on

5 sfaturi pentru amenajarea eficienta a unei bai mici

12 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand vine vorba de amenajarea si mobilarea casei, cea mai grea incercare se dovedeste a fi amenajarea spatiilor mici si inguste. Multe apartamente din blocurile construite in perioada 1970-1990 dispun de bai foarte mici. Intr-o astfel de situatie este important sa inveti sa folosesti eficient fiecare colt de camera si fiecare perete liber. Atunci cand nu te poti intinde pe orizontala, singura solutie ce-ti ramane la indemana este sa folosesti cat mai eficient posibil spatiul de pe verticala.

Sfatul 1. Foloseste spatiul de deasupra vasului de toaleta. Ai putea sa amplasezi aici o etajera, un dulap nu foarte adanc sau chiar mai multe randuri de rafturi. In acest spatiu ai putea depozita produsele pentru curatenie.

Sfatul 2. Monteaza unul sau mai multe dulapuri de baie in zonele pe care le utilizezi rar. De exemplu, ai putea sa montezi un astfel de dulap deasupra usii de la baie si sa-l folosesti pentru a depozita trusa de prim ajutor, hartia igienica, odorizantele de apartament si multe alte produse pentru care nu trebuie sa deschizi acel dulap in fiecare zi.

Sfatul 3. Renunta la cada de baie, eventual chiar si la cabina de dus. Cada de baie ocupa mult spatiu, iar cand vorbim despre o baie mica, atunci locul ocupat de cada devine enorm. O cabina de dus ocupa un spatiu mult mai mic, “pierzand” practic 70x70 centimetri din suprafata baii, plus ca acesti centimetri sunt dintr-un singur colt al camerei, nu din doua colturi. O alta solutie ar fi sa renunti complet si la cabina de dus si sa iti montezi pur si simplu o para de dus in tavan, dar asta presupune ca scurgerea din baie sa functioneze perfect, podeaua sa aiba hidroizolatie si o panta astfel incat toata apa sa se scurga spre sifonul din podea. Ideal ar fi sa ai si un ventilator in baie, pentru ca gresia sa se usuce rapid dupa ce ai facut dus.

Sfatul 4. Alege un dulap de baie suspendat, care are oglinda. In general, majoritatea oamenilor au deasupra lavoarului o etajera si o oglinda. Cum ar fi sa folosesti mult mai eficient spatiul de deasupra lavoarului, inlocuind etajera si oglinda cu un dulap care are o oglinda montata pe usa? In felul acesta vei avea la dispozitie mai mult spatiu pentru depozitare fata de cat iti ofera o etajera simpla.

Sfatul 5. Alege mobilier functional pentru lavoar. Un alt spatiu pe care l-ai putea utiliza eficient este cel de sub lavoar. De cele mai multe ori, acest spatiu ramane nefolosit. Atunci cand alegi un corp de mobilier pentru lavoar trebuie sa ai in vedere dimensiunea spatiului unde vei aseza corpul de mobilier si nevoia ta de depozitare. Pentru spatiul de sub lavoar, alege un corp de mobilier suficient de mare incat sa intre in spatiul respectiv, dar care sa aiba simultan suficiente spatii de depozitare, sertare si rafturi.

In concluzie, atunci cand ai o baie mica, este important sa utilizezi la maximum spatiul disponibil de pe pereti. Utilizarea spatiului pe verticala se dovedeste a fi mereu o solutie castigatoare.

 

Sursa poza: Howtofurnish.com

Adauga un comentariu


1 Comentariu

lucian

09 octombrie, 16:04

va felicit ptr. emisiunea voastra. multe sfaturi practice si la indemana oricui. as dori o sugestie privind amenajarea unei bai mici
latime-120, lungime-145 si inaltime 245..multumesc

Alte articole

Cada de baie - un rasfat sau o necesitate? Cada de baie - un rasfat sau o necesitate?
Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice? Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice?
O cabina de dus fara infiltratii O cabina de dus fara infiltratii
O noua generatie de chiuvete O noua generatie de chiuvete
Alege un robinet inteligent si redu risipa de apa Alege un robinet inteligent si redu risipa de apa
Bazinele de WC ingropate: sfaturi de montare si spulberarea unor prejudecati Bazinele de WC ingropate: sfaturi de montare si spulberarea unor prejudecati

Vezi mai multe articole