, un supermarket care este deschis pana la ora 22 este mai mult decat perfect.

2 Vecinii. Din pacate, vei fi nevoit sa convietuiesti in apropierea lor. Nu te grabi sa bati palma pe apartament, piata imobiliara este inghetata, stai cateva zile si cantareste bine. Vorbeste cu viitorii vecini de palier, cu cei de sub si de deasupra apartamentului pe care vrei sa-l cumperi. Vezi ce fel de oameni sunt, nu-ti doresti sa locuiesti langa petrecareti. Revino seara tarziu sa vezi ce impresie iti face scara, sa constati daca este linistita sau nu.

3 Verifica datoriile la utilitati ale actualului proprietar al apartamentului. Nu doar asociatia, ci si internetul, cablul tv, curentul electric. Stabileste cu el sa-si plateasca toate restantele inainte de a incheia actele si asigura-te ca le-a platit.

4 Asigura-te ca administratorul blocului primeste citirea apometrelor. Exista cazuri cand administratorul calculeaza consumul de apa calda si rece la comun, desi apartamentul are apometre. La fel si pentru repartitoarele de caldura.

5 Identifica toate lipsurile apartamentului si negociaza la sange scaderea pretului final. Fa lista cu tot ce inseamna dotari minime pe care apartamentul nu le are (apometre, repartitoare pentru caldura, balcon inchis, tamplarie veche, parchet distrus sau ciment pe jos, miros de imbacsit in casa). Cu cat lista este mai lunga, cu atat poti cere un pret mai mic.

Va dorim decizii inspirate!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Profesionistii au nevoie de un partener pe masura Profesionistii au nevoie de un partener pe masura
Dirigintii de santier – De ce sunt importanti si care sunt obligatiile lor Dirigintii de santier – De ce sunt importanti si care sunt obligatiile lor
Programe de Analiza Structurala, Evolutie si  Perspectiva. Programe de Analiza Structurala, Evolutie si Perspectiva.

Vezi mai multe articole