Camp cu galbenele

5 plante medicinale care nu trebuie sa lipseasca din gradina ta

15 aprilie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Omul a extras primele leacuri din diferite plante cu proprietati tamaduitoare. Evident ca medicamentele in general si antibioticele in special nu pot fi inlocuite cu ceaiurile si tincturile obtinute din plante medicinale atunci cand este vorba de afectiuni serioase, dar plantele medicinale au si ele rolul lor in tratarea unor afectiuni minore sau pentru imbunatatirea starii generale de sanatate si confort fizic. Iar daca tot ai o gradina si iti plac ceaiurile din plante medicinale, iata ce plante n-ar trebui sa-ti lipseasca din gradina. Ok, daca n-ai gradina, nu-i nimic, le poti cultiva si in ghivece.

Musetelul. Cum era de asteptat, musetelul nu avea cum sa lipseasca din aceasta lista, in Romania este cea mai cunoscuta planta medicinala. Se inmulteste prin seminte sau rasaduri si este apreciat pentru proprietatile sale antispastice, antiinflamatorii si actiunea imunostimulatoare. Sa stii ca musetelului ii plac locurile cu multa lumina si expuse la soare.

Echinaceea nu este o planta pretentioasa, ea poate fi cultivata in toate zonele tarii. Principala proprietate a acestei plante o constituie intarirea sistemului imunitar, dar ea previne si combate cu succes racelile, durerile in gat si infectiile sinusurilor. Totodata, cu echinaceea poti trata infectiile tractului respirator si urinar, dar si ulceratiile de la nivelul pielii.

Galbenelele cresc atat in gradina cat si in ghiveci. Aceasta planta medicinala are o multime de beneficii pentru sanatate. Are actiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene si antifungice.  Ceaiul de galbenele creste capacitatea organismului de a lupta cu infectiile si stimuleaza functiile hepatice si renale. Din galbenele se fac masti pentru mentinerea tineretii si frumusetii tenului si pentru reducerea ridurilor, dar si creme pentru tratarea tuturor problemelor de piele.

Busuiocul nu mai are nevoie de nicio prezentare, frunzele si florile lui pot fi recoltate de 3 ori pe an. Este un foarte bun energizant, imbunatateste digestia si combate durerile articulare. Tinctura de busuioc si compresele cu frunze de busuioc trateaza eczemele si intepaturile de insecte.

Menta este o planta perena care creste usor in curte si se raspandeste extrem de repede pe sol, deci trebuie sa o tii sub control. Prefera zonele cu putin soare, asa ca o poti planta in spatele casei, de-a lungul gardului sau la umbra unui copac. Nu uita sa o uzi des, chiar o data la 2 zile in timpul verii.

Preparatele din menta sunt utile in tratarea bolilor vezicii biliare si ale problemelor diareice, pentru combaterea greturilor sau colicilori. Mentolul in solutie diluata poate fi administrat ca antiseptic, analgezic si decongenstionant in afectiunile inflamatorii ale nasului, sinusurilor si cailor respiratorii.

Iata cum aceste 5 plante medicinale care pot creste foarte usor in gradina ta sau in ghivece pot remedia o multime de afectiuni, fara sa mai fi nevoit sa mergi la farmacie sau la plafar si sa scoti din din buzunar.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sistemul de irigare prin picurare cu banda – Ce este si cum se foloseste Sistemul de irigare prin picurare cu banda – Ce este si cum se foloseste
Tuta absoluta – metode de preventie si combatere Tuta absoluta – metode de preventie si combatere
Gradina ... loc de relaxare Gradina ... loc de relaxare
Cum atragem fluturii in gradina? 5 recomandari pentru o gradina primitoare Cum atragem fluturii in gradina? 5 recomandari pentru o gradina primitoare
Unde depozitam mobilierul si ustensilele de gradina Unde depozitam mobilierul si ustensilele de gradina
Cum schimbi culoarea hortensiilor Cum schimbi culoarea hortensiilor

Vezi mai multe articole